Download menu

Po zimì nenastartuju

• Hebl
  • Avatar uživatele Hebl Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 měsíců zpět #4052 od Hebl
Po zimì nenastartuju vytvořil uživatel Hebl
Zdravim,
mám problém když motorka déle jak měsíc stojí, tak potom nejde nastartovat (DR650SE). Dělám s ní psí kusi, benzím pøímo do válce(chytne a hned chcípne), vyleštit svíčky, pøipojit na baterku z auta. Je to vždy tak na dvě hodiny práce než naskočí a to mě fakt neba. Poraďte nějaký fígl.
Dík Hebl

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4053 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Po zimì nenastartuju
Nevim jestli poradim, ale dělám to takhle:

nejdøív pustim benzin na pøímo
krátce zastartuju, se sytičem a hlavně bez plynu
chvilku počkam a pøi další zastarování to chytne, a někdy zase chcípne
no a na potøetí už v pohodě

Možná tam máš nějakou mrdu, ale největší blbost je, pøidávat plyn, když to nechce chytnout, pokud to není ulitý, ale k tomu by normálně dojít nemělo. Jinak lejt benzín do válce jsem nezkoušel, u 2T to pomáhá dost, ale tady si myslím, že je to blbost. Jak se to startování zkurví hned na začátku, tak je to perdel, já vytočil i baterku do mrtě, ale nebyl zas takovej problém roztlačit (sám).

Dnesku se du svést okolo komína a motorka naposled běžele kolem vánoc, takže doufám, že to natočím, jak píšu ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4054 od honz
Odpověděl honz pro téma Po zimì nenastartuju
Takovej problém jsem měl taky. Vymlátil jsem celou baterku, znovu nabil a až potom chytla. Teď to dělám tak, že mám poøád puštěnej benzín na REServu. Dojdu, dám sytič a max. na podruhý chytne a drží. Startuju normál s kohouten otočeným na RES a funguje:)

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4055 od Piwča
Hebl - no tak sem to musel rozlačit :blink:

Ale mě se zdá, že mam i nějakej blbej benzin, divně smrdí, prostě nevoní :sick:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4056 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Po zimì nenastartuju
Pro Hebl-možná se ti to bude zdát blbý,ale zapínáš sytič-nebo nemáš se sytičem nějaký problém? Otevírá ti,jak má? Jinak po delší době stejně jak píše Pivča. Chytne po několikátým pokusu startování.B)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4072 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma Po zimì nenastartuju
Roztlačit? Drko? nemožné...:sick:

• jefoDR600
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 měsíců zpět #4076 od jefoDR600
Odpověděl jefoDR600 pro téma Po zimì nenastartuju
Wosa napsáno:

Roztlačit? Drko? nemožné...:sick:

Myslíš? teda nevím jak u 650 ale 600DRku co mam rozltačím když už my nestačí síly tak s kámošem ale vždy chytne

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4079 od honz
honz napsáno:

Takovej problém jsem měl taky. Vymlátil jsem celou baterku, znovu nabil a až potom chytla. Teď to dělám tak, že mám poøád puštěnej benzín na REServu. Dojdu, dám sytič a max. na podruhý chytne a drží. Startuju normál s kohouten otočeným na RES a funguje:)

Hoho, teď jsem tak po 3 týdnech došel k motorce a zkusil startovat, jak jsem psal výš. No a ono nic. Jak už je trochu slabší baterka, je to špatný:sick: a nepomùže nic než znovu nabít:woohoo:
Jinak Rko co jsem měl pøedtím, šlo v pohodě roztlačit na dvojku, ale musel být trochu kopeček:lol:

• Hebl
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 měsíců zpět #4082 od Hebl
Odpověděl Hebl pro téma Po zimì nenastartuju
Zdravim,sitič funguje jak má, jiskru hází,měl jsem podezøení že tam nejde benzín, ale po chvilce je cítit z výfuku. Roztlačit nejde ani na pětku (mám 70Kg a mašina 7000 km najeto) Pomùže jen pripojení na autobaterii a točit a točit a točit.Obávám se že dvě zimy a starter pùjde do kopru.Ale koukám že je víc lidí co s tím má problém.Dík všem ;)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4083 od Piwča
Wosa atp. :laugh: tak já vám to roztlačení ukážu na setkání ;) Se zaøazenou dvojkou a vymáčklou spojkou to rozpohybuju, hupnu na to a je to.
Za pár paòákù to rozlačím i pozpátku jako fichtla kdysi :woohoo: (to jsem ale nezkoušel, mám se rád)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4084 od Martin
Pøed 2ma rokama na jaøe jsem viděl kluka s DR 125,jak měl zapnutou horkovzdušnou pistoli a nahøíval motor a výfuk. Když jsem se ho zeptal,co jako nacvičuje u motorky se starterem,tak mně bylo øečeno,že je to naprosto normální po delším stání. Minulé jaro jsem dal motorku na 20 m inut pøed oil kamna,které běžely naplno v dílně a pak motorka drapla bez problémù. Ale to motorka musí být seøízená a funkční. Pouze jen zatuhlá a nestartovaná delší dobu. Jezdil jsem do podzimu. Letos jsem motorku ještě nepruboval.B) Tak uvidíme.:pinch:

• Hebl
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 měsíců zpět #4085 od Hebl
Pøesně na to jsem se chystal.Ono jenom pøeci když má motor 4 stupně a benzím v bandě vězí už pùl roku tak to není to pravé oøechové. Asi pod ní udělám táborák z parket v obýváku :-) Ale to zase neøeší mùj problém že kolem ní budu 2 hodiny skákat :-( Kdybych nebyl lempl a poøád jezdil tak neøešim takové kraviny :unsure:

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4104 od Wosa
Já sem sprintoval z kopce na 5ku a nic!:laugh:
zkoušel jsem to takhle 3x a když už jsem jí ani nevytlačil nahoru tak sem se na to vy...l:blink:
Propotil jsem Moiru že z ní kapalo...tak nevím kde udělaly soudruzi chybu...:lol:

• HANOJ
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 měsíců zpět #4108 od HANOJ
Odpověděl HANOJ pro téma Po zimì nenastartuju
Ahoj. Motorka musí po zimě chytnout. Kohout na RES , cucák na plno , párkrát otočit plynem a pak na bez plynu krátké starty. Mě takle chytla na potøetí. Když s tím točíte jak o život tak to akorát ulijete. Automatický dekompresor Vám sice pomahá s lehčím startem ale komprese jde dokopru. Pokud jsou fajfky , svíčky a hlavně baterka OK , musí chytit. Baterku doporučiji pøed stratem po zimě nabíjet tak hodinku aby měla nějaké ampéry. To bývá taky častý problém. Když Vám s tím startér poøádně netočí tak to prostě nechytne.

• Hebl
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 měsíců zpět #4139 od Hebl
Zdravim,tak jsem vyšrouboval obě svíčky sundal sedlo, vzal horkovzdušku a 15 min zahøíval motor.Potom jsem teplý vzduch nasměroval na sání dvakrát protočil a světe div se ono to funguje!Teploměr v garáži ukazoval 5 stupnù na kolit jsem motor zahøál nevim,ale určitě to pomohlo :silly:

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4140 od honz
Je pravda, že pokud je jen trošku slabší baterka, motka prostě nechytne:unsure:

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4142 od piranha
Odpověděl piranha pro téma Po zimì nenastartuju
Wosa - já mám 650RS nakopávačku, když jsem to ke konci léta koupil s prasklým lankem dekompresoru, strašně sem se natrápil se startováním a vím, že roztlačit 650-tku, i ve dvou je nadlidský výkon, aspoò mě se to teda nepovedlo. Po výměně lanka a seøízení motoru (měl jsem rozdělanej vrch) chytá super i teď v zimě. Když vyleze sluníčko jezdím aspoò dvakrát v měsíci pár desítek km, a startuju i v 0 st.C na max. pátý šlápnutí. Startuju s plným sitičem a samozøejmě bez plynu, normálně se to rozbublá, pár minut než se doobleču a tradá. Možná moje motorka nestojí tak dlouho, aby zlenivěla. Jo a parkuju u domu pouze pod pøístøeškem, žádná garáž. Takže podle mě je to seøízením, a nezastavuj benzín, jak už jiní psali. A na to roztláčení zapomeñ, je to pøece 4tkt, má to rozvoďák, a jak známo i u aut se roztahování, potažmo roztláčení nedoporučuje, není to fichtl, ani Jawa 350 (mimochodem na ní jsem vyrostl a jezdil 5 let - na tehdejší dobu super).
Přílohy:

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4148 od Martin
U auta je roztahování trochu jiná věc. Zde se to nedoporučuje,když má motor rozvody pohaněné øemenem-což DR nemá. Ale i tak si nedovedu pøedstavit tu døinu pøi běhání. Stačilo mně za mladších let rozbtlačovat 250 nebo fichtla.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4152 od Wosa
Nejde, nejde, nejde roztlačit a konec debaty:woohoo: :evil:
Opět jsem jí pak tlačil do kopce jak mag.r:lol: :P

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4155 od Martin
Ty budeš mít fyzičku po takovém roztláčení jako hrom. Jen tak dál a budeš jako kulturista.:woohoo:

Vygenerováno za 3.313 sekund