Download menu
Povinné ruèení, Èeská kanceláø pojistitelù atd.
- Piwča
-
Autor tématu
- Diskutér spamista :-)
-
- Obdržená poděkování 21
Většina z Vás asi již ví, jaké možnosti dal nový zákon české kanceláøi pojistitelù (dále čKP)od 1.1.2009. Stručně øečeno, čKP porovná údaje z úøadù Evidence motorových vozidel a údaje z pojišoven, každé evidované vozidlo (s výjimkou dočasně vyøazeného, tzv. uložení v depozitu), musí být i pojištěno.
Pokud bude vozidlo evidováno a pojištěno nebude, a ani nebude dočasně vyøazeno z evidence, bude čKP vymáhat denní poplatek ve výši podle typu vozidla, tento poplatek nenahrazuje povinné ručení. Více informací naleznete zde ale hlavně zde .
Účelem zákona je prý, vymýtit provozování nepojištěných vozidel, tím snížit náklady pojišovnám, protože ty musejí ze zákona pøispívat do čKP.
Já si myslím, že to je naprostá pitomost, stejně jako paušálně platit za osobu za svoz komunálního odpadu, což mělo odstranit černé skládky ...
Kdo jezdil bez povinného ručení bude jezdit dál, ten zákon má suplovat neschopnost státních úøadù a hlavně policie, zamezit provozu vozidel bez povinného ručení, a jako bonus tahat peníze z lidí, jako jsem napø. já, nebo někdo, kdo si ze Škody 1000 MB udělal králíkárnu na zahrádce.
Mùj dotaz Odboru pro evidenci vozidel a jejich odpověď:
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu, jak mám postupovat v níže uvedené situaci.
Vlastním motocykl staršího data výroby, na kterém jsem už několik let nejezdil, platil dál povinné ručení až do doby, kdy jsem ho 21.11.2007 na vašem úøadě nechal dočasně vyøadit z evidence vozidel, tzv. depozit. Dùvodem bylo, že jsem motocykl nepoužíval, a tudíž mi pøišlo zbytečné platit dále nemalé povinné ručení. Motocykl jsem zakonzervoval a uskladnil do budoucna, buď ještě pro mě nebo budoucí generace. Nemám v plánu ho v blízké době (øádu několika let) používat, tudíž ani vyzvednou z depozita, ani ho nechat vyøadit z evidence, pokud je znovu-zaøazení do evidence nemožné. V TP jste mi vyznačili "dočasně vyøazeno do 21.11.2008". O možnostech prodloužení (v øádu několika let) termínu ukončení dočasného vyøazení z evidence, jsem ani v tisku ani na internetu nenašel nic, proto se obracím na Vás.
Chtěl bych tedy vědět:
- jak mám postupovat já do termínu 21.11.2008 a docílit prodloužení termínu dočasného vyøazení ( v øádu let)
- pokud to není možné, jak tedy bude postupovat v mém pøípadě česká kanceláø pojistitelù, v součinnosti s úøady pro evidenci motorových vozidel od 1.1.2009
Není pøeci, slušně øečeno, možné, aby jsem byl nucen platit pojistné služby, které nejen že nevyužívám, ale ani nezneužívám, i když to má možná oporu v nějakém zákoně, nebo byl nucen likvidovat svùj majetek.
Pøedem děkuji za odpověď
S pozdravem
M. Pivarči
Dobrý den,
prodloužení dočasného vyøazení je možné. Ve Vašem pøípadě pøijdete k nám
na evidenci vozidel to termínu 21.11.2008
a my Vám za poplatek 50,- Kč dočasné vyøazení prodloužíme po dobu pùl
roku. Takto mùžete dočasné vyøazení
prodlužovat po dobu 10 let.
S pozdravem
V. Císaøová
Dneska jsem byl na úøadě, že jsem si tam pøipadal jako úplnej kokot, vám asi ani nemusím popisovat, vyndal jsem pade a jestli do pùl roku ten zákon nezmění, tak tam někomu koncem května asi rozbiju držku.
Škoda že sem nechodí nějakej právník, kterej by si na tom asi smlsnul, protože si myslím, že na to čKP v součinnosti s tím zkurveným systémem tady, nemá v ústavě oporu.
Doufám, že jste pochopili, co jsem tím myslel a proč jsem to sem všechno napsal. Samozøejmě že jse pro to, aby jezdili jen pojištěná vozidla. O tom, že pojišovny nejdou vstøíc 90% motocyklistùm, co jezdí jen 8 měsícù v roce, ani nemluvě ...
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Heki
-
- Výborný diskutér
-
Kdyby to bylo na mě, tak poviné ručení platí jen ten, kdo jezdí. Když nejezdím - tak mě ani nemùžou stavět policajti a kontrolovat a ani vlastně nic neporušuju. Když jezdím - tak to pojistím. Proč pøitěžovat někomu práci s depozitem (a nervovat se v kilometrové frontě na úøadu abych nakonec ještě zjistil, že stojím v blbé frontě...). Míò papírování a míò buzerace ze strany systému. A taky ty prachy, žejo...
Podle mě je ten nový zákon zas akorát promyšlený nástroj na to, jak z bezmocných lidí vyždímat nějaké prachy.
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- Piwča
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 21
úplně to slyším, jak zákonodárce pøemýšlí - dáme tam nějakou částku, kvùli které to nikdo k soudu nebo jinam nepožene, ale my jo, my na to máme páky a už si jeho pøíbuzní zakládaj exekuční firmy ...
Myslím, že to bude po Novém roce mazec jako s neplacením za televizi, mě odkaz na čKP, kde se zadá SPZ a systém ukáže, jak to podle nich je pojištěno/nepojištěno/depozit, u té Jawy v depozitu ukazuje, že po mě budou chtít ten poplatek, a to je měsíc do konce roku, to jsou čùr@ci co.
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43
:Princip tohoto pojištění je shrnut již v jeho názvu, uzavøení povinného ručení, neboli pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, je stanoveno zákonem a je povinné. Povinnost uzavøít pojistnou smlouvu má vlastník nebo spoluvlastník tuzemského vozidla, nebo øidič cizozemského vozidla, tedy každý, kdo chce vozidla užívat na pozemní komunikaci. :
takze kdyz ho mam doma v garazi ci na soukromem pozemku tak ho sice vlastnim ale neprovozuji tim padem nevim proc bych ho mel platit
- Heki
-
- Výborný diskutér
-
Ještě mám doma ale dva pionýry - jeden je pojízdný a ikdyž na něm nejezdím, tak ty dvě kila ročně za poviné ručení platím. Ten druhý je ale rozebraný a čeká na renovaci - na kterou zatím není čas. Neplatím za něho nic a nevidím ani dùvod něco platit. Jenže nový zákon je nový zákon... A s těma exekučníma firmama máš naprostou pravdu. Nejhorší je, že s tím asi hovno zmùžem...
- Piwča
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 21
Vozidlo, které je dočasně vyøazeno z provovu, tzv. depozit, nesmí být na veøejné komunikaci, tzn. ani na parkovišti atp.
No, asi mùj první delší jarní výlet, bude do Chánova nebo Janova, mrknout se, jak jsme si všichni pøed zákonem rovni ...
- Heki
-
- Výborný diskutér
-

- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 98

- Heki
-
- Výborný diskutér
-
- Paja
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 5

- Heki
-
- Výborný diskutér
-

- Paja
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 5

- Piwča
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 21
- Heki
-
- Výborný diskutér
-
- PajaDR650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
- Piwča
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 21
Ještě jednou zdùrazòuji, že mi nejde o to, ušetøit peníze na povinném ručení, od toho by měla být konkurence mezi pojišovnami, nebo ho neplatit a beztrestně jezdit.
Jde mi o to, že není v pøece v právním státě možné, abych byl nucen platit za něco, co nepotøebuji - co nevyužívám ani nezneužívám na úkor ostatních a když se mi to nelíbí, tak ničit svùj majetek a ještě to úøadùm dokladovat, že jsem ho zničil!
Tak co s tím kua uděláme???
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 98

- MotejlKuba
-
- Výborný diskutér
-
- XTZ 750 Superténéré

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti

Taky mám vlastní web

- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43
pivca- je to tady proste v prd-li
budeme jako sylvester stalonic s cipy
- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43
paja no ty jsi se rozjel ale taky me to se-e
pivca- je to tady proste v prd-li
budeme jako sylvester stalonic s cipy
jo už vim nejaky

Žánr: Akční, Komedie, Kriminální, Sci-Fi
Rok výroby: 1993