Download menu

Starty

• Wosa
  • Avatar uživatele Wosa Autor tématu
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5833 od Wosa
Starty vytvořil uživatel Wosa
Pojďte rozebrat proč ta moje potvùrka tak špatně startuje. Kdo byl na srazu tak ví.

Tohle sem psal na motorkáøích:
Motorka:
Suzuki DR650RSE r.v. 96.
popis:
Jednoválec, dvě svíčky (nové obě dle manuálu), vyčištěný filter, zkontrolovaný pøívod paliva, baterka v poøádku, dekompresor se zdá být v poøádku, hlavně pøi jízdě jede 100%ně (2tis km za 8dní)

začala zlobit pøi startu, v jakékoliv teplotě motoru, a studený či teplý, mokrý či suchý. Začalo to pøi jízdě 300km v dešti a neustalo celý týden dovolené. Chci to dneska rozebrat, ale potøebuju vědět co s tím mùže být. Má 60tis najeto, alternátor a dobíjení musí být dobrý, jinak by tak dlouho nenastartovala.
Normálně jí začnu startovat, ale musím jí víckrát protáčet než chytne.
Ale někdy chytne normálně....

Tak a teď nápady co na to.

Pozn. Všechno sem odstrojil a kabely od baterky ke svíčkám sem rozpojil a prostøíkal konkorem. Poøád nic.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5838 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Starty
A není náhodou spaøenej motor?Tím myslím špatné těsnění pod hlavou,nebo pod válcem?A co ventily.Á nébo si proměø jiskru napětí cívek Á nébo,nenacpal ti někdo bramboru do výfuku :woohoo: :evil:

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

• Wosa
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5840 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma Starty
Těsnění? To by se projelivo i pøi jízdě...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5841 od admin
Odpověděl admin pro téma Starty
Já bych v prvé øadě seøídil motor!! Vyvažovák si nedělal bùh ví jak dlouho mùžou tam být kousky nebo něco nalepený na cívkách a rotoru. Nevim já bych začal kompletním seøízením.B) Páč ten motor ti nešel kdovíjak pěkně:unsure: :blink:<br /><br />Editováno: admin, at: 2008/07/14 20:23

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5843 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Starty
Taky bych se pøiklonil k bídnému seøízení motoru. Po nastartování ti to šlo jak \&quot;pumpa na sračky\&quot; to jsem si dovolil citovat mého šéfa pøi diagnostice chodu některých motorù.:woohoo: Já myslel,že jste to za ten týden po Slovensku vychytali s adminem a vy si jen užívali dovolku.:laugh: Hoď sem pak jak to dopadlo.B)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5846 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Starty
Martin napsáno:

Taky bych se pøiklonil k bídnému seøízení motoru. Po nastartování ti to šlo jak \&quot;pumpa na sračky\&quot; to jsem si dovolil citovat mého šéfa pøi diagnostice chodu některých motorù.:woohoo: Já myslel,že jste to za ten týden po Slovensku vychytali s adminem a vy si jen užívali dovolku.:laugh: Hoď sem pak jak to dopadlo.B)

není to vùbec k s míchu, ale to nejde nereagovat :laugh: :laugh: :laugh:

Sniper nezlob se, ale musim ti nečo z5tně napsat - pøi odjezdu z Bystøičky si tankoval u pumpy, tuším že ve Vsetíně, jak tam dofoukával backmann to píchlý kolo, stáli tam nějaký choperisti a choperitky, no a když si to startoval, tak se lekli, že si málem ukákli, já málem taky, když sem je viděl ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5847 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Starty
Taky vidím na těch 60 000 km + kapku zanedbaná údržba, startováním to začíná :(

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5859 od Martin
Pivčo-toto téma založil Wosa-ne Sniper:P . Ikdyž v tom startování u Snipera máš pravdu.:whistle:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5868 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Starty
No je to divný, určitě bych prolez karbík, vyčistit, nastavit tak jak má bejt. Zkusil bych i nový svíce - sice píšeš že jsou téměø nový, ale nic není nemožný - jakou maj barvu, správnou jak má bejt? S nedotaženym vyvažovákem má motor nepøíjemnej rachotivej zvuk, ale na start by to asi moc vliv mít nemělo - spíš jak píše Admin, ten bordel na cívkách a rotoru - já tam mám pokaždý nějaký to \&quot;šmelení\&quot;. Mně to dělá motka po delším odstavení, že se jí moc nechce až na několikátej pokus. V zimě jsem vyndaval karbík, čistil a proměøoval - vše OK, dal jsem ho zpět, napustil benzín a světe div se, po cca měsíční pauze stačilo 2 otočení a motka vrčela... Ten čerstvej benzín dělá divy. Nic jinýho mě nenapadá, ta voda v elektrice je taky dost pravděpodobná. Pøípadně už má motka taky něco za sebou a komprese už asi nebude nejlepší...:S<br /><br />Editováno: PajaDR650, at: 2008/07/15 14:36

• Wosa
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5889 od Wosa
Ale musíš brát v potaz že se jízdní vlastnosti po nastartování nezměnily, jde jen o starty. Vyndám svíce a mrknu. Co fajfky? Konektory sem rozpojil a prostøíkal:(

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5894 od PajaDR650
Tak fajfka, mùže bejt taky ochozená, nedržela by na svíčce, já mám jednu taky horší, musím někdy objednat. Pokud to dává jiskru jak má a karburátor je seštelovanej, tak pak už snad fakt menší tlak ve válci... nevím je to divný. To by to ale startovalo alespoò teplý líp.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5898 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Starty
Jo s těma fajfkama jsem to měl taky.Jedna měla ochozený pérko a stačilo když trochu povyskočila a bylo to znát.Nové koupíš od NGK po 90 kč

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5903 od Martin
Fajfka by se mu projevovala i za jízdy-nejen pøi startu a běhu na volnoběh po nastartování. Asi ti opravdu nic jiného nezbyde než se do toho seøizování a kontrol jednotl.dílù pustit.:(

• Wosa
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5909 od Wosa
:sick: včera fungoval jak má, pøišel jsem po odpoledce a zas:blush: kámoši už se bály že to monstrum budeme roztlačovat:woohoo:

Nevím, až budu mít teď volněji tak musím zkouknout svíce, to jediný sem nedělal a pak kdyžtak karburátor a dál, snad mi s očistou karbece někdo poradíte;)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5920 od Martin
Sakra,takový zkušený diskutér a neví,že si do vyhledavače dá slovíčko karburátor a vše tam najde:angry: .Vždy se to tady probíralo zleva doprava,sakra. Ale jak jsem psal výše-myslim-stejně ti s tim nikdo z nás nepomùže a ta práce a kontroly stejně zbydou jen a jen na tebe. Těžko øíct,zda je to dobøe,ale mám takový názor,že co si člověk sám neudělá a nezmastí,tak nemá.:cheer: :woohoo:

• Maťo dr
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5928 od Maťo dr
Odpověděl Maťo dr pro téma Starty
Nazdar kámo, posielal som ti príspevok k tvojmu problému lebo pred nedávnom som mal rovnaké ažkosti, no neviem či si ho dostal lebo na stránke som ho nenašiel.Ak problém ešte pretrváva daj vedie ja ti skúsim popísa čo sa udialo u mòa.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5929 od PajaDR650
A nechtěli byste se o tom rozepsat spíš tady, abysme i my ostatní z toho něco měli...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5931 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Starty
No já bych se pøiklonil k možnosti špatně seøízného dekompresního ventilu.Ale berte to jenom jako jednu z možností.motorka pouze špatně startovala,jinak jela normál.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5932 od ironracing
Odpověděl ironracing pro téma Starty
zdarec chalani.
takze nic v zlom, ale dekompres to nebude, pac funguje uplne primitivne. potahnes lanko, to potahne tahelko, to zatlaci na vyfukove ventile a je to, takze by sa spatny dekompres prejavoval aj pri jizde... kebych uz nevedel co a jak, tak bych si mozno checkel spotrebu a dymivost a podla toho smeroval dal. moze byt aj vzduchac zapraseny od teho vodneho prachu v desti a pri starte motor nema nejake extra grady, takze nemusi pretahnut. ale v tem pripade by sa asi zdvihla aj spotreba, aj dymivost. to je musj nazor. a okrem ineho sem steloval ventile a je to 100 a 1. po nastelovani za tepla iba brnknem po startery a hned naskoci. a mozna bych zhodil cele viko, ci nejsu vahadla vybrusene. ono to nekedy umi spravit...:S

nejsi z cukru, tak nefnukaj!!!
IronRacing

• Maťo dr
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5933 od Maťo dr
Odpověděl Maťo dr pro téma Starty
Tak nazdar, pred nedávnom som sa stal novým majite¾om jazdenej DR650R.Namiesto motorky na jazdenie som však mal najdrahší posilòovací stroj na pravú nohu a to mi môžeš veri že som si na òom fakt dobre zacvičil. Motorka sa strašne ažko štartovala, už keď naskočila tak to išlo ale nedajboh že znovu zhasla. V mojom prípade bol na vine karburátor. Samozrejme že som začal kontrolou zapalovania, prívodu paliva no v tvojom prípade doporučujem skontrolova aj ventilové vôle a nastavenie dekompresora.Za predpokladu že toto všetko máš OK - na oboch sviečkach máš pri pretočení motora iskru, ventily a dekompresor sú zoštelované, tak sa dobre povenuj karburátoru a jeho nastaveniu.Ja som ho mal celý rozobratý do poslednej trisky vrátane membrány a dyfúzora ktorý vybereš po vyskrutkovaní hlavnej dýzy a to som sa nestíhal divi čo tam bolo sajrajtu, nezabudni tiež odobra plavák a všetko riadne prefúka kompresorom.Keď to budeš ma tak to zlož a nastav pod¾a "svätého manuálu" lebo v mojom prípade sa každé vybočenie z nastavovacích hodnôt prejavilo zhoršeným štartovaním a to hovorím o zmene plavákovej výšky a posune ihly /jej výšky v šupátku/.
Po všetkých týchto úkonoch som to poskladal napustil karburátor benzínom vytiahol sitič a po druhom kopnutí do páky motor beží ako hodinky. Samozrejme že som musel znovu nastavi vo¾nobežné otáčky.

PS:Nezabudni si ešte pozrie vzduchový filter.

Prajem príjemnú zábavu a hlavne to neodflákni.

Vygenerováno za 3.373 sekund