Download menu
Seřízení ventilů
- Piwča
-
- Diskutér spamista :-)
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 21
11 roků 1 měsíc zpět #19262
od Piwča
Celej vršek několikrát do roka komplet v pr.eli, ale dekompresory tam daj dva
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Odpověděl Piwča pro téma Seřízení ventilů
Heki napsal: Čéče já tam mám dva - princip stejný - tlačí na výfukové vahadlo. Ten zprava je ovládaný lankem od ruční páčky na řídítkách a ten zleva tahá lanko od kickpáky (resp od toho hebla na spojkovém víku - aktivuje se sám šlapáním na páku).
Celej vršek několikrát do roka komplet v pr.eli, ale dekompresory tam daj dva

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Drack
-
- Dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 7
11 roků 1 měsíc zpět #19265
od Drack
Odpověděl Drack pro téma Seřízení ventilů
Tož to sa stalo tak: dyž v Jawě šlohli šikmoocí automaticků spojku, vracali sa přes Valašsko a učuli tento vtip: Ozéfek čučí na elektrikářa na slůpě a dyž mu hňápne šrubovák a mosí lézt důle, tož štengruje:"můj Tata má dva a dyž mu jeden hňápne, nemosí nigde loziť !" To sa opakuje s kombinačkama, šrůbkama atd. Chlap enem skřípe zubama a dyž sa ide vyscať do kříba, tož na ogara békne: " aj toto má tvůj tata dvakráť?" A Ozéfek vyhrkne:" Baže má, jedného malého na scaní a druhého velkého pro mamu!"
No a v Japonsku to Honďáci řekli u piva Suzukářům a proto má DéeRko dva.
No a v Japonsku to Honďáci řekli u piva Suzukářům a proto má DéeRko dva.

Poděkovali: Piwča
- Heki
-
- Výborný diskutér
-
11 roků 1 měsíc zpět #19266
od Heki
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
Odpověděl Heki pro téma Seřízení ventilů
Beztak to tam dali jen proto, abys musel při repasi kupovat gufero navíc...
Piwča: Už jsem to vychytal - po letošní předsezonní kontrole je vršek v pohodě. Snad to tedy bylo tou druhou palicí...
Piwča: Už jsem to vychytal - po letošní předsezonní kontrole je vršek v pohodě. Snad to tedy bylo tou druhou palicí...
- Zdeněk Šnajdr
-
- Dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 5
11 roků 1 měsíc zpět #19267
od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Seřízení ventilů
Tak ventily jsou jednoduché, stačí si prostě najít, kdy jsou ventily na té "ploché" straně vačky a stačí seřídit. Když si to člověk uvědomí, zjistí že návody jsou zbytečně složité 
K tomu dekompresoru....s tím jsem se taky jednou vydupal. Tedy ne já. Když jsem minulý rok přebíral opravený motor od pana Skuliny. Předával mi ho se slovy...Ventily máš seřízené, rozvoďák napnutý. Po první startu mi došlo, že je něco špatne, když se z hlavy ozývaly zvuky, jako když tam vyhodíte matičky. No...Pan skulina mi seřídil ventily právě na "zaplý" dekompresor. A já si tehdy říkal, proč mi ten dekompresor nefunguje
No...a na vytahaný rozvoďák jsem přišel až před dvěma týdny, když jsem motor skládal. Napínák už nic nenapínal a řetez mi přebrousil trysku, co zespoda maže píst....a proto se mě ten motor tak rychle vyběhal. Takže pan Skulina....už fakt ne

K tomu dekompresoru....s tím jsem se taky jednou vydupal. Tedy ne já. Když jsem minulý rok přebíral opravený motor od pana Skuliny. Předával mi ho se slovy...Ventily máš seřízené, rozvoďák napnutý. Po první startu mi došlo, že je něco špatne, když se z hlavy ozývaly zvuky, jako když tam vyhodíte matičky. No...Pan skulina mi seřídil ventily právě na "zaplý" dekompresor. A já si tehdy říkal, proč mi ten dekompresor nefunguje

No...a na vytahaný rozvoďák jsem přišel až před dvěma týdny, když jsem motor skládal. Napínák už nic nenapínal a řetez mi přebrousil trysku, co zespoda maže píst....a proto se mě ten motor tak rychle vyběhal. Takže pan Skulina....už fakt ne

- Heki
-
- Výborný diskutér
-
11 roků 1 měsíc zpět #19277
od Heki
Odpověděl Heki pro téma Seřízení ventilů
- Dušan
-
- Diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 7
11 roků 1 měsíc zpět #19278
od Dušan
Odpověděl Dušan pro téma Seřízení ventilů
Heki díky

Vygenerováno za 3.268 sekund