Download menu

Seřízení ventilů

• Quincy
  • Avatar uživatele Quincy Autor tématu
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13892 od Quincy
Seřízení ventilů vytvořil uživatel Quincy
ahoj, dneska jsem se jal ventilových vůlí, ale zasekl jsem se na oddělání víčka u motoru, víčko je naprosto hladký a ať se snažím jak chcu, tak sním ani nehnu. Koukal jsem že v návodu tam má vyřízlou drážku na šroubovák, nešlo by to nějak méně destruktivně?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13894 od Drack
Odpověděl Drack pro téma Seřízení ventilů
Nedělní práca sa nevyplácá! Já to když tak jemně oklepu gumovým kladívkem, ale fakt zjemna a pak opatrně tím šrubovákem a když to nende, tak znova, radši víckrát a opatrně než naráz to zesr... :dry:

• Quincy
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13898 od Quincy
Odpověděl Quincy pro téma Seřízení ventilů
takže ty tam máš drážku na šroubák jo?

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13908 od Rimmerak
Odpověděl Rimmerak pro téma Seřízení ventilů
Já to odrazil opatrně násadou od kladívka. Drží to jen na o-kroužku. Ale je to přilepený no.

• Quincy
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13909 od Quincy
to nák nechápu, je tam teda závit?

Více
14 roků 10 měsíců zpět - 14 roků 10 měsíců zpět #13912 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma Seřízení ventilů
Čéče, než do toho začneš mydlit, přečti si tady adminův článek o seřizování ventilů...
Obecně ti rádi poradíme, když budeme vědět, ale nejdřív zkus hledat sám (vpravo nahoře :P ). Probíralo se tu snad všechno :laugh: .

P.S: V bočním víku - resp. v "záslepce" samozřejmě závit je (klasický pravý) - pokud by ti to nešlo odšroubovat, stačí zařadit rychlost a pootočit kolem (zadním :P ), nebo - pokud máš nakopávačku - opatrně pootáčet rotorem pomocí nakopávačky.

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich
Poslední změna: 14 roků 10 měsíců zpět uživatelem Zemi. Důvod: P.S:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13918 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Seřízení ventilů
Když ti to víčko nejde povolit, tak motorem otočíš s kvaltem přez zadní kolo. Jde to blbě, ale jde to, lepší ve dvou, jeden čumí na rysku, druhej točí. Že to víčko nemá na sobě nic, za co by se nechalo povolit je divný, když už ho někdo vyráběl jiný ...

Chce to to víčko fakt lehce utahovat, pak to takhle dopadá.

A proč neděláte ventily zároveň s vyvažovákem, když je tam stejnej interval? Ten dekl jde stejně dolu i s víčkem ...

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13919 od Piwča
Rimmerak napsal:

Já to odrazil opatrně násadou od kladívka. Drží to jen na o-kroužku. Ale je to přilepený no.

Já nejdřív taky myslel, že myslí ty krytky na deklu hlavy, ale vono je to jinak :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13921 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Seřízení ventilů
Já tam mam v tom víčku díru na imbus. Ale už není na nic je na h.... protože už je tak vyžvejkaná že je kulatá!!! :-) Takže si taky točím zadním kolem.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13936 od Rimmerak
Odpověděl Rimmerak pro téma Seřízení ventilů
Ahá, tak to sry. Já právě myslel horní víčko :-) To na karteru jsem nikdy nepovolil. Mám tam imbus, ale prostě to nejde povolit. To bych ho vyžvejknul. A to nechci. Takže za 2 nebo za 3 a točit kolem. Není to problém. I když sem protahoval novej rozvodovej řetízek, tak jsem to dělal točením kolem.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14173 od KULIFERDAM
Odpověděl KULIFERDAM pro téma Seřízení ventilů
Tak ja se pokoušel seřizovat také ventily ale nepovedlo se mi najít risku na rotoru zapalování tak nevím jak jinak poznat v jaké poloze kliky to seřizovat.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14175 od Piwča
Divné divné, že by se ryska někam ztratila ...

Horní úvrať si můžes najít i jinak, strč třeba nějakou tyčku nebo šroubovák do válce dírou pro svíčku, bacha ať ti tam nespadne :laugh: Píst ti jí nadzvedne, když s tím budeš točit a takhle to najdeš. Nebo si zapni zapalování, svíčku venku o něco ukostři a když hodí jiskru, tak je to zhruba vono.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14179 od dr650 Feri
Odpověděl dr650 Feri pro téma Seřízení ventilů
radšej tá tyčka. ja to robím šrobovákom.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 9 měsíců zpět #14189 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Seřízení ventilů
Ta riska je někdy blbě vidět, obzvlášť když není moto nakloněná doprava a rotor je stále v oleji a ten jen velmi pomalu stéká a kryje i třeba tu risku(to jsem zjistil posledně). Ale vždy koukám na ventily jak se otvírají a zavírají a podle tlaku do válce tu horní úvrať dá se říct skoro poznáš bez risek.

• Quincy
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14715 od Quincy
tak jsem to nakonec našel tak, že jsem otáčel zadním kolem, že je motor v kompresi se pozná, když se zapíná dekompresor (jen verze se startérem :)

ještě detail, sací ventily seřízený vpohodě, ale k výfukovým jsem se naprosto nemohl dostat (RSE kapotáž) nějakej fígl nato?

Více
14 roků 5 měsíců zpět #14718 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Seřízení ventilů
Buď musíš být hodně šikovnej, nebo sundat kapotáž! :-) a ještě tam překáží rám viď??

• Quincy
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14719 od Quincy
tam překáží naprosto všecko co může prekážet :)

a co ty už si dal drko dohromady? proč si nebyl v čekyni na srazu?

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
11 roků 1 měsíc zpět #19226 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Seřízení ventilů
Tak se musím podělit o zážitek se štelováním ventilů u SE.Shodil jsem víčka ventilů,odšrouboval ten šroubek vlevo nahoře na karteru,kde se čučí na tu rysku,vyhodil jednu svíčku.Jinak musím točit zadním kolem přes kvalt,protože to víčko na boku karteru je z hliníku a imbus mám stržený,takže to nepovolím a tím pádem nemůžu točit ráčnou :( Taky to ti šikmoocí mohli vymyslet lépe a ne udělat imbus v hliníku :evil:
Nael jsem si tu rysku T (TOP),při točení kolem je to pakárna,téměř vždy ta ryska běží rychle a uteče mi v okénku :)
Tak jsem to řešil brnkáním po startéru a jak se ryska objevila,tak to doladil točením kolem.
A teď k tomu hlavnímu.Sešteloval jsem ventily,jak mají být,vše složím a nastartuju.Klepání jak prase,říkám si,tam musí být vůle jak prase.Rozhodím,změřím,vůle velká,kde se vzala?Udělám vše znova,nastartuju a vše se opakuje.Jsem myslel,že mi jebne.Tak jsem vzal pomocnou sílu,ať mi hlídá rysku a točil jsem lehonce zadním kolem,abych tím rotorem,kde je ta ryska otočil o 360 stupňů.No a na obvodu rotoru jsou dvě rysky Top :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Tak jsem šteloval na tu správnou rysku a pohoda.Ale stále nad tím dumám,proč jsou ty rysky dvě :S
Tak jsem si důlčíkem označil to správné T.
Jestli to byl poslední rotor na jejich páteční šichtě a byli myšlenkama někde jinde ;)

Více
11 roků 1 měsíc zpět #19228 od Piwča
jj, popátý to řežu, a furt je to krátký :laugh:

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
11 roků 1 měsíc zpět #19229 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Seřízení ventilů

Piwča napsal: jj, popátý to řežu, a furt je to krátký :laugh:

woe si dělej prdel B)

Vygenerováno za 3.421 sekund