Download menu
Seřízení ventilů
- Piwča
-
- Diskutér spamista :-)
-
- Obdržená poděkování 21
edit: podařilo se mi uložit dwg jako bmp, ale strčit sem bmp už ne, takže jsem bmp uložil jako jpg a vložil, sláva, ale vidět je na tom úplný hov...
Příloha h33268f6.jpg nebyla nalezena.
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Přílohy:
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- madman650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1

- madman650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
Piwča napsal: to strhlý víčko Ti můžu někdy dodat nebo si ho nech udělat sám, to aby měl člověk oči jako šnek, točit zadním kolem a koukat na rysku zároveň
edit: podařilo se mi uložit dwg jako bmp, ale strčit sem bmp už ne, takže jsem bmp uložil jako jpg a vložil, sláva, ale vidět je na tom úplný hov...
Příloha h33268f6.jpg nebyla nalezena.
sem si říkal,že nic nevidím,však jsem ještě toho tolik nevypil

- Heki
-
- Výborný diskutér
-
Další věcí je, že to T se v okýnku objeví při každé otočce, ale ventily se nastavují jen při každé druhé. Jednou z toho jsou ventily v práci (tehdy se nastavují) a jednou ve střihu (tam ani vůle není a pokud ji tam uděláš, tak to pak v té správné pozici mlátí jak hajzl) - ale předpokládám, že todle všichni víte, takže spíš jen pro pořádek.
Za poslední si dovolím zmínit jistou pozornost, kterou je třeba věnovat dekompresorům (toto asi neplatí u automatického na vačce, který má SE - s tím nemám osobní zkušenost) - ale ty dva dekompresory co má DR600 a první DR 650, když je máš špatně seřízené, tak naměříš správnou vůli na měrce, ale je to tím, že vahadlo není až v horní pozici, nýbrž je bržděno špatně nastaveným dorazem o ten dekompresor. Když se to pak za jízdy pohne, je tam ta vůle velká. Prostě základ je první dobře nastavit deko a pak si hrát s ventilama. Nevím zda jsem to dobře vysvětlil, ale snad to nějak poberete.
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- Dušan
-
- Diskutér
-
- Obdržená poděkování 7
- madman650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
Heki napsal: Nejsou ty dvě rysky náhodou T a F ? (Některé bajky to tak mají a podlě mě to značí Timing a Fire, ale to je jen můj odhad. T = horní úvrať, F = místo, kdy pálí svíce - tedy předstih.), což může udělat ten rozdíl ve vůli.
Další věcí je, že to T se v okýnku objeví při každé otočce, ale ventily se nastavují jen při každé druhé. Jednou z toho jsou ventily v práci (tehdy se nastavují) a jednou ve střihu (tam ani vůle není a pokud ji tam uděláš, tak to pak v té správné pozici mlátí jak hajzl) - ale předpokládám, že todle všichni víte, takže spíš jen pro pořádek.
Tak princip čtyřdobého motoru je mi znám,ale opravdu při jedné otočce se objevilo T dvakrát (byl jsem střízlivý)
F tam žádné nebylo,ale i kdyby,tak je to jen pár stupínků před horní úvratí a to by ve vysledku nedalo vůli asi 5mm,kterou jsem po prvním seřízení naměřil.
Ale hlavně že to je už ok,sice až na potřetí
- Piwča
-
- Diskutér spamista :-)
-
- Obdržená poděkování 21
Dušan napsal: To je ponekolikáty co se tu zminujou dva dekompresory, tak se musim proste zeptat...ja vim o tom nastavení lanka dekompresoru co vede k vyfukovýmu vahadlu..kde by mel bejt ten druhej? (r.v. 90)
Místní Admin má ten druhý dekompresor doma v trezoru, hned vedle velkého kulatého.
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Dušan
-
- Diskutér
-
- Obdržená poděkování 7

- Heki
-
- Výborný diskutér
-

- Dušan
-
- Diskutér
-
- Obdržená poděkování 7
- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43
madman650 napsal: Tak se musím podělit o zážitek se štelováním ventilů u SE.Shodil jsem víčka ventilů,odšrouboval ten šroubek vlevo nahoře na karteru,kde se čučí na tu rysku,vyhodil jednu svíčku.Jinak musím točit zadním kolem přes kvalt,protože to víčko na boku karteru je z hliníku a imbus mám stržený,takže to nepovolím a tím pádem nemůžu točit ráčnou
Taky to ti šikmoocí mohli vymyslet lépe a ne udělat imbus v hliníku
Nael jsem si tu rysku T (TOP),při točení kolem je to pakárna,téměř vždy ta ryska běží rychle a uteče mi v okénku
Tak jsem to řešil brnkáním po startéru a jak se ryska objevila,tak to doladil točením kolem.
A teď k tomu hlavnímu.Sešteloval jsem ventily,jak mají být,vše složím a nastartuju.Klepání jak prase,říkám si,tam musí být vůle jak prase.Rozhodím,změřím,vůle velká,kde se vzala?Udělám vše znova,nastartuju a vše se opakuje.Jsem myslel,že mi jebne.Tak jsem vzal pomocnou sílu,ať mi hlídá rysku a točil jsem lehonce zadním kolem,abych tím rotorem,kde je ta ryska otočil o 360 stupňů.No a na obvodu rotoru jsou dvě rysky Top![]()
![]()
Tak jsem šteloval na tu správnou rysku a pohoda.Ale stále nad tím dumám,proč jsou ty rysky dvě
Tak jsem si důlčíkem označil to správné T.
Jestli to byl poslední rotor na jejich páteční šichtě a byli myšlenkama někde jinde
kura to si snad delas kozy, to jsem se učil ve fyzice na základce,
na jednu otáčku klikovky ti seřídím ventily , třeba na šestiválci ,,maximálne na dvě , pro kontrolu
- madman650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
pazhaut napsal:
madman650 napsal: Tak se musím podělit o zážitek se štelováním ventilů u SE.Shodil jsem víčka ventilů,odšrouboval ten šroubek vlevo nahoře na karteru,kde se čučí na tu rysku,vyhodil jednu svíčku.Jinak musím točit zadním kolem přes kvalt,protože to víčko na boku karteru je z hliníku a imbus mám stržený,takže to nepovolím a tím pádem nemůžu točit ráčnou
Taky to ti šikmoocí mohli vymyslet lépe a ne udělat imbus v hliníku
Nael jsem si tu rysku T (TOP),při točení kolem je to pakárna,téměř vždy ta ryska běží rychle a uteče mi v okénku
Tak jsem to řešil brnkáním po startéru a jak se ryska objevila,tak to doladil točením kolem.
A teď k tomu hlavnímu.Sešteloval jsem ventily,jak mají být,vše složím a nastartuju.Klepání jak prase,říkám si,tam musí být vůle jak prase.Rozhodím,změřím,vůle velká,kde se vzala?Udělám vše znova,nastartuju a vše se opakuje.Jsem myslel,že mi jebne.Tak jsem vzal pomocnou sílu,ať mi hlídá rysku a točil jsem lehonce zadním kolem,abych tím rotorem,kde je ta ryska otočil o 360 stupňů.No a na obvodu rotoru jsou dvě rysky Top![]()
![]()
Tak jsem šteloval na tu správnou rysku a pohoda.Ale stále nad tím dumám,proč jsou ty rysky dvě
Tak jsem si důlčíkem označil to správné T.
Jestli to byl poslední rotor na jejich páteční šichtě a byli myšlenkama někde jinde
kura to si snad delas kozy, to jsem se učil ve fyzice na základce,
na jednu otáčku klikovky ti seřídím ventily , třeba na šestiválci ,,maximálne na dvě , pro kontrolu
to je sice hezké,ale nějak mi uniká,cos mi chtěl tímto říci

já umím seřídit taky ventily na šestiválci,když znáš pořadí zapalování jednotlivých válců-co jsem dělával čtyřvál ,tak bylo 1-3-4-2 a šestivál 1-5-3-6-2-4,asi tak no

když to děláš na jednoválu,tak potřebuju znát horní uvrať a pokud nechci něco cpát do válce a hledat ji,nebo zkoušet přes jiskru na svíčce,tak nejjednodušší je asi ta ryska na rotoru

- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43
ale zkráceně,,,, HU nepotřebuješ, stačí jeden (jedny) ventil otevreny a druhý seřizuješ. nic víc nic míň
- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43
- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43

- madman650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
však jsem to psal népazhaut napsal: to jsou jen prdelky ,
ale zkráceně,,,, HU nepotřebuješ, stačí jeden (jedny) ventil otevreny a druhý seřizuješ. nic víc nic míň

a hele,já nejsem žádný servisák,co to dělá denně,takže se s tím trošku drbu,každý dělá co umí.Když ti půjčím pilu a řeknu zhoď toho tří kubíkovýho smrka mezi dvě chaty,tak ti to taky asi zabere nějakou chvíli(pokud se teda trefíš)

- madman650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
neni problema,můžem se domluvit podle počasípazhaut napsal: v každem případě to mužem příští víkend probrat,, když mě někde kolem brusneho lehce protáhneš.
![]()
![]()

- pazhaut
-
- Výborný diskutér
-
- Obdržená poděkování 43
kura, tak to uz jsem mrtvy a to jen čtu co bych měl udělat,
jinak jsem pro dame si vedet a myslim si že by jse nekteri pridali

- Heki
-
- Výborný diskutér
-

- Dušan
-
- Diskutér
-
- Obdržená poděkování 7