Download menu

Konec dodávek náhradních originálních dílů

• pedro_alvarez_cz
  • Avatar uživatele pedro_alvarez_cz Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12709 od pedro_alvarez_cz
Konec dodávek náhradních originálních dílů vytvořil uživatel pedro_alvarez_cz
Ahoj všici,

asi se mnou budete souhlasit, že ačkoliv jsou originální náhradní díly drahý, občas je lepší si připlatit. Jako příklad uvedu zrcátka, kdy druhovýroba je naprosto otřesná jak kvalitou výroby a materiálů, tak i samotného návrhu - zrcátka mají delší a slabší tyčku, která se klepe jak svině, ráda praská a navíc zrcátko nedrží nastavení. Dalším příkladem je třeba blinkr, kdy druhovýrobní je z nepružného plastu a navíc do něj teče - pokračovat asi nemá smysl.

Každopádně, nosná myšlenka tohohle sdělení je - Suzuki postupně utlumuje dodávku originálních náhradních dílů do Evropy, např. již zmíněná zrcátka již koupit nelze. Podle informací od prodejců to nebude lepší a postupně se přestane dovážet všechno na modely, co se sice dále vyrábí, ale v Evropě neprodávají.

Nevím, co si myslet o tom, co si o nás Suzuki myslí - náhrada za DR 650 SE není a zřejmě ani nebude. Místo toho, aby si Suzuki hýčkala zbytek statečných, co jezdí na "posledních" kusech, tak nám jasně dává najevo, že o nás nestojí. Fuj, fuj, fuj! Třeba mě ukamenujte, ale se Suzuki to jde od 10 k 5 - kromě GSX-R a B-Kinga je jejich modelová řada slabá a nekvalitní (hlavně materiálně). Howg!

Pedro

ps. Možná by našlo pokračování Skákající tatramatky :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12712 od Piwča
Třeba nebudem souhlasit, dej sem odkaz na ty špatný zrcátka a blinkry.

Zrcátka z ASV Solnice moc dobrý nejsou, není to ani druhovýroba, je to jejich konstrukce, pasujou v tom kratším provedení na DRko slušně, já je mám a už je nechci, dělaj to co píšeš, ale že by popraskaly ty nosný tyčky, to jsem ještě neviděl :laugh:

S blinkrama je to podobný, u těch levnějších bez homologace (pár za minimálně 400,-) upadává ten drát, co kostří patici atp., ale že by do nich teklo jsem i u těch největších sraček nezažil.

Teď už neblbnu, ale dřív minimálně 2x zrcátko + 4x blinkr za rok jsem při nějakým plesknutí bez možnosti opravy oddělal, to se pak jinak počítá.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12715 od Martin
Záleží na provedení blikačů-vepředu mám origo a jsou sice velké,ale pružné-jak píše Pedro. Dozadu jsem po pádu namontoval menší,ale nejsem spokojen se žárovkama,praskají a jsou dražší,než obyč 21W.
Šup sem s tou tatramatkou,už to slibuješ nějakej ten pátek,tak šup,šup. :cheer:
Asi máš pravdu s ND od Suzuki,ale já zatím neměl problémy s origo dílama(je pravda,že jsem moc spec.dílů neobjednával),tak uvidíme v budoucnu. ;)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12719 od pazhaut
ja taky OE moc neresil, tak uvidime
a s tou modelovou řadou,?,
ma pedro bohuzel pravdu :(
neni z ceho vybírat

• pedro_alvarez_cz
  • Avatar uživatele pedro_alvarez_cz Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12728 od pedro_alvarez_cz
Odpověděl pedro_alvarez_cz pro téma Konec dodávek náhradních originálních dílů
Zrcátka i blinkry druhovýroba jsou z kupovaný z Yacomi, výrobce neznám - viz. odkazy.

www.yacomi.cz/zrcatko-es116-p-37.html
www.yacomi.cz/blinkr-suzuki-p-674.html

Co se týká těch "neověřených" informací - na levé straně mám neorigo, na pravé origo - levé zrcátko (tyčka) mi prasklo po setkání se stromem, koupil jsem druhý a po prvním ťuknutí mi prasklo sklo. A světe div se, na pravé drží a drží. Originál blinkr má těsnění, neorigoš nemá (to sem zjistil až když mi tam nateklo) - proletíš potokem a je v něm voda. Navíc je origoš pružný, když s tim švihneš o zem, tak se ohne - neorigoš praskne (mě dvakrát).

Každopádně, asi budu objednávat díly zase v Americe (kdo si vzpomene na generálku? :-)) - pokud někdo chcete něco koupit (za levno, bez daně) tak sem s tim, uděláme hromadnou objednávku ;-).

Paček
Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem pedro_alvarez_cz. Důvod: Chyby, chyby, chyby

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12745 od Piwča
Na tu nabídku yacomi jsem koukal už dřív, ty zrcátka se mi docela zamlouvaly a až někde zničím ty stávající, tak je tam chci (teda asi spíš chtěl) koupit.

Ty blinkry jsou takovej ten univerzál, navíc kapku předražený.

Kdybys něco objednával venku, tak dej vědět, o pár origoš drobností bych měl určitě zájem, řadička, silentbloky mezi zadní kolo a rozetu, možná i ty zrcátka, páč v nich vidím kulový ... Ale říkám na rovinu, dobrá cena je celkem důležitá, jinak tvojí starost s tím a nějaký poštovný ke mě respektuji.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12750 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Konec dodávek náhradních originálních dílů
Neorigo zrcátek je na trhu velký množství. Původní na DR mi také vydržely dost, oproti těm neorigo zřejmě jak píše Piwča za Solnice. Naprosto ignorantsky je tam vyřešený ten kloub, kterej se velmi snadno vyčvachtá a zrcátko je na vyhození. Že si zlomil zrcátko o strom, to mi až tak strašné nepřipadá(to může bejt slušná pecka a jen tak něco to nevydrží) - já měl vždy i ty orig. trošku povolený a natlačený víc dovnitř, aby se při položení jen sklopily. Když jsem jednou zaštoch řidítko do meze, bylo ale po něm. Jestli chceš jezdit více mimo silnice a chceš mít zrcátka, tak investuj určitě do sklápěcích. Pěkný dělá Acerbis, ale jsou k sehnání také levnější (kvalitu nemohu posoudit). Snadno je "uklidíš" před výletem mimo asfalt a ušetříš si další výdaje.
S blinkrama je to obdobné. Originál jsou sice krásně pružné a dobře těsněné, ale zas jsou dlouhé jak tykadla Ferdy mravence a zničí se při odhození také dost snadno. Laciné náhražky mají fakt tragicky řešené vedení drátu a teče do nich(mně teklo), dokonce tak že jsem je musel čas od času vymývat, jak byly vzadu zaprasený zevnitř. Žárovky jsou určitě dražší a hůře dostupné. Já je mám ještě stále vzadu přidělané přes gumu, aby alespoň malinko pružily. Chystám se je ale přiležitostně vyměnit - nejsem spokojen i s tím jak jsou vidět(na slunci to prostě bliká málo). Zas jsou ty krátké blinkry tak pěkně schované, že se mi podařilo zničit jen jeden. Takže ideální by bylo něco mezi originálem a krátkou kopií - krátké, pružné, vodotěsné, lépe svítící....jo a taky pokud možno levné. Až takové někdo najde, sem s nima. ;) Teď si ještě vybavuji, že v originálech je zespoda malá dirka, kdyby se tam přeci jen nějaká voda dostala, tak má možnost odtéct.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12753 od Sniper
kuci ja nevim co a ani kde to nakupujete ale ja jsem si koupil neorigo karbonove minizrcatka a byl jsem s nima spokojenej nez jsem je voholil vo chatku na ceste z SVK, pak jsem si koupil druhovyrobu klasickejch placacek a jezdim s nima 3 roky a nemam jedinej problem. muzu se kouknout co ze to tam mam a pak to sem pisnout.

zalezi to proste kus od kusu vyrobce od vyrobce.

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12762 od Zemi
Já osobně jsem zrcátka vyřešil koupí univerzálů - zde foto . Jsem s nima naprosto spokojenej, variant délek a tvarů je dost a za ty prachy neni co řešit. Zlomit se mi je zatim nepodařilo a i kdyby, takovej ranec to neni.
Podobně to udělal předchozí majitel s blinkrama. Hledal co nejpodobnější a nakonec koupil taky jawácký - zde foto . Jsou dokonce pružný a naprosto bezproblémový.

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich
Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem Zemi. Důvod: odkazy :o)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12764 od Piwča
jj, není větší univerzál než google

Vygenerováno za 3.338 sekund