Download menu

Nejede, není jiskra

• vita.3er
  • Avatar uživatele vita.3er Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 1 měsíc zpět #17014 od vita.3er
Nejede, není jiskra vytvořil uživatel vita.3er
Zdravím panové.. Koupil jsem DR 650rsm motorka vzhledově super, nakopnout šla bez problému, ale co jsem dovezl motorku domů tak ani ťuk. Nedává jiskru.. Jsem sice autoelektrikář, ale začínám se tady ztěch hodnot motat. Zkoušel jsem osciloskopem snímač kliky, ted cosi ukázal v hodnotě cirka 4voltů, když jsem na cívku co dává napětí CDičku připojil žarovkovou zkoušečku tak při nakopávání se rožínala.. Ale podle osciloskopu nešel žádný signál na zapalovací cívku, civku jsem měřil a na primáru žádnej odpor. Tutíž myslim že cívka, ale podle měření dle příručky žadný odpory v CDičku, co by měli plus mínus být. Zkusil jsem vyměnit cívku zapalovací.. A ono ejhle jiskra byla, motorku jsem pozkládal, že se projedu, ale po pozkládaní zas bez jiskry, tak jsi stím opět hraju, a najednou jiskra zpět, motorka den a půl bez problému jezdila. to jsem si pučil zapalovací cívku jen na jednu svíčku. A teď už zase bez jiskry.. Nevím jestli ju radši neodvést na macochu aby se proletěla a jít na pivo.. už mě to nebaví.. Budu moc rád za každou radu.. Jo a ještě nevalí tam otáčkoměr, a to už jsem měnil i budík a nic.. Myslíte žě budou vpiči ty cívky v motoru?? Díky za rady

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
13 roků 1 měsíc zpět #17016 od drtomi
Odpověděl drtomi pro téma Nejede, není jiskra
pozri si temu: zadna znamka iskricky, dal som tam fotky co kde namerat.

• vita.3er
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 1 měsíc zpět #17017 od vita.3er
Odpověděl vita.3er pro téma Nejede, není jiskra
Jo všude na těch cívkách odpory mám v toleranci. Jen na té zapalovací cívce na primáru nebyl odpor.. Ale i po výměně cívky motorka nejede... :-(

Více
13 roků 1 měsíc zpět #17019 od drtomi
Odpověděl drtomi pro téma Nejede, není jiskra
V manuale pisu: ak ste vsetky hodnoty premerali a vsetko je ok, tak bude treba vymenit zapalovaci box (CDI). Pocuj, ak je ta nova zapalovacia cievka ok, tak uz moze byt problem len vo fajke alebo sviecke (sviecka malopravdepodobne). Este skontroluj kotuc alternatora ci je v spravej polohe.

Skus este od niekoho pozicat CDI ci to pojde, aby si nekupoval zbytocne.

Cau

Více
13 roků 1 měsíc zpět - 13 roků 1 měsíc zpět #17020 od admin
Odpověděl admin pro téma Nejede, není jiskra
Ahoj s tím pootočeným rotorem má DRTOMI pravdu, sice to je málo pravděpodobné je to na kuželu a je tam půlměsíčkové pero ale nemožné to není.
:blink:
Pak už jen to CDI.
Poslední změna: 13 roků 1 měsíc zpět uživatelem admin.

Více
13 roků 1 měsíc zpět #17021 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Nejede, není jiskra
ahoj kukni na kabely co vedou kolem kostry k řidítkam ke spínačce jestli nejsou přerušene (nevěř izolacím, vevnitř muže být kabel přerušený, radeji je proměř ,,když jsi ten elektrikč2" a při měření trochu pohýbej ,ale to nemusím říkat ;)

Více
13 roků 1 měsíc zpět - 13 roků 1 měsíc zpět #17022 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Nejede, není jiskra
jo jěště jsem si vzpomněl , může to byt klidne snímač na klice někdy dává signál někdy ne ,,to už jsem zažil asi třeba podle teploty nebo nálady,, a kdyby byl pootočený rotor tak si myslím že by ¨jiskru dával, ale asi v jinou dobu
Poslední změna: 13 roků 1 měsíc zpět uživatelem pazhaut.

• vita.3er
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 1 měsíc zpět #17026 od vita.3er
Jo stím pootočeným rotorem je to blbost, to mi jiskru dávalo ale v jinou dobu.. Ale prověřím ty kábly, el instalaci mám už vyhozenou, tak se do toho pustím... No kupil jsem dobrej kup... Ale doufám že na nějakej sraz dojedu za Váma kluci.. Jinak dík za typy, já jsem ztoho už vysypanej

• vita.3er
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 3 týdnů zpět #17048 od vita.3er
Tak kabeláž prolezlá, změřená a vpohodě.. Vypadá že je špatný to cdi. Tímto se tedy chci i zeptat jestli nemá někdo naprodej cdi na dr650rs?

Vygenerováno za 3.343 sekund