Download menu

dobíjení, regulátor

• Quincy
  • Avatar uživatele Quincy Autor tématu
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
13 roků 10 měsíců zpět - 13 roků 10 měsíců zpět #15965 od Quincy
dobíjení, regulátor vytvořil uživatel Quincy
čau, včera se jedu na mašině do práce, ráno vpohodě nastartuju, odpoledne taky, popojedu kilák ke kauflandu a už ani neprotočím motor, holt to roztlačím a valím dom, tak 25km. Dojedu dom, zhasnu motor zkusit natočit ale furt to ani neprotočí motorem. Nechal jsem celej den baterku na nabíječe po nabití má kolem 12,5V (to se mi zdá nějak málo), zkouším nastartovat a vpohodě.

Holt baterkou to asi nebude, tak se dávám do přeměřování. Začínám regulátorem, měřím odpor mezi žlutejma drátama a černobílým, ukazuje 3,2KOhm, dle manuálu skoro ok, nicméně když přepnu multimetr na jakekoliv jinej rozsah než 20K tak mi ukazuje naprosto nesmyslný hodnoty od 1,5KOhm do 11KOhm (zkoušel jsem měřit známý odpory a ty ukazuje přesně), čím to je?

Dál přeměřuji cívky alternátoru (tři žlutý dráty co vedou z levýho kartru), nastartuju, postupně zkouším měřit všechny páry při 5000rpm, ale ani jednom není napětí, to je hodně divný že ani na jednom..

Ještě jsem zkoušel napětí na baterce při nastartovaný motorce a při jakechkoliv otáčkách je 12,7V, což taky vypadá na dobíjení..
Poslední změna: 13 roků 10 měsíců zpět uživatelem Quincy.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
13 roků 10 měsíců zpět #15966 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma dobíjení, regulátor
Quincy napsal:

Ještě jsem zkoušel napětí na baterce při nastartovaný motorce a při jakechkoliv otáčkách je 12,7V, což taky vypadá na dobíjení..

Nedobíjí to. Moc tomu dál nerozumím, ale regulátorem napětí to nebude, to by baterka asi fyzicky nepřežila, kdyby to dobíjelo.
A co děláš každej druhej den v Kauflandu? :woohoo:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Quincy
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
13 roků 10 měsíců zpět #15967 od Quincy
Odpověděl Quincy pro téma dobíjení, regulátor
no to mi taky došlo :)

to víš, maj tam levný lahváče B)

• Quincy
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
13 roků 10 měsíců zpět #15978 od Quincy
nikdo nevíte? zrovna nejlepší počasí a já nemůžu jezdit :(

Více
13 roků 10 měsíců zpět #15992 od Popy
Odpověděl Popy pro téma dobíjení, regulátor
Quincy napsal:

nikdo nevíte? zrovna nejlepší počasí a já nemůžu jezdit :(

Co řešíš, co potřebuješ? K dobíjení bych měl mít vše doma, altík, regulátor......, Popy

Více
13 roků 10 měsíců zpět #15995 od Petronel
Odpověděl Petronel pro téma dobíjení, regulátor
tak já řešil podobný problém před 14 dny a byl to regulátor dobíjení,ale než jsem na to přišel tak už jsem stihl koupit i novou baterku. Pěkně popsaný postup měření a diagnostiky závady je tady motoride.sk/?ID=418

Více
13 roků 10 měsíců zpět #15996 od Petronel
Odpověděl Petronel pro téma dobíjení, regulátor
Jinak regulátor jsem koupil nový od firmy VAPE z Kroměříže myslím že to byl typ R 90 a stál 1794 kč.Sice je trošku větší než ten původní a tudíž nešel přišroubovat ale stahovací pásky to podrží. Jo a pozor na polaritu na tom jejich konektoru měli to opačně než já na drakovi a jak jsem se moc těšil tak mne to stálo 30ti ampérovou pojistku která je na opačné straně sedla.Mám SE nevím jak je to u tebe.

• Quincy
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
13 roků 10 měsíců zpět #16002 od Quincy
tak záhada vyřešena, byl nalomej červenej drát od regulátoru, čili stačilo uckvaknout a napájet novej a vesele dobíjím :)

btw nemáte zkušnost někdo s vyhřívanejma gripama oxford, poslední dobou se mi zdá že pravej hřeje víc než levej, zkoušel jsem přeměřovat a pravej má 7,9ohm a levej 6,9ohm...

Více
13 roků 10 měsíců zpět - 13 roků 10 měsíců zpět #16003 od Martin
Odpověděl Martin pro téma dobíjení, regulátor
Chlape-ty máš nějaké problémy s elektrikou. Mě třeba teď brní prsty na pravé ruce a na levé ne. A taky mně sem nejdou vložit smajlíky. Sakra. Asi bude nějaká chyba v tom Matrixu....
Poslední změna: 13 roků 10 měsíců zpět uživatelem Martin.

Vygenerováno za 3.325 sekund