Download menu

Jak správně proměřovat CDIčko?

• Zemi
  • Avatar uživatele Zemi Autor tématu
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 1 týden zpět #15746 od Zemi
Jak správně proměřovat CDIčko? vytvořil uživatel Zemi
Ahoj lidi,
obracím se na vás s otázkou, která může jednou trápit každého z nás...
Po mé zkušenosti, kdy proti manuálu házel měřák jiné hodnoty a přesto potom CDI fungovalo, mě napadá - "Jak vlastně na to" aneb "Nedělal jsem něco blbě?"

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 5 dní zpět #15760 od Elektrik
Odpověděl Elektrik pro téma Jak správně proměřovat CDIčko?
Zemi napsal:

Ahoj lidi,
obracím se na vás s otázkou, která může jednou trápit každého z nás...
Po mé zkušenosti, kdy proti manuálu házel měřák jiné hodnoty a přesto potom CDI fungovalo, mě napadá - "Jak vlastně na to" aneb "Nedělal jsem něco blbě?"

Podle mýho je to měření podle manuálu jenom orientační. Nedá se na to moc spoléhat. Ne každé CDIčko musí být naprosto stejné. Stačí když výrobce provede změnu třeba v nějakém klopném obvodu a hodnoty musí být zákonitě jiné. Při diagnostikování poruchy bych se spíš zaměřil na obecné věci jako je správná hodnota vstupů (snímací a napájecí cívky) a pak výstup. Nejsem si zcela jist, ale aby se CDi porouchalo například tak, že by házelo jiskru v jiný čas, bude zřejmě asi málo pravděpodobné, než to že by neházelo jiskru vůbec. Dlouho jsem tu nebyl, ale jak jsem četl tvůj problém s ustřiženým klínkem, tak se podle tvého výpisu různých zkoušek možnost změny časování nabízela sama. Mimochodem gratuluji k úspěšnému vyřešení tvojí závady :) ;) Nejlepší možnost jak si ověřit správnou funkčnost CDI je mít po ruce někoho se stejným strojem :) Pro jistotu před zkušební záměnou CDI jen změřit korektnost napájení a zkusit jestli není zapalovací cívka ve zkratu a pak bych se zkušební výměny CDi vůbec neobával. Ono by taky mělo něco vydržet :laugh: :laugh:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 3.166 sekund