Download menu

Výměna járovky v přední parkovačce

Více
14 roků 9 měsíců zpět #13999 od RJ592
Výměna járovky v přední parkovačce vytvořil uživatel RJ592
Tak jsem včera koukal, jak vyměnit žárovku v přední parkovačce. Dolem se nějak se svými prsty nedostanu, zvrchu už vůbec, jaký je na to postup? Jde to nějak elegantně?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14001 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
elegantne? :D mno ja jsem kvuli tomu musel vyndat svetlo :D

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14002 od RJ592
Odpověděl RJ592 pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Hmm, tak to se mám na co těšit, to bude zase pakárna. Díky.

Více
14 roků 9 měsíců zpět - 14 roků 9 měsíců zpět #14003 od Kubrt11
Odpověděl Kubrt11 pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Zdarec,řešil sem to nedávno,soudruzi z Japonska to trochu nedomysleli,a nebo origo japonský žárofky asi nepraskaj?!Navíc v mojí motorce ta žárofka vydrží asi 50km!Máš tři možnosti,buď se na to vydlábnout,a jezdit bez parkovačky(při případné kontrole zrovna asi praskla,a Ty to samozřejmě nevíš,a páč to není závada vyřazující vozidlo z provozu,musej Tě pustit bez ztráty květinky),nebo dlouhou pinzetou,nebo"jahelníkem"(šijou s tim doktoři)zespoda pod světlem,při troše trpělivosti to dáš!A nebo za třetí odmontovat všechny plasty kolem světla,a stejně se tam skoro nedostaneš bez poškrábanejch rukou,a nervů na pochodu!(tuto poslední možnost vřele nedoporučuju,za ty nervy to nestojí,je to dost velkej vopruz!Až ji budeš měnit 10x jako já,je to brnkačka tou pinzetou nebo jahelníkem!!!! :P Doporučuju možnost č.1 !!!

Čiao.K.
Poslední změna: 14 roků 9 měsíců zpět uživatelem Kubrt11.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14004 od RJ592
Odpověděl RJ592 pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Takže je to jasné, volím bod č.1. Dlabu na to. Holt zrovínka praskla, ráno ještě svítila. :laugh:

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14007 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Práce na kterou se vys..eš je z půlky hotová, a fakt to funguje :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14121 od Drack
Odpověděl Drack pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
A co tam mrsknout vysoce svítící diodu? Nebo si pořiď DRsnou masku ze šestikila a máš vyhráno :P

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14131 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Já na RSE, to dělám tak že: Sundám plexi, povolím ty šrouby pod plexi, kámoši mi držej plasty aby mi nedali přes packy, sundám ten plastík pod světlem a nakonec vymněním žarovku. Práce pro 2-3 lidi tak na půl hodinky když to dobře jde. Kdyby mi to prasklo po cestě a chytli mně policajti tak jim řeknu, že když mi ty plasty podrží jim to tam na místě klidně vymněnim. Nářadí na to mam. :-) :-)

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14133 od Kubrt11
Hele to mi připomíná ten starej vtip,kolik je potřeba policajtů na výměnu žárovky v lustru...=6,jeden vyleze na stůl,uchopí žárovku,čtyři točí tím stolem,a šestej hlídá jestli nejde proud!Znova opakuju,že nefunkční parkovací přední světlo NENÍ závada vyřazující vozidlo z provozu !!!Nejlepčí je se na to vys..,nebo ten "jahelník"či dlouhá pinzeta,a kýbl trpělivosti!Já to vzdal,a po 20 výměně na to dlabu,a nebudu určitě sám!?!? :laugh:

Čiao.K.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14140 od Elektrik
Odpověděl Elektrik pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Tak já nevím, ale asi mám jiný RSE než vy, protože přední parkovačku si vyměním bez rozebírání čehokoliv. Stačí jen trošku ohnout ruku. Dát tam tu prachovku zpátky je sice trošku víc pracnější, ale jde to. Horší je měnit přední blinkr na megane II :laugh: To je pecka!!! Nebo kvůli potkávací žárovce na modusu sundavat nárazník. To je taky radost :)

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14142 od Kubrt11
Ty motorky co jmenuješ neznám,ale třeba si eskamotér,nebo máš chapadla jako chobotnice,nebo já nevim co ještě,ale normálně to prostě nejde!Teď mě napadá,že děti do pěti let by to asi svejma ručkama zvládli lehce...asi počkám až mi dorostou vnoučata!? :P

Čiao.K.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14144 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Já to dělal taky jako Elektrik. Nebyla to žádná paráda, ale šlo to!
Jo a ruce mám běžné velikosti. :laugh:

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14145 od D.U.R.O.
Odpověděl D.U.R.O. pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Vymena ziarovky ide trochu tazsie, ale da sa, kedze nemam zrovna najmensie ruky, trocha to boli pri tej vymene :S . Vacsi problem je ta prachovka, dost sa krci a nejde dobre nasadit, ale s tenkym a dostatocne dlhym sraubovakom to ide. Ale tiez rozmyslam nad vymenou za LED ziarovku, klasicke ziarovky vydrzia tak 200 - 800km.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14147 od Elektrik
Odpověděl Elektrik pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Kubrt11 napsal:

Ty motorky co jmenuješ neznám,ale třeba si eskamotér,nebo máš chapadla jako chobotnice,nebo já nevim co ještě,ale normálně to prostě nejde!Teď mě napadá,že děti do pěti let by to asi svejma ručkama zvládli lehce...asi počkám až mi dorostou vnoučata!? :P

Omlouvám se že jsem si troufnul psát o autech na DRkářským fóru ;) Ale není to ani o velikosti rukou, jako o hbitejch prstech :laugh: Myslím že mi na to stačili prsty dva :)

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14148 od Kubrt11
...nemáš se za co omlouvat,to byl fór!Ať je to jak chce,já tam zkrátka ploutve nedostanu,přestože mám velikost jenom 11 !?!Mám na to ten"jahelník",a názor,že jí měnit nebudu,páč mi tam vydrží stejně tak 50 kiláků,a jde s...,a navíc žárovka nejezdí! :P

Čiao.K.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 8 měsíců zpět #14150 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Já ji vyndavám taky "normálně" asi na desetkrát zalomenou rukou - sundavám si předtím ale klakson, aby místa bylo alespoň trošku víc. Ze začátku mi praskala taky dost často, pak jsem tam vrazil nějakou slabší a ta celkem drží(no neměnil jsem ji ani nepamatuju). Prostě se to tam hodně hřeje a ta malinká žárovka nevydrží - ale stejně je tam ta žárovička prakticky k ničemu.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14151 od Kubrt11
Nejnovější poznatek,včera se mi postavil...teda já se k tomu postavil čelem,a dal sem si tu práci,a zkoušel,a laboroval,a vymejšlel...až sem na to přišel !!! :woohoo: Když se postavíš zepředu,vrazíš ploutve z obou stran škvírou zespoda k parabole,tak prostředníčky obou rukou lze objímku se žárovičkou(sice blbě,ale přece)vytáhnout!Je to teda na kref,a mám při tom dojem,že mi hrana toho spodního plastu odpreparuje prsty,ale...Zpátky to tam jde podstatně líp,páč je tam svetlometem trochu vidět,ale zatlačení objímky se žárofkou do gumového lože,je trochu překladatelský oříšek,ale dá se!?Celá "operace cca 12.min.včetně hledání nové žárofky :laugh: Ten klaksón tam fakt vadí,ale jeho samotná demontáž moc nepomůže,páč je přidělanej na takovym plastovym půlkulatym nesmyslu,asi krytu proti nečistotám,a ten vysmíknout je neefektivní zdržení,a skoro zbytečná montáž na víc!!!Co se týče tý žarovičky,taky mě napadlo,že když tam bude slabší,bude se míń hřát,a tudíž by teoreticky měla dýl vydržať!?Tak sem jí tam vrazil.a počkám co ukáže čas! :lol:

Čiao.K.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14152 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
Koukám, že se konečně dostavil solidní pokračovatel a já můžu s klidným svědomím vodsať ladně odkráčet chcípnout do kopřiv :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15275 od Quincy
Odpověděl Quincy pro téma Výměna járovky v přední parkovačce
zkusím ji nahradit led žárovkou, tak uvidíme jak dlouho vydrží
http://www.dealextreme.com/p/ba9s-1-2w-70-lumen-6500k-5-smd-led-car-white-light-bulbs-pair-dc-12v-51

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15280 od Kubrt11
Kubrt11 napsal:

Nejnovější poznatek,včera se mi postavil...teda já se k tomu postavil čelem,a dal sem si tu práci,a zkoušel,a laboroval,a vymejšlel...až sem na to přišel !!! :woohoo: Když se postavíš zepředu,vrazíš ploutve z obou stran škvírou zespoda k parabole,tak prostředníčky obou rukou lze objímku se žárovičkou(sice blbě,ale přece)vytáhnout!Je to teda na kref,a mám při tom dojem,že mi hrana toho spodního plastu odpreparuje prsty,ale...Zpátky to tam jde podstatně líp,páč je tam svetlometem trochu vidět,ale zatlačení objímky se žárofkou do gumového lože,je trochu překladatelský oříšek,ale dá se!?Celá "operace cca 12.min.včetně hledání nové žárofky :laugh: Ten klaksón tam fakt vadí,ale jeho samotná demontáž moc nepomůže,páč je přidělanej na takovym plastovym půlkulatym nesmyslu,asi krytu proti nečistotám,a ten vysmíknout je neefektivní zdržení,a skoro zbytečná montáž na víc!!!Co se týče tý žarovičky,taky mě napadlo,že když tam bude slabší,bude se míń hřát,a tudíž by teoreticky měla dýl vydržať!?Tak sem jí tam vrazil.a počkám co ukáže čas! :lol:

...sfińa NEVYDRŹELA ! ! !P.S.při případné kontrole Venci s Bohoušem,dělám překvapenýho,a se slibem brzké nápravy odjíždím ladně po zadním do dáli!!! :woohoo:

Čiao.K.

Vygenerováno za 3.531 sekund