Download menu

Nejde nastartovat, nehazi jiskru

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13644 od Elektrik
Odpověděl Elektrik pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Zkus si vyměnit baterku. Může mít klidně napůl špatnej jeden článek nebo dva a kapacita bude oukej, takže startér točí, ale nemusíš mít napětí pro správnou činnost CDI. Taky bys to mohl oměřit při startu. Napětí přímo na CDI když se točí startér, ale zkušební výměna baterky bude asi jednodušší. Na autech se to stává běžně.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13651 od Drack
Odpověděl Drack pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Mám DRko z 85týho a nechávalo mne stát 15 min bez jiskry, někdy třeba po 20ti km, jindy ještě za studena, byl jsem z toho na šráky, měřil co se dá...Pak jsem vyměnil magnet-snímač, co je uvnitř motoru-nahoře a je to, zaklepat!!! bez problémů, našlápnu i když mám baterku k.o. :woohoo: :woohoo:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13653 od dufko
Odpověděl dufko pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
tak a je to tu znova skoro po roku znova neni " iska " :woohoo: co stym tak znova vse premerat a jedine ci mi trosku ukazuje je nametana hodnota budiacej cievky pre CDI a to 190 ohm (tab. hovoriy 240-290ohm ) tak zeby to bola ta chyba ?

• pedrogonzales
  • Avatar uživatele pedrogonzales Autor tématu
  • Novota
  • Novota
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13738 od pedrogonzales
Odpověděl pedrogonzales pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Tak jsme opět proměřili všechno možné a dostali jsme se až k jednotce CDI a protože vše ostatní vypadá v normě, jali jsme se dle manuálu proměřit odpory mezi jednotlivými piny v obou konektorech. Měřili jsme kvalitním měřákem Metex, takže hodnoty by měly být správné. Celá ta obří tabulka až na výjimky souhlasí až na dva piny označené v manuálu 9 a 10. Pin 9 má proti ostatním ukazovat odpor zhruba do 10 ohmů a ukazuje řádově 10X a vícekrát více a pin 10 dokonce ani neťukne (tzn nekonečný odpor proti všem pinům) ač má vykazovat nějaké pevně dané hodnoty. Podle mě to značí, že je ta jednotka v řiti, protože zrovna pin 10 je snad proud po klíčku pro startování (znovu opakuju, že motorka nehází jiskru a teď už nenastartuje vůbec). Má s tím někdo zkušenosti? Případně jakou jednotku bych měl koupit (ideálně něco za rozumnou cenu), případně ještě nějaký nápad, jak ověřit, zda je to skutečně tím CDI, protože investice do nové nebude malá (bohužel druhou jednotku nemám a nemám ji ani kde vzít).

Mám DR650SE 97', verze USA

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13740 od Elektrik
To je divný... Teď koukám do manuálu na SEčko a v té tabulce na pinu 9 o 10 ohmech nic není a pin 10 má mít 200-nekonečno. Můžeš mi dát echo co máš za manuál, případně mi na něj dát odkaz? Já se opravama jednotek živím, tak bych ti třeba pomohl. Já mám manuál tady z downloadu a je to na stránce 190.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13783 od eduardo
Odpověděl eduardo pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Zdravím všechny příznivce,mám problém s kterým si nevím rady(nejde jiskra).Na cívce napájení CDI jsem naměřil odpor 0.2ohmu což podle manuálu je v pořádku,ale při startování nejde žádné napětí.V článku Problém s budící cívkou jsou uvedeny hodnoty 240-360ohmu tak nevím.Na snímači polohy klikovky jsem ovšem naměřil 114kiloohmu a podle manuálu by mělo být 170-256ohmu.Prosím o radu v čem je problém.

Více
14 roků 10 měsíců zpět - 14 roků 10 měsíců zpět #13788 od Elektrik
eduardo napsal:

Zdravím všechny příznivce,mám problém s kterým si nevím rady(nejde jiskra).Na cívce napájení CDI jsem naměřil odpor 0.2ohmu což podle manuálu je v pořádku,ale při startování nejde žádné napětí.V článku Problém s budící cívkou jsou uvedeny hodnoty 240-360ohmu tak nevím.Na snímači polohy klikovky jsem ovšem naměřil 114kiloohmu a podle manuálu by mělo být 170-256ohmu.Prosím o radu v čem je problém.

Ahoj.
V prvý řadě, co máš za stroj? Podle manuálu na RS je odpor zdojového vinutí pro CDI 240-360 ohm, dále snímač otáček 160-240 ohm a nakonec je altík a ten má 0,1-1,5 ohm. Takže pokud jsi naměřil na zdroji pro CDI 0,2 ohm tak není v pořádku, ale je ve zkratu. Nebo jsou jen do sebe dráty někde na prostupu z motoru.
Poslední změna: 14 roků 10 měsíců zpět uživatelem Elektrik.

• pedrogonzales
  • Avatar uživatele pedrogonzales Autor tématu
  • Novota
  • Novota
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13789 od pedrogonzales
Odpověděl pedrogonzales pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Zdravím,
problém se konečně povedlo vyřešit. Nebudete věřit, jaká to byla kravina. Oranžovo-bílý drát, který jde do CDI byl na dvou místech čistě roztržený, aniž by byla porušena bužírka a co je horší, i měřák ukazoval, že převádí. Přišel jsem na to v podstatě náhodou, kdy jsem za něj zatáhl a on se mi vytáhl v délce asi 5cm z bužírky. Teď to zase v pohodě startuje. Nicméně díky všem za rady a DRko teď půjde do rukou nového majitele, který si jej užije určitě minimálně stejně jako já.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13793 od eduardo
Takže doplnˇuji informace mám suzuki DR650 SE2001.Díky

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13794 od Elektrik
eduardo napsal:

Takže doplnˇuji informace mám suzuki DR650 SE2001.Díky

Aha! Tak tam jsou fakt ty hodnoty co jsi psal. Ty hodnoty co jsem psal já jsou k R/RS/RSE. Předpokládám, že jsi měřil napětí na power sorce coil s odpojeným CDI a při startu s měřákem přepnutým na střídavý napětí (AC) Pokud tam žádný nebylo, tak je to docela na nic... Buď se netočí rotor, což se dá ověřit měřením na výstupu fází z altíku, a nebo s tou zdrojovou cívkou fakt něco je. Nemáš Skype nebo ICQ?

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13795 od eduardo
Taky mi to moc neštymuje odpor je OK,ale při startu by to snad mělo dávat nějaké napětí?Snímač polohy kliky je asi špatný.Přece není možné,aby odešly dvě věci najednou?Nejsem moc počítačový týpek,když tak mi pošli své číslo smskou na 605315800 ozvu se.Díky

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13796 od Elektrik
pedrogonzales napsal:

Zdravím,
problém se konečně povedlo vyřešit. Nebudete věřit, jaká to byla kravina. Oranžovo-bílý drát, který jde do CDI byl na dvou místech čistě roztržený, aniž by byla porušena bužírka a co je horší, i měřák ukazoval, že převádí. Přišel jsem na to v podstatě náhodou, kdy jsem za něj zatáhl a on se mi vytáhl v délce asi 5cm z bužírky. Teď to zase v pohodě startuje. Nicméně díky všem za rady a DRko teď půjde do rukou nového majitele, který si jej užije určitě minimálně stejně jako já.

Tak super :) Gratuluju! Pro příště by se tomu možná dalo předejít, měřením oranžovo-bílého kabelu při startu pod zátěží, na připojeném konektoru u CDI. Třeba tam dát žárovku a multimetr najednou. To se stobčas stane, např. když je v bužírce mikrotrhlinka a kabel vevnitř přeoxiduje a ta oxidace převádí napětí, ale je měřitelné pouze multimetrem a když se to změří aspoň 21W žárovkou (zátěž), tak se ani nerozsvítí...

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13798 od eduardo
Tak jsem měřil ještě napětí altík dává při startování 4.4/4.4/4.8 V. Cívka napájení CDI 0.3V a snímač kliky skáče napětí od 0.1-0.3V.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13805 od eduardo
zdravim nebyl by někdo ze SEčkařů ochoten proměřit odpor a napětí při startování na cívce CDI a snímači kliky,popř.altíku(černý-bílý,zelený-modrý,a žluté 3x)?

Vygenerováno za 3.322 sekund