Download menu

Nejde nastartovat, nehazi jiskru

• pedrogonzales
  • Avatar uživatele pedrogonzales Autor tématu
  • Novota
  • Novota
Více
15 roků 11 měsíců zpět #10054 od pedrogonzales
Nejde nastartovat, nehazi jiskru vytvořil uživatel pedrogonzales
Zdravim,
potreboval bych, zda by nekdo nemel napad co se mi mohlo stat. Strucne nastinim situaci:

Mam DR650SE rok vyroby 97, privezeny s ameriky (ma navic aktivni filtr a par dalsich kravin). Najeto cca 25000, zadny vetsi problem, vsechno drobnosti, motorka je v perfektnim stavu.

Rozjizdel sem se na krizovatce a kdyz jsem za to vzal, strelilo to z vyfuku a uz se to nedostalo do otacek. Vzdy kdyz jsem pridal, strelilo to z vyfuku a otacky spadly. Na volnobeh se to drzelo, ale pak to i chciplo a uz to neslo natocit. (Musel sem to tlacit domu, ale to je detail :P )

S kamosem sme na to koukali: Rozebrali jsme karburator, procistili, profoukali. Nikde zadna zavada. Pak to chytlo, ale jen na chvili, vzdy to samo chciplo a ve finale to opet nejde vubec nastartovat. Starter se toci, tu a tam to ma tendenci "blafnout", ale nechytne.

Zajimavy je, ze pri zkouseni svicky (obou) to nehazi zadnou jiskru a obe svicky jsou zcela suchy (tzn ani tuk benzinu, kterej ale z nadrze tece, podtlak si to vytvari a v karburatoru mu taky nic nebrani (snad)).

Mame dve teorie: civka nebo ridici jednotka zapalovani (ale to by nemelo mit vliv na suchost svicek, i kdyz nevim). Nemel by nekdo nejaky napad, jak to vyzkouset nebo prijit na to, cim by to bylo? Napad typu zkusit jinou jednotku je sice fajn, ale neda se realizovat neb ji nedam. Nicmene jakmile to vrazim do servisu, tak to pujde do vysokych castek. Motorka je jinak v cajku a doted s ni nebyl jediny problem.

PS: Nejsem zadnej odbornik, takze mozna pisu neco blbe, tak to omluvte.

Diky

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět - 15 roků 11 měsíců zpět #10055 od admin
Odpověděl admin pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
No tohle vypadá na cívky je to bílý a černý drát který vede z levého víka. Měl bys na nich naměøit odpor 0,1 - 0,2ohm. Pak je tam ještě zelený a modrý to je sběrná cívka a tam by měl být odpor 170 - 256ohm. Pak ještě indukční cívky ty jsou taky změøit. Primární vedení to jsou ty malý drátky 0,07 - 0,12ohm černý na + a černý s bílým pruhem na -. A sekundární vedení je mezi fajfkama tam má být odpor 23 - 35 kohm
Hodnoty jsem si nevymyslel jsou z manuálu :)

POZOR NA NASTAVENÝ ROZSAH NA MULTIMETRU!!!

Projít celou elektriku jestli to není někde prošluslí. Víc mě nenapadá.
Poslední změna: 15 roků 11 měsíců zpět uživatelem admin.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10066 od dr650 Feri
Odpověděl dr650 Feri pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Ahoj ! Merali ste niekto napetie na cievke pri nakopnutí? Kolko má ukazova voltov? Manuál píše odpor na tej cievke od 240 do 360 ohmov. Ja na nej meriam až 900 ohmov. Pri prešlapnutí max. 30 V. Inak okolo 20 V. Za studena dobre štartuje, a dobre ide , ale ako náhle sa zahreje motor, je to bieda. Neahá, neštartuje, do výfuku stielá, atd.. Nedávno mi o začalo robi, a podozrievám statorovú cievku. Na ostatných cievkách meriam manuálové hodnoty.

• pedrogonzales
  • Novota
  • Novota
Více
15 roků 11 měsíců zpět #10067 od pedrogonzales
Odpověděl pedrogonzales pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Diky za radu. Premerili jsme civku a na primaru nejaky odpor je, ale na sekundaru neni ani tuk (a mely by tam byt ty kiloohmy). Jak vzajmne mezi, tak ke kostre tam neni ani tuk. To by pak ukazovalo na propalenou civku. Na radu jednoho znameho jsme zkouseli pripojit autocivku (jinou nemame) a stejne nic. Proste svicky tu a tam hodi jiskru, ale je to velmi sporadicky a motorka na to nechytne.

Nenasel by se nejaky dobrodinec z Prahy, ktery by takovou civku mel a pujcil ji na zkousku? Dalsi moznost je az servis a ten bude pekelne drahej, tak bych se mu rad vyhnul.

Pripadne nejaka dalsi rada?

Diky

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10068 od dr650 Feri
skús fajky odšrobova z kablikov, a tak premera cievku. DO kablikov dobre natlač konce multimetra. malo by to ukazova minimalne 6 ohmov.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10069 od admin
Odpověděl admin pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Pokud jsi měøil tu nabíjecí cívku (bílý a černý drát) a odpor jsi naměøil tak to bude dobré to by pak vypadalo na indukční cívku a ta bude jistě levnější. Zkus nějaký inzeráty myslím že na SE by se snad měla dát sehnat indučka dobøe.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10070 od dr650 Feri
Admine ! Ja hovorím o svojej motorke. :) Mám dr650r . je tam čiernobielý a hnedý drát. A ukazuje miesto 240 až 360 ohmov, 900 ohmov. A nezapaluje dobre.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10072 od dr650 Feri
Nemóžem tu to najs, ale niekde som čítal kolko má dáva napetie pri nakopávaní statorová cievka. Neviete niekto kolko to má by?

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10077 od dr650 Feri
Nemá niekto náladu premera napeie na statorovej cievke na DR650R? Je to čiernobielý a hnedý káblik. Pod sedadlom sa dá rozpoji a premera multimetrom pri nakopávaní. Velmi by mi to pomohlo. Dík !

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10443 od dufko
Odpověděl dufko pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
zdravim mam podobny problem motorka (dr650 rv.92) normalne som jazdil odstavil moto a na druhy den ne a ne nastartovat a zistim ze nedava voberc iskru ? tqk kde zacat co premerat co bude zle cievka riadiaca abo co este moze bit?? dakujem

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10462 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Sundej sedlo a mrkni na pojistky,kolem baterky,spínací skøínku,takovéhle závady nemám rád :angry:

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10472 od dufko
to uz som pozeral vse oka..lenby som xcel vedet jak zmerat spravne inducku popripade zapalovanie ??

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10528 od dufko
chlapy kto mi poradi uz som zufali vse som meral uz co sa dalo asi a neviem prist nato kde je chyba znocoho nic prestalo davat iskru :( uz som aj induckuskusal (sice z avta) ale amnskusku staci..ja uz fakt neviem...

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10529 od Popy
Odpověděl Popy pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
No, já rozebral moto a po GO jsem už nenastartoval. Vše bylo v suchu a na moto se ani nic nesvaøovalo. Nakonec, nikdo neví proč, odešlo CDI a neházelo to jiskru. CDI jsem objednal u IGNITECH.CZ a rovnou napájené z akumulátoru, není pak tøeba aby fungovala cívka v motoru. Popy

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10721 od dufko
tak a znicoho nic to zacolo startovat na druhy dne to zas bolo bez iskri a dnes to zas funguje tak sa som steho jelen....

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10726 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Mě motorka dělal něco podobnýho, nastartovala, nenastartovala,nastartovala....a už nenastartovala, jiskra žádná, proměøil jsem cívky=cívka pro CDI byla v háji=> "ingitech" CDI a je vše na 1000% startuje studená napoprvý...

• pedrogonzales
  • Novota
  • Novota
Více
14 roků 11 měsíců zpět #13559 od pedrogonzales
Tak problém mám znova a tentokráte to bohužel nedělá jednotka alarmu (tu už nemám). Motorka nechce startovat a nehází jiskru (někdy za studena, za tepla, za polotepla, je to uplne jedno). Nekdy chyta naprosto bez potizi, ale nekdy deset minut nechytne a nechytne. Starter statecne toci, ale ani neblafne a jiskru nedava. Divny je, ze po nekterem otoceni klicku to jako zazrakem jde a chytne okamzite (ale nekdy je to po desatym klicku, jindy po dvacatym). Civka se zda v poradku, CDI si myslim ze by delalo problem i za jizdy ne? Ale DRko jede a jede, kdyz uz nastartuje. Jedine co me napada, je to relatko pod sedlem. Ma nekdo nejaky napad co s tim? Da se nejak omerit to cdi?

Bohuzel uz mi s temi zavadami dochazi trpelivost. Loni bylo vse naprosto bez problemu a letos jak mavnutim kouzelneho proutku se vse se*e. Bude treba se po trech krasnych letech s DRkem rozloucit ...

Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #13571 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Zkus obejít dráty,které vedou na startování do spínačky-mohla by to dělat právě ta elektrika ve spínačce-ne klíček,ale ten bazmek,který převádí plus na kabel ke starteru a zapalování. ;)
Nejsem elektrikář,ale jde ti proud při startu na zapalko? To by se nějak mělo dát změřit,pak zda vychází dál. :(
Ještě mě napadlo-co ten červený čuftlik na pravé straně řídítek-je v poho-já už ho nepoužívám na vypínání motoru-občas se zasekne a nejde vycvaknout. :angry:
Poslední změna: 14 roků 11 měsíců zpět uživatelem Martin.

• pedrogonzales
  • Novota
  • Novota
Více
14 roků 11 měsíců zpět #13636 od pedrogonzales
Ahoj,
oměřil jsem s kamarádem všechny dráty vedoucí do CDI jednotky a vše vypadá v pořádku. Vkládali jsme naděje do špatné spínací skřínky, ale evidentně přepíná. Je ale možné, že by CDI jednotka blbla tak, že nastartuje jen občas, ale při jízdě už žádné problémy nedělá? Zkrátka když to chytne, tak prostě jede jak za mlada.

Co se týká toho červeného tlačítka tak je v pořádku, protože kdyby zůstalo zacvaklé, tak netočí ani startér, ale ten točí jak divej, ale nehazí jedinou jiskru.

Nenapadá vás něco dalšího?

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13642 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Nejde nastartovat, nehazi jiskru
Četl jsi článek Problém s budící cívkou? Nevztahuje se to právě na tvou motorku? :ohmy:

Vygenerováno za 3.500 sekund