Download menu
-
Fórum
-
Technika
-
Motor
-
motor vynechává
motor vynechává
-
mistr.kujon
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
16 roků 11 měsíců zpět #5416
od mistr.kujon
Zdravim všechny. Mám takový problémek. Nastartuju motorku(650 RSE(94)).. na volnoběh - NO PROBLEM. Problémy začínaj až když vyjedu a po chvíli (30 sekund), když za ni začnu trošku brát. Jednička jde ještě do otáček než øadim(6500) a pak už začne pomalu s narùstajicíma otáčkama klesat výkon... a na 5500 se to začne zastavovat a škytá to. Když ale z té rychlosti zaøadim na vyšší tak to zase od spoda jede.. až do těch otáček.. kde (už pøed nima) to zase ztrácí výkon. Mám pocit že je to jako by tam nestíhal téct benzín, nebo tam tekl poøád stejně a u těch vyšších otáček to prostě nestačilo a motorka už nebrala... Pøi těch nižších to totiž zase jde... Mám teda podezøení na karburátor. Motorku mám jen krátce, tak nevím jestli jsou v karburátoru trysky, nebo jak je to tam celý udělaný... hádám že asi bude potøeba nějak vyčistit... Jo a ještě mám černý svíčky... Jakákoliv rada dobrá...

..pøedem všem díky
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
-
MotejlKuba
-
-
-
Výborný diskutér
-
-
XTZ 750 Superténéré
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
-
-
16 roků 11 měsíců zpět #5420
od MotejlKuba
Klikni na prohledat forum (je v pravo na hoøe) a najdeš odpovědi na své otázky.Jinak černé svíčky simbolují špatnou směs a to zapøíčiní vážnou poruchu motoru.To že ti to takhle blbne znamená že ti tam neteče dostatek benzínu,většinou je pøicpaný pøívod benzínu.Odpoj hadičku od karburátoru a v tý pøívodní trubičce je sítko,tak ho vyčisti a uvidíš
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 0
-
-
16 roků 11 měsíců zpět #5430
od ironracing
tak ja mam podobny \"problem\" akurat, ze mne to jede dobre a fur skoro konstantny vykon. akurat na volnobeh mi to nejak asi kazdy 15ty az 20ty odpal vynecha. aj otacky mi jemne kolisu na volnobehu v rozmedzi asi 250 otacek...
nejake rady???
rozmyslal sem nad ventilma...
diky...
nejsi z cukru, tak nefnukaj!!!
IronRacing
-
Piwča
-
-
-
Diskutér spamista :-)
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 21
-
-
16 roků 11 měsíců zpět #5431
od Piwča
mě to na volnoběh někdy taky zakoktá, už to neøešim, na volnoběh nejezdim
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 0
-
-
16 roků 11 měsíců zpět #5433
od VFR
MotejlKuba napsáno:Klikni na prohledat forum (je v pravo na hoøe) a najdeš odpovědi na své otázky.Jinak černé svíčky simbolují špatnou směs a to zapøíčiní vážnou poruchu motoru.To že ti to takhle blbne znamená že ti tam neteče dostatek benzínu,většinou je pøicpaný pøívod benzínu.Odpoj hadičku od karburátoru a v tý pøívodní trubičce je sítko,tak ho vyčisti a uvidíš

ono zas kdyz sou svicky cerny tak je spis smes bohata. pak jedine ze by zrala olej
-
PajaDR650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 11 měsíců zpět #5444
od PajaDR650
černý svíce moc benzínu nebo taky žere olej, co vejfuk je mastnej, olej ubejvá rapidněji? Vyndat karbík nastavit dle manuálu, okouknout osazený trisky a hlavně hladinu. Zkontrolovat pøívod vzduchu, pøíruby na airboxu, jestli není zaprasenej filtr atd...
-
mistr.kujon
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
16 roků 11 měsíců zpět #5471
od mistr.kujon
Tak jsem vyzkoušel všechno co jsem tu vyčetl. Vyndal jsem karburátor, vyčistil co se dalo, seøídil hladinku (určo v rozmezí 14,7 +-1mm) Vyčistil jsem filtr, zkontroloval pøíruby. Ten mini šroubek pod kanálem, co vede k válci jsem utahl a zas povolil o 1 a 1/4 otáčky. Jak má být jehla??. já ji mám na 3 drážce od shora..???
A poøád ten samej problém: že motor pøetane brát pøi vyšších otáčkách( jako kdyby tam nestíhal téct ten benzín.. Nemùže to být tøeba že benzín tam jde, ale vzduch nestíhá ??... Mě se totiž nepovedla povolit jedna triska.. a to ta: jak je kanál pro pøívod vzduchu,tak jak jsou tam ty dvě vedle sebe utopený dírky a v jedný je šroubek a to druhý je tam asi na pevno(to je bez hlavičky-jen s dírkou).. ale ten šroubek vedle se mi prostě nepovedlo povolit , Tak jsem do něj strčil alespoò jehlou jestli je prùchozí a jehla mi skoro celá zaskočila,takže by snad měl být taky ok...
Nebo myslíte že to někde mùže pøisávat falešnej vzduch??.. a proto to nenatahne tolik paliva??....
-
mistr.kujon
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
16 roků 11 měsíců zpět #5500
od mistr.kujon
nemùžou bejt špatný jedna ze cívek???.. Jak byse projevovala špatná cívka..??... já tam mám na každou svíčku, jednu- nemám ty spojený..??
-
mistr.kujon
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
16 roků 9 měsíců zpět #6030
od mistr.kujon
Tak už to mám v cajku... nic z toho co jste psali to nebylo... Pøesně podle mýho tušení.. Jestli se nikomu stane to samý , tak nepodceòujte øídicí jednotku... Prošel jsem všechno.. a fakt to byla ta øídicí jednotka... Teď už zas lítám jak drak. Kdyby měl někdo podobný problém , napište.. zdar
-
Martin
-
-
-
Diskutér spamista :-)
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 101
-
-
16 roků 9 měsíců zpět #6032
od Martin
To je pøesně ten pøípad,kdy se sem dá otázka-proč toto a toto a sejde se pár názorù,co by to asi tak mohlo být,ale většinou to je trochu nebo více něco jiného. Vždy je to potøeba vidět,slyšet,okouknout. Ale tím nechci odrazovat nikoho od otázek tohoto typu. Někdy se člověk trefí nebo pomùže navést k odstranění závady. A je taky fajn,že jsi napsal,čím to nakonec bylo. Akorát jsi se mohl o opravě trochu rozepsat,ale to bych nebyl já,abych nechtěl ještě něco navíc. Alespoò,že ti to jezdí.
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 0
-
-
16 roků 9 měsíců zpět - 16 roků 9 měsíců zpět #6052
od Rimmerak
Zdravím. Øek bych, že by bylo dobrý zkouknout palivový filtr a vzducháč. Já sem teď čistil vzduchovej filtr po 1800km, vypral, naolejoval a spotøeba mi spadla z 5,1litru na 3,9l/100km ! Pokud je hodně špinavej, nestačí dávat motoru dostatek vzduchu => ve větších otáčkách se to dusí => černají svíčky pøebytkem benzínu.
Pokud vzduchovej filtr vypereš (já to dělám v jarový vodě), nastøkáš sprejem na filtry nebo alespon vymáchneš v motorovým oleji a vymačkáš a dál se to takhle bude chovat, pak teprve bych se šteloval na bohatost karburátoru atd...
edit // než jsem odpověděl, je tu najednou nějak moc odpovědí? coto? asi se mi pøedtím nenačetli :-D
Poslední změna: 16 roků 9 měsíců zpět uživatelem Rimmerak. Důvod: oprava
-
MotejlKuba
-
-
-
Výborný diskutér
-
-
XTZ 750 Superténéré
Méně
Více
-