Download menu

Výmìna oleje DE650SE

• Kuba
  • Avatar uživatele Kuba Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 5 dní zpět #5140 od Kuba
Výmìna oleje DE650SE vytvořil uživatel Kuba
Zdravím pánové, minulou sobotu jsem se stal majitelem DR650SE, o víkendu se chystam na vymenu oleje, olej i filtr mam, ale chci se zeptat jestli me neceka nejaka komplikace behem vymeny, treba nejaky stahovak na filtr a podobne. Jak je cela operace casove narocna?
morkrat dekuji

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 5 dní zpět #5142 od honz
Odpověděl honz pro téma Výmìna oleje DE650SE
Nee, je to úplně v pohodě. Jednoduchá práce. Nejdøív na chvilku nastartuj motorku, a se olej zahøeje a dobøe vytíká. Nahoøe odšroubuj hasákem zátku, dole pak myslím 19 klíč výpustný ventil. Vždycky motorku nahýbám na strany, aby vyteklo co nejvíc oleje. Ještě je dole jeden šroub na imbus, tak ten taky povol, něco vyteče. Na kártru jsou 3 šroubky na 8 klíč a pod víčkem je filtr. Ten sundáš normálně rukou a vyměníš za nový. Hlavně všechno zase zašroubuj zpátky a nalij nový olej, viskozita 10W40. Něco si vezme i nový filtr, ale mě stačilo 2,5 litru a ještě deci zùstalo.

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

• Kuba
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 5 dní zpět #5143 od Kuba
Odpověděl Kuba pro téma Výmìna oleje DE650SE
Ahoj, mockrat ti diky, zase takova uplna lama nejsem, jen bych se rad vyvaroval zbytecnych chyb. jueste jednou diky!!!

• Passi
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 5 dní zpět #5144 od Passi
Odpověděl Passi pro téma Výmìna oleje DE650SE
jeste lama dotaz... 10W40 je mineral nebo polosynta?
koukal jsem jakej koupit a u nekterych je napsano pri tomhle cisle synthetic a nekterych mineral... :blush:

• Kuba
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 5 dní zpět #5145 od Kuba
Zalezi jak moc kvalitni olej chces, myslim ze se 10W40 dela mineral, polosyntetika i plna syntetika, ja koupil plnou syntetiku at mam klid

Více
17 roků 5 dní zpět #5146 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Výmìna oleje DE650SE
Již opovídaná fráze-mrkni do starší diskuse,tam o oleji najdeš,co potøebuješ vědětB) .

• Kuba
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 5 dní zpět #5147 od Kuba
honz napsáno:

Nee, je to úplně v pohodě. Jednoduchá práce. Nejdøív na chvilku nastartuj motorku, a se olej zahøeje a dobøe vytíká. Nahoøe odšroubuj hasákem zátku, dole pak myslím 19 klíč výpustný ventil. Vždycky motorku nahýbám na strany, aby vyteklo co nejvíc oleje. Ještě je dole jeden šroub na imbus, tak ten taky povol, něco vyteče. Na kártru jsou 3 šroubky na 8 klíč a pod víčkem je filtr. Ten sundáš normálně rukou a vyměníš za nový. Hlavně všechno zase zašroubuj zpátky a nalij nový olej, viskozita 10W40. Něco si vezme i nový filtr, ale mě stačilo 2,5 litru a ještě deci zùstalo.

Ahoj, jeste jeden total stupidni dotaz: ta zatka jak se ma odsroubovat hasakem je zatka na dolevani oleje z boku karteru motoru? jak je na ni napsano 10W-40???
Nebo je tam jeste nejaka jina?
dik

Více
17 roků 5 dní zpět #5148 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Výmìna oleje DE650SE
Kuba napsáno:

honz napsáno:

Ahoj, jeste jeden total stupidni dotaz: ta zatka jak se ma odsroubovat hasakem je zatka na dolevani oleje z boku karteru motoru? jak je na ni napsano 10W-40???
Nebo je tam jeste nejaka jina?
dik

Jo, myslel asi tu zátku na dolejvání. Ten šroub na imbus zespoda, vyndavat nemusíš, tam se napojuje měøák na tlak oleje, kolik dává čerpadlo. Pamatuj si, jak tam byl filtr, až ho dudeš dávat zpátky, všechny těsnění a dohatovat všechno s citem, né si na klíč nasadit metrovou rouru z lešení :laugh: ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Kuba
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 5 dní zpět #5154 od Kuba
Jasny, lama nejsem...
tesneni se musi davat nove? zadne jsem nekoupil.

Více
17 roků 5 dní zpět #5155 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Výmìna oleje DE650SE
Kuba napsáno:

Jasny, lama nejsem...
tesneni se musi davat nove? zadne jsem nekoupil.

Nemusí, myslel jsem to jako, že ti tøeba těsnění u vypouštecího šroubu zùstane nalepený na karteru, pak ti spadne do hrnce, nebo kam to budeš vypouštět, a ty si to nevšimneš, lamo :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
17 roků 4 dní zpět #5170 od honz
Odpověděl honz pro téma Výmìna oleje DE650SE
Když vyšroubuješ i ten šroub na imbus, jak píše Pivča na měøení tlaku oleje, taky ještě něco vyteče. Jinak těsnění je na šroubech podložka a na víčku gumový kroužek, takže nic kupovat nemusíš, musí tam vše být. A dotahovat fakt s citem, aby jsi to zase po 6 tisících povolil;)

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

• Kuba
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 1 den zpět #5289 od Kuba
Panove mockrat dekuji, vymena se povedla bez ztraty kyticky!!!!
motor jede o poznani tiseji

Vygenerováno za 3.275 sekund