Download menu
Výmìna oleje DE650SE
- Kuba
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
morkrat dekuji
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- honz
-
- Velmi dobrý diskutér
-
Ráfky, dráty, niple, výplety...

http://www.hprwheels.cz/
- Kuba
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
- Passi
-
- Návštěvník
-
koukal jsem jakej koupit a u nekterych je napsano pri tomhle cisle synthetic a nekterych mineral...

- Kuba
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
- Martin
-
- Diskutér spamista :-)
-
- Obdržená poděkování 101
- Kuba
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
Nee, je to úplně v pohodě. Jednoduchá práce. Nejdøív na chvilku nastartuj motorku, a se olej zahøeje a dobøe vytíká. Nahoøe odšroubuj hasákem zátku, dole pak myslím 19 klíč výpustný ventil. Vždycky motorku nahýbám na strany, aby vyteklo co nejvíc oleje. Ještě je dole jeden šroub na imbus, tak ten taky povol, něco vyteče. Na kártru jsou 3 šroubky na 8 klíč a pod víčkem je filtr. Ten sundáš normálně rukou a vyměníš za nový. Hlavně všechno zase zašroubuj zpátky a nalij nový olej, viskozita 10W40. Něco si vezme i nový filtr, ale mě stačilo 2,5 litru a ještě deci zùstalo.
Ahoj, jeste jeden total stupidni dotaz: ta zatka jak se ma odsroubovat hasakem je zatka na dolevani oleje z boku karteru motoru? jak je na ni napsano 10W-40???
Nebo je tam jeste nejaka jina?
dik
- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21
honz napsáno:
Nee, je to úplně v pohodě. Jednoduchá práce. Nejdøív na chvilku nastartuj motorku, a se olej zahøeje a dobøe vytíká. Nahoøe odšroubuj hasákem zátku, dole pak myslím 19 klíč výpustný ventil. Vždycky motorku nahýbám na strany, aby vyteklo co nejvíc oleje. Ještě je dole jeden šroub na imbus, tak ten taky povol, něco vyteče. Na kártru jsou 3 šroubky na 8 klíč a pod víčkem je filtr. Ten sundáš normálně rukou a vyměníš za nový. Hlavně všechno zase zašroubuj zpátky a nalij nový olej, viskozita 10W40. Něco si vezme i nový filtr, ale mě stačilo 2,5 litru a ještě deci zùstalo.
Ahoj, jeste jeden total stupidni dotaz: ta zatka jak se ma odsroubovat hasakem je zatka na dolevani oleje z boku karteru motoru? jak je na ni napsano 10W-40???
Nebo je tam jeste nejaka jina?
dik
Jo, myslel asi tu zátku na dolejvání. Ten šroub na imbus zespoda, vyndavat nemusíš, tam se napojuje měøák na tlak oleje, kolik dává čerpadlo. Pamatuj si, jak tam byl filtr, až ho dudeš dávat zpátky, všechny těsnění a dohatovat všechno s citem, né si na klíč nasadit metrovou rouru z lešení

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Kuba
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
tesneni se musi davat nove? zadne jsem nekoupil.
- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21
Jasny, lama nejsem...
tesneni se musi davat nove? zadne jsem nekoupil.
Nemusí, myslel jsem to jako, že ti tøeba těsnění u vypouštecího šroubu zùstane nalepený na karteru, pak ti spadne do hrnce, nebo kam to budeš vypouštět, a ty si to nevšimneš, lamo

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- honz
-
- Velmi dobrý diskutér
-
Ráfky, dráty, niple, výplety...

http://www.hprwheels.cz/
- Kuba
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
motor jede o poznani tiseji