Download menu

volnobìh

• Riex
  • Avatar uživatele Riex Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 1 měsíc zpět #4691 od Riex
volnobìh vytvořil uživatel Riex
potrebuji pomoct,pridam-li plyn na DR650R rok 93 a uberu nepadaji mi otacky...nevim cim to muze byt....zustanou vysoke a kdyz zacnu brzdit motorem a brzdou po chvilce spadnou ale pridam-li znova a uberu opakuje se to,dokonce nemuzu motocykl ani nastartovat pres paku jen kdyz roztlacim...koupil jsem nove svicky,vycistil karburator a nic...diky za jakykoliv napad nebo radu..diky predem

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
17 roků 1 měsíc zpět #4692 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma volnobìh
Tak koukni na lanka,měl jsem to samý

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4701 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma volnobìh
hele a co vzduchac?? cistil jsi?

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

• Riex
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 1 měsíc zpět #4703 od Riex
Odpověděl Riex pro téma volnobìh
Lanka by to nemela byt,jsou volna a pri pusteni rucky plynu se segment opre o staveci sroub volnobehu...

• Riex
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 1 měsíc zpět #4704 od Riex
mam novy poznatek,ktery muze chod motoru nejak ovlivnovat....kdyz se mi nejak podari motor spustit a je zahraty a zapnu sitic zvednou se otacky a jak ho vypnu...otacky zustanou zvysene 4tisice...volnobeh mam 2tisice...neco podobneho jak kdyz pridam plyn a nechcou se vratit otacky na volnobezne ikdyz je difuzor zavreny klapkou plynu na doraz volnobezneho sroubu.

• Lukin
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 1 měsíc zpět #4706 od Lukin
Odpověděl Lukin pro téma volnobìh
Problém bude asi v pøísunu vzduchu do motoru, otáčky totiž není možno zvýšit bez patøičného množství vzduchu adekvátního k množství paliva. Tzn., že ti to asi někde saje falešný vzduch. Mrkni na těsnost všech spojù pøed karburátorem, ev. na možná poškození pøíruby.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4711 od Sniper
Hele a co ten vzduchovej filtr cistil jsi? koukal jsi na nej? cisti se kazdejch 3kkm a neprisava ti to falesnej vzduch???<br /><br />Editováno: Sniper, at: 2008/04/10 10:37

I cesta, je cíl

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
17 roků 1 měsíc zpět #4714 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma volnobìh
Taky bych se pøikláněl k pøisávání falešnýho vzduchu,pøíruby atd... Pak možná tak vyndat karbík-vyčistit trysky atd. a zkontrolovat jak je na tom membrána, já jí měl i po mnoha tisících km v pohodě ale nečistot tam u ní bylo dost.

4 tis. otáček se sytičem - ty jo já se u svojí DR dostanu tak s bídou na 2500, pøi studenym motoru ještě míò. Konec táhla sytiče taky rozeber a vyčisti - tøeba zùstává trochu viset, je tam pružina tak ji pøípadně trošku natahni, a to má větší odpor.<br /><br />Editováno: PajaDR650, at: 2008/04/10 13:17

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4727 od VFR
Odpověděl VFR pro téma volnobìh
pripojuju se k variante sani falesnyho vzduchu

• Riex
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 týdnů zpět #4905 od Riex
Zase jsem to rozhodil,zkontroloval jsem prirubu u karburatoru je ok,dokonce jsem dal novy okrouzek,zkontroloval jsem i kraburator,membrana je ok,i pruzinku sitice jsem natahl podle rady,filtr vzduchovy jsem vycistil,ale porad mi nepadaji otacky po ubrani plynu...na karburatoru je plastove vicko ktere utesnuje membranu a na vicku je vyvod z toho fuci vzduch jak motor jede...je to spravne?ale porad mi nechce chytnout na paku a ty otacky zlobi...jsem uz zoufaly....

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
17 roků 3 týdnů zpět #4908 od MotejlKuba
A pøemýšlel jsi nad tím,že to nemusí být karbcem,ale tøeba i zapalováním nebo cívkou,kabelama prostě elektrikou :dry:

Forever Suzuki

• Riex
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 3 týdnů zpět #4909 od Riex
Elektrikou by mohlo byt ze to nechce cyhtnout ale take i karburatorem,ze micha jiny pomer smesi nez ma,ale to padani otacek...to si myslim ze nejspis elektrika ovlivnovat nemuze...

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
17 roků 3 týdnů zpět #4911 od MotejlKuba
Riex napsáno:

Elektrikou by mohlo byt ze to nechce cyhtnout ale take i karburatorem,ze micha jiny pomer smesi nez ma,ale to padani otacek...to si myslim ze nejspis elektrika ovlivnovat nemuze...

A proč by nemohla?Zamysly se,Vše je studený a jak se něco zahøeje tak se začne pálit a vynechávat.Další co mně napadá je vypálený těsnění pod válcem,hlavou,špatný kroužky (pístní) nikasil a jiné.Je toho hodně a vùbec ti to nezávidím.Zkus ještě sundat výfuk a natočit to,než se pustíš do dalších akcí

Forever Suzuki

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4933 od Sniper
Vodas napsáno:

Taky jsem to øešil. Rozdělal jsem karbec a měl jsem prasklej \&quot;o\&quot; kroužek mezi karburátorem a válcem. Elektrikou to asi nebude. Bude to něco okolo karburátoru - lanka, pøisávání vzduchu za kaburátorem (\&quot;o\&quot;kroužek, těsnění pod hlavou), šoupě, sitič...
K tématu volnoběh... ;) sorry&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Editováno: Vodas, at: 2008/04/29 09:09

I cesta, je cíl

• Venca
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 9 měsíců zpět #6087 od Venca
Odpověděl Venca pro téma volnobìh
Jo tak tohle mi to dělá taky. Mám tu samou motorku. Motor po výbrusu, novej píst, vyčištěnej seøízenej karbec, ventily, nový těsnění atd. začne mi to dělat ale až po delší době když je to poøádně zahøátý. Tou delší dobou myslim jako že sto kiláku se to chová normálně a najednou to začne. Zastavim na světlech, neutrál, zavøenej plyn a otáčky neklesnou na volnoběh, kterej mám nastavenej kolem 1800, ale vrčí to tøeba 3000. Tak dám jedničku a lehci popustim spojku abych se nerozjel, ale aby se to zpomalilo, spojku zmáčknu a otáčky zase vyletěj. Po pár minutách ale spadnou na normál.

• dado19691
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 9 měsíců zpět #6292 od dado19691
Odpověděl dado19691 pro téma volnobìh
kamosovi to robilo to same tiez cistil karbec a nic nakoniec zistil ze ma preskoceny rozvod. tak skus pozriet rozvody mozno to bude tym

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6337 od kingconan
Odpověděl kingconan pro téma volnobìh
No, nevím ale ten pøeskočený rozvod - to by se snad potkaly ventily s válcem ne?

4 Riex
Pøesně ten samý problém mám u své DR600. Už jsem vyčistil kde co, dokonce i výfuk, a poøád žádná náprava. Prostě nakopnu, pár vteøin to jede na volnoběh a potom otáčky vyletí nahoru. Když to stáhnu na volnoběhu, pak to chcínpne a už to nenakopnu. Pøidám jednu otáčku na volnoběhu, lehce nakopnu, ale otáčky zase vyletí nahoru. Už jsem opravdu zoufalý.

Více
16 roků 9 měsíců zpět - 16 roků 9 měsíců zpět #6339 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma volnobìh
Že by neøešitelný problém na japonské motorce? :angry:

Riex napsal - ...na karburatoru je plastove vicko ktere utesnuje membranu a na vicku je vyvod z toho fuci vzduch jak motor jede...

Tak ti tam asi něco chybí, proč by z karbce něco jen tak foukalo hm? Mrkni na schémata ;)

To tvoje DR neznám, mám SE, tam jsou prostory pod membránou ovládající soupě a nad ní rùzně propojeny hadičkama, co vedou skoro až ke kyvce a zase zpátky, je tam i hadička, co má na konci malinkej vzduchovej filtr. V čem nemám pravdu, tak zkušenější kolegové doufám opraví B)

Prostě když vezmeš za plyn, otevøe se vzduchová klapka v sání a zvýší se rychlost proudění vzduchu, to vysaje vzduch nad membránou, která tahá šoupě s jehlou, tím to šoupě vyjede nahoru (to je asi rychlejší než kulka, tím končí činnost, volnoběžného okruhu a šroubku na bohatost směsi. Když ubereš, mělo by se to dít zase obráceně, ale tobě se to neděje. Zkus si to nasucho, jak to chodí, mrkni poøádně na tu membránu proti světlu atp. ;)

Až to budeš mít rozebraný, napiš sem rozměr hlavní a volnoběžné trysky. A ten dorazový (volnoběžný) šoubek, když se mrkneš skrz karbec, tak ta klapka je fakt malinko otevøená, je tak akorát vidět ta dírka, jak tam "ústí" od šroubku na bohatost "volnoběhu".

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 16 roků 9 měsíců zpět uživatelem Piwča.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6345 od honz
Odpověděl honz pro téma volnobìh
Pokud jsi už všechno vyčistil a seøídil, viděl bych to na elektriku. Takové CDI, to pøece snímá otáčky, ne?
Jinak u Rka je na karbecu ten vrchní kryt s otvorem, na který se dá nasadit hadička, ale nevím k čemu pøesně slouží.

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

Více
16 roků 8 měsíců zpět #6420 od kingconan
Odpověděl kingconan pro téma volnobìh
CDI - něco takového tam je? Podotýkám, že se jedná o Suzuki DR 600, r. v. 1986. Nemohla by to být tøeba indučka, nebo něco menšího?

Vygenerováno za 3.451 sekund