Download menu

Zaseklý sytiè???

• foxracing
  • Avatar uživatele foxracing Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
18 roků 2 měsíců zpět #1874 od foxracing
Zaseklý sytiè??? vytvořil uživatel foxracing
Ahoj, m8m dotaz, stal jsem se nov7m majitelem DRka, stává se mi, že mi po pøidání plynu neklesají otáčky motoru, i když to určitě není lankem plynu. Je možné, že se mi tøeba zasekává sytič? Taky jsem to včera večer nechal asi 10minut blafat na volnoběh a měl jsem svody rozžhavený do ruda... Jo a jěště tam pùvodně byl laďený výfuk a já ho jen vyměnil za sériovej, bez úprav, mùže to na to mít vliv?

Díky Tomáš

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 2 měsíců zpět #1877 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Zaseklý sytiè???
Určitě je jen rozladěnej karbík, bude nastavenej(možná pøetryskovanej) na otevøenou koncovku a to je ten problém. Velikost trysek zjistíš jen tak, že je vyndáš, no pak by bylo dobrý nově nastavit bohatost směsi. Pomalý spadávání otáček zpùsobuje zøejmě velká bohatost.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1879 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Zaseklý sytiè???
presne tak, muzes to mit pretryskovany, nebo zvysenou hladinu, nebo moc bohatou smes, a nebo jako sem to mel ted ja ucpanej vzduchovej filtr zkus a nebo kombinace vseho ;-)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1880 od admin
Odpověděl admin pro téma Zaseklý sytiè???
Na tohle běkání motoru na sytič na 10 min to je s prominutím hovadina.Dáejte si na to pozor motoru to neprospívá. A to že ti padají pomalu otáčky mùže být i pøehøátým motorem jinak bohatost nebo sytič nebo máš vysoko nastavený volnoběh.:blink:

• foxracing
  • Avatar uživatele foxracing Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
18 roků 2 měsíců zpět #1882 od foxracing
Odpověděl foxracing pro téma Zaseklý sytiè???
díky moc, jsem nový majitel, proto se ještě ptám, co znamena u páčky na vypínání benzínu poloha \"pri\" je to na start a pak pøepnout na \"on\"?

Pøíspěvek editován: foxracing, v: 14/03/2007 22:43<br><br>Pøíspěvek editován: foxracing, v: 14/03/2007 22:44

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1883 od admin
Jo pøesně jak to øíkáš PRI je poloha plnící, používá se hlavně když motorka dlouho stála tak aby se naplnil karburátor.Správně jsi podotkl MUSÍ se pøepnout na ON jinak by ti to tam teklo a teklo a teklo....:) :blink:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1884 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Zaseklý sytiè???
Pánové,každý tady píšete,že je vysoká bohatost směsi,ale ani jeden z vás(pokud jsem to někde pøehlídnul,tak se hluboce omlouvám)nenapíšete,kterým šroubkemse zvyšují volnoběžné otáčky nebo bohatost směsi. Pøiznám se,že to sám nevím,proto vy kdo to víte dejte radu. Z levé strany je šroub pod pružinou a se zajištěním. To je snad jediný šroubek,kterým se dá pohybovat. Je to ten seøizovací? Dík.B)

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1886 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Zaseklý sytiè???
To Martin &gt; Mam doma obrazek microfise na kterem to je od admina zvyrazneny tak az vecer dorazim z prace domu tak uplacnu na stranky ;-)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1887 od admin
Už jsem to tady psal něolikrát. Takže je to takto:
  • šroub s pružinou je na sežízení otáček volnoběhu (utahováním pøidáváte, povolením ubíráte).
  • šroubem zespod karburátoru (není vidět) je na štelování bohatosti VOLNOBěŽNÉ SMěSI
  • výška hladiny v karburátoru nastavuje BOHATOST SMěSI PØI JÍZDě
:blink: Tak už tomu rozumíte;)<br><br>Pøíspěvek editován: admin, v: 15/03/2007 10:24

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 1 měsíc zpět #1889 od PajaDR650
Úplně úžasný je to štelování volnoběžné bohatosti, pøedevším u modelù se starterem. Správně se to dělá u zahøátýho motoru a nespálit si pak ruce to je umění. Nenašel jsem doma šroubovák kterym bych byl schopnej tím točit, tak jsem si vyrobil ze zahnutýho høebíku, vyklepanýho nakonci naplocho takovej \&quot;pidišroubovák\&quot; a tím to tak nějak jde. Ještě bych možná upøesnil, že když se šroub vytáčí, pøidává se množství benzinu(bohatší směs) a naopak.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1903 od Martin
Tak pěkný popis,jaký je který šroubek,ale kókal jsem na karbec-namontovaný na válci-nevyndaný a žádný šroubek zespodu na malý šroubovák jsem tam neuviděl. Z levého boku mám dlouhý šroubek pod pružinkou na zvedání kolíbky s lanky a pak u toho šroubku je 2x matice a dutý šroub. a ještě jeden dotaz:pøi čištění vzduch.filtru jsem našel v gumovým sání jemnou møížku. Není mi jasné na co konkretně to pan konstruktér myslel.
SE má podle mně trochu odlišný karburátor než RSE. Na fotkách karbecu v tech fotu je ten šroub vidět,ale já takový nemám.:huh:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1904 od admin
Podle mě to tam taky musíš mít on ten šroubek není vidět je v takovým dutým nálitku.A ta síka je tam proto kdyby jsi to ladil a neměl tam filtr tak aby ti do motoru nespadlo tøeba kladivo:laugh: :woohoo: :blink:Tak to bylo trochu humoru. Jinak myslím že to význam má jinak by to tam nedávali, tøeba kdyby se poškodil filtr nějak tak aby kousky nenalítali do karbce si teda myslím no.:blink:<br><br>Pøíspěvek editován: admin, v: 16/03/2007 13:19

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1907 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Zaseklý sytiè???
Martin: Ten šroubek na bohatost volnoběhu a pøechodu do otáček je zespodu na začatku karbce směrem od válce, na točení s ním je vhodný nástavec (šroubovák), jak je součástí těch rùzných sad s tím šestihranem. Doporučiji si pod to položit nějakej hadr, vypadlo mi to jednou z ruky a málem jsem vyndaval startér. Šroubem na levé straně, jak je u něj ta pružina, tím se dělá doraz klapky, jenom vzduch, proto je možné s ním točit rukou, protože je občas potøeba poštelovat, teplej motor nebo studenej v létě nebo zimě ...
Tøeba to někomu pomùže: mám SE, výfuk Leo wince X3, KN filtr, Dynojet kit sadu - jehla 2 záøez od shora, hlavní tryska 142, bohatost 2 otáčky od dorazu. Po dlouhém zkoušení, nejlepší nastavení. Na originál jehlu jsem skončil na hlavní trysce 160 a poøád to nebylo ono, tak jsem koupil Dynojet.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1909 od Martin
Díky za poradu. Na ten šroubek se podívám,ale fakt jsem ho neviděl. Minulý týden se mi stalo,že jsem DRaka lehce položil na koøenu a po nastartování to šlo jen na volnoběh,po pøidání nešla do otáček a zdechla. Chvilku jsem nechal motor běžet na volnoběh a pak už to bylo v poho. Nevěnoval jsem tomu pozornost-myslel jsem si,že byla ulitá a frčel jsem dál. Po ujetí cca 3 km a pomalé jízdě z kopce jsem pøijel na silnici z lesa a chtěl vyrazit kousek dál a tato situace (krom položení) se opakovala. Pøepnul jsem na rezervu a zjistil,že je benzina 1 km,tak jsem natankoval-pouze 6 litrù,což by rezervě neodpovídalo. Napapal jsem se a vyrazil k domovu už pouze po silnici,ale kousek pøed koncem jsem se zajel podívat na stavbu nové dálnice a pøi pomalém otáčení opět motor nešel do otáček,po chvilce na volnoběh opět v poho. Zkontroloval jsem po umytí karbec,svíčky,filtr a jediný problém byl pouze v uvolněném sítku v gumovém sání za filtrem. Proto ty otázky. Od té doby jsem neměl možnost projet a vyzkoušet,ale myslel jsem si,že tam asi nešel benzin. Na kohout v nádrži jsem se nekoukal,ale pochybuju o chybě. Spíš mám podezøení na to sítko-nebo nevím.
Když jsem měl Jawu s TwinAirem(molitan.filtr) žádný sítko jsem tam neměl,ale když jsme pøedělali airbox,tak jsme museli pøetryskovat karbec.B) Tak uvidím,až to projedu,ale ten pocit daleko od garáže s minimem náøadí nebyl zrovna super.:evil:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1911 od Piwča
Ahoj Martine, abych øekl pravdu, není mi jasné, jaké sítko v sání máš na mysli, ale to není tak dùležité.

Byl jsem celkem zaskočenej, když jsem sundal ten dekl na airboxu, filr tam byl normálně namontovaný a motorku jsem sotva natočil, šlo to jen na volnoběh, pøi pøidání plynu to okamžitě zdechlo. Záleží prostě na všem, i na tom co je pøed vzduchovým fitrem, tím sundaný deklem jsem akorát zvětšil pøístup vzduchu k fitru, krom normálního sání pod sedlem (to bylo jen na zkoušku v garáži).

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 1 měsíc zpět #1923 od PajaDR650
... a kde je ten graf, to mi nějak uniklo :)

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1927 od admin
Byl tady a je fuč:blink:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1939 od Piwča
Zdravím, tady je ten graf, jak vlastně funguje karbec v závislosti na otáčkách a co konkrétně ovlivòuje složení směsi atd. Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá, stačí se nad tím trochu zamyslet.

moje \&quot;legenda\&quot; k tomu:

na vodorovné ose jsou otáčky od volnoběhu do maxima (Idle - Redline)

mixture screw - šroub na bohatost (takže je vidět, jak je tam platnej)

pilot air jet - volnoběžná tryska

needle - jehla šoupátka

main jet - hlavní tryska

Komu to v nějakých otáčkách habruje, díra v plynu apod., tak mu to snad pomùže.
Co se týče svítícího svodu výfuku, nevěøte všemu, co si kde pøečtete. Pokud má motor výkon, dobrý prùběh výkonu ve všech otáčkách, svíčky mají barvu \&quot;v normě\&quot; (pokud motor nežere olej), tak vám s tím ani na brzdě nikdo nepomùže. Je to prostě normální, neznám napø. Suzuki SV 650, který v originálu nesvítí svody, a to jí jedním válcem proteče pùlka pekla oproti DR 650 atd., i proto se u nějakých motorek dělaj dvoupl᚝ové svody. Tím nikoho nechci odradit, aby si nenechal motku seøídit na brzdě ... jako mùj kámoš to nový DR 400, skončili na hlavní trysce 170 !!!, výfukem si mùže svítit na cestu, když ubere plyn, støílí to jako na mysliveckém honu, ale je spokojenej :laugh:

Přílohy:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 1 měsíc zpět #1942 od PajaDR650
No to je ale hezkej graf... , myslím že to jde podle toho velmi jednodušše pochopit.;)

• mechaniker
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 6 měsíců zpět #3641 od mechaniker
Odpověděl mechaniker pro téma Zaseklý sytiè???
Otazka na pivču mam pøesně ty upravy co pišeš motorka jede super ale dole je do pul plynu citit dira maš v erboxu tu gumovou hadici saci nebo ne? když tak pisni kontakt rad bych dal øeč tøeba pøijdu taky s trochou do mlyna.

Vygenerováno za 3.486 sekund