Download menu
koupě DR650rs rok asi 1990
- rochl
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
9 roků 1 měsíc zpět #20604
od rochl
koupě DR650rs rok asi 1990 vytvořil uživatel rochl
Zdravím, uvažuji o koupi této motorky a byl bych vděčný za rady na co bych si měl dát pozor. Po načtení informací z těchto stránek už znám některé slabiny motoru, ovšem byl bych rád za jakékoliv bližší instrukce jak rozpoznat případné závady. Motorku kupuji za účelem dojíždění do práce (cca 10km) a občasné vyjížďky "po kotároch"

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Zemi
-
- Dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 9
9 roků 1 měsíc zpět #20616
od Zemi
Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich
Odpověděl Zemi pro téma koupě DR650rs rok asi 1990
Ahoj Rochle,
na takovouto otázku čekej smršť odpovědí typu: "Kup si kolo
."
Jestli chceš skutečně jezdit 10km do práce a občas kolem komína, nemá - dle mého názoru - velké enduro příliš smysl...
Nepsal jsi kolik do toho chceš vrazit, zda máš vyhlídnutý nějaký kousek nebo chceš koupit vrak, do kterého nasypeš 20 tisíc ani nemrkneš... Ono koupit takový rok výroby s představou, že "leješ jen benzín a jezdíš" je trochu iluze (a nebyla jen má - že hoši?).
Krom toho se mi přesně vybavuje konverzace s jedním známým, který mi tvrdil, že mu DRko žere 7 litrů na 100. Nerozuměl jsme mu, protože já se přes pět nikdy nedostal, než z něj vylezlo, že s ním jezdí 6 km do práce... Na takové vzdálenosti se Ti tak akorát ohřeje na provozní teplotu.
Jinak motorka je to úžasná - o tom tady nemusím psát.
To jen na úvod,abys nebyl smutný, že Ti nikdo nepíše
na takovouto otázku čekej smršť odpovědí typu: "Kup si kolo

Jestli chceš skutečně jezdit 10km do práce a občas kolem komína, nemá - dle mého názoru - velké enduro příliš smysl...
Nepsal jsi kolik do toho chceš vrazit, zda máš vyhlídnutý nějaký kousek nebo chceš koupit vrak, do kterého nasypeš 20 tisíc ani nemrkneš... Ono koupit takový rok výroby s představou, že "leješ jen benzín a jezdíš" je trochu iluze (a nebyla jen má - že hoši?).
Krom toho se mi přesně vybavuje konverzace s jedním známým, který mi tvrdil, že mu DRko žere 7 litrů na 100. Nerozuměl jsme mu, protože já se přes pět nikdy nedostal, než z něj vylezlo, že s ním jezdí 6 km do práce... Na takové vzdálenosti se Ti tak akorát ohřeje na provozní teplotu.
Jinak motorka je to úžasná - o tom tady nemusím psát.
To jen na úvod,abys nebyl smutný, že Ti nikdo nepíše

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich
- street-dog
-
- Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 7
9 roků 1 měsíc zpět #20618
od street-dog
Suzuki DR 650 RSE (1993)
Odpověděl street-dog pro téma koupě DR650rs rok asi 1990
Nebo by na tento účel mohl být dobrej skůtr
přítelkyně si ho onehdá pořídila a na couračky dobrý

Suzuki DR 650 RSE (1993)
- rochl
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
9 roků 4 týdnů zpět #20620
od rochl
Odpověděl rochl pro téma koupě DR650rs rok asi 1990
No tak předně, kdybych uvažoval o koupi bicyklu nebo skůtru, tak nebudu svůj dotaz směřovat sem. Možná byla ta informace o vzdálenosti do práce zbytečná. Rád si tu cestu prodloužím když můžu... Nicméně si myslím, že na kratší vzdálenosti bude vždycky vhodnější vzducháč s nakopávačkou, než vodník se startérem. Zatím jsem jezdil na Kawě 750 cesťáku, ale abych pravdu řekl, do terénu to nebylo úplně ono, a protože se občas potřebuju dopravit i tam kde asfalt nevede, tak jsem se Kawy, ač nerad, zbavil. Zatím mám v zápůjčce Aprilii 600 Pegaso, než něco seženu. Byl jsem zatím projet jen jedno DR, ale to jsem nevzal, kvůli stavu. Raději si připlatím, než se v tom pak měsíc vrtat. Zajímalo by mně hlavně na co si mám dát pozor u motoru a jak případně rozpoznat závady. V motorce, kterou jsem projížděl něco při volnoběhu rachotilo. Při vyšších ot. to bylo ok. Nevím jak je to třeba s tím rozvodem a jestli je možné rozpoznat vadný nebo "načatý" rozvod podle toho jak moc a při jakých otáčkách to může vydávat nějaké pazvuky. Jinak bych chtěl ještě poznamenat, že si nemyslím, že se mi podaří koupit 25let starou motorku ve stavu nového stroje. Předpokládám, že nějaké problémy to bude mít vždycky...V inzerci jsou teď nějaké stroje okolo 35000, je to málo?
Vygenerováno za 3.235 sekund