Download menu

Palivovy kohoutek DR 650 R

• Vincenzo
  • Avatar uživatele Vincenzo Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 1 měsíc zpět #20536 od Vincenzo
Palivovy kohoutek DR 650 R vytvořil uživatel Vincenzo
Zdravím borci, letos již po druhé mi me milované Rko nadělilo překvapení v podobě plné převodové skříně benzínu s olejem. Poprvé to beru v pohodě, stává se to u starších motorek... Tak jsem zkontroloval membranu v kohoutku od podtlaku, v pořádku. Preventivně jsem na tom hliníkovem kuzelu vyměnil ten malý o kroužek. Pak těsnění přímo pod otocnou regulaci PRI, RES, ON. Také v pořádku. Kohoutek jsem odvezl i k panu Mejtskemu do Suzuki Nový Bor a ten také neshledal žádnou vadu. Takže jsem vyměnil olej a olejovy filtr. Jezdil 2 dny a dnes mám opět benzín v oleji :-( má s tim někdo zkušenost? Nový kohoutek stoji 2.300 kc a shánět starý bude asi také jen dočasné řešení co? Díky moc.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
9 roků 1 měsíc zpět #20537 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
A zavírá teda ten kohoutek nebo propouští?

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Vincenzo
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 1 měsíc zpět #20540 od Vincenzo
Odpověděl Vincenzo pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
Po složení a zkoušce na sundane nádrži fungoval správně. To znamená ze na polohu ON a RES nepoustel benzín. Ale po zkompletovani motorky a 2 denním provozu opět propouští i když je motor v klidu. Proto mi naplnil skříň pac protejka samovolně z nádrže do karbce. Už mám objednany nový na RSko pac to nemá ten pitomý podtlak z karbce ale je čistě jen ON a OFF... ještě me napadlo ze pro jistotu znovu zkontroluju ventilek v plovakovce a hladinku... To by také mělo za následek preplneni a následné proteceni benzinu karburatorem do skříně.

Více
9 roků 1 měsíc zpět #20541 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
Měl jsem něco podobného na Horalce. Po příjezdu domů,jsem vyčistil ventil,karbec a od té doby v poho,tak jsem zvědav,až letos vyrazím. :pinch:

Více
9 roků 1 měsíc zpět #20546 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
No někdy se to holt takhle blbě sejde, jak kohout, tak ventil u plováku :(

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
9 roků 1 měsíc zpět #20548 od Drack
Odpověděl Drack pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
Nejde nechat utočit vložku a dát tam kohout třeba z fichtla? Origo to nejni, ale funkce i po letech...
Benzin s olejem daruj trrrabanťákům m m m :P
Poděkovali: Vincenzo

• Vincenzo
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 1 měsíc zpět - 9 roků 1 měsíc zpět #20549 od Vincenzo
Odpověděl Vincenzo pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
No už mám doma momentálně cca 10 litrů tekutého podpalovače :laugh: :( ale tak čarodějnice se blížej že :lol: :lol: no p. Mejtsky má na krámě krásné RSko a podle všeho má totožný kohoutek, ale bez toho podtlaku od karbce. Tudíž spouštění benzínu řídí jen a pouze mechanický a naprosto jednoduchý kohoutek. Tím by se vyřešil problém toho pasovani kohoutku z fichtla na DRko, jak správně radíš. No nic chlapi, kohout je již objednan a až to zkompletuji, tak dám vědět zda to šlape (pro případ, ze by se to stalo i někomu jinému). Každopádně je to poslední dobou prý poměrně častý jev u motorek... :dry: ze by dnešní benzín obsahoval nějaké příměsi, které si moc nerozumí s gumovym tesnenim a membrankou? Pač léta na zpatek se to nedělo... Samozřejmě je mi jasné, ze ty stroje mají již přes 20 let, takže i ta pryž má něco za sebou... Toť má řečnická otázka na závěr. ;)
Poslední změna: 9 roků 1 měsíc zpět uživatelem Vincenzo.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
9 roků 1 měsíc zpět #20550 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
Já mám jinou záhadu u kohoutku.Když mi začíná docházet benzín,tak přepnu na rezervu a když ji vyjedu tak,že mi dojde benzin,tak dotankuju doplna pouze +- 11 litrů.
Nádrž má asi 13 lt,takže mi při ,,dojítí" benzinu zůstane v nádrži asi 2lt,které se do karbce nedostanou.
Měl jsem to rozdělané a nic jsem nazjistil,tak jsem se s tím naučil žít.Hustota benzinek je u nás velká :)

Více
9 roků 1 měsíc zpět #20553 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
Nevím jak má nádrž moc dělenou SE ale já měl RSEčko a vyjel jsem nárž i s rezervou.Po zakývání motorkou bylo slyšet že tam ještě něco je.Tak jsem motku položil na bok a benál se přelil z té pravé poloviny do levé,kde je kohoutek.No a dojel jsem ještě 20 kiláků k benzině.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
9 roků 1 měsíc zpět #20554 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
SE má nádrž hodně dělenou.Ikdyž mi benzin došel jen snad třikrát za život :) ,tak jsem to taky řešil položením motorky na levý bok,abych dojel alespoň k pumpě.Jen jednou mi musel kámoš dovézt v kanistru,měl jsem už přeplé na rezervu a došel mi :(
Ale jak jsem psal, nevyjedu nádrž do prázdna,ten benzin tam zůstane ...

Více
8 roků 1 měsíc zpět #20913 od RedBoryyys
Odpověděl RedBoryyys pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
Zdravím.
Na co tedy prosím Vás jezdíte,na polohu ON,či RES tak jak mě to logicky napadá,nebo na to PRI ? Když jsem motorku kupoval,tak mi předchozí majitel řekl,ať jezdím na tu PRI,dnes mi ale po roce začala motorka během jízdy a i na volnoběh chcípat,tak jsem se pustil do toho co mě první napadlo-karburátor a nádrž a překvapilo mě,že je to takto,na polohu PRI nádrž teče,na ostatní polohy ne.Vím,že tam je podtlak,ale myslel jsem díky předchozímu majiteli,že je to právě naopak...
Snad jsem jízdou na tu polohu PRI nějak něčemu neuškodil :(

Více
8 roků 1 měsíc zpět #20916 od Martin
PRI-stálý průtok paliva. Pokud máš dobrý ventil v karburátoru,nastavenou správnou hladinu,tak by se nemělo nic přitrefit špatného.
Já to pouštím plně pouze při delším stání a to před tím odpustím trochu benzinu z karbur., po nastarování to přepínám na ON(páčka směřuje dopředu.B)

Více
8 roků 1 měsíc zpět #20917 od RedBoryyys
Dnes jsem dodělal,vyčistil a nastavil,hladina plováků nebyla ani 10,natož požadovaných 14,7 mm a posunul jsem jehlu o jeden zářez,protože jsem mrknul při práci na postup z toho vlákna http://www.dr-650.com/index.php/forum/2-motor/6950-jak-vy-istit-karburator-navod?limitstart=0 (děkuji autorům za české zpracování) a ikdyž není přesně napsané,přijde mi,že ta jehla na tom obrázku také až na 3 nebo 4 pozici,pak zkoušel nastartovat.Chvíli to trvalo,než jsem nastavil a vychytal šroub seřízení volnoběžných otáček,pak se ale zadařilo a bafala spokojeně,nechcípla.
Jel jsem vyzkoušet po silnici nějakých 5-10km cesty,zkusil i dálnici,jestli nebude vypadávat ve velké zátěži,ale vypadá vše v pořádku jako předtím,takže jsem spokojený.
Vím že motorka stála dlouho v garáži a tak asi nějaký bordel z nádrže,protože při profukování hadičky na přívod paliva z nádrže do karburátoru mám pocit,že tam něco bylo,že jsem něco vyfoukl,tak prosím Vás dotaz-používáte na svých motorkách filtry paliva,nebo ne ? A máte hadičky ještě na koncích stažené montex páskama,nebo je máte jen nastrčené ? Myslím,jestli to má smysl to tam dávat,či ne.Když jsem kdysi jezdil na našich ČZ crosskách,tak jsem si tam filtr vždy dával a sichroval montex páskama,ale to je už nějaký ten pátek zpátky a ikdyž jsem na čezety srdcař a mám na ně hezké vzpomínky,nelze srovnávat naše dvoutaktní cross s japonským 4-taktem že.Tady při koupi filtr nebyl a montex tak půl na půl,jakoby to začal předchozí majitel dělat,ale nedodělal/nedal všude...
No a jen pro zajímavost-jehlovou trysku v karburátoru nemám vůbec,místo ní je plast z jednoho kusu s "o" kroužkem a volnoběžná tryska má 52,5 ,ale na motorce je laďěná koncovka Marving už od koupě,takže je tam předpokládám záměrně.

Více
8 roků 1 měsíc zpět - 8 roků 1 měsíc zpět #20918 od Martin
Já mám na SE orig pásky na hadičce takové samostahovací. Zmačknu kombinačkama a můžu hadici sundat. Musel bys to mít dost naknop,aby to drželo samo(mám gumovou hadici. Dřív se používaly průhledné plastové a na krosce to byla jistota,ale neměl jsem je tam. Jen taková technická-je to Motex páska :evil: .
Ten filtr by nebyl od věci,ale....
Jinak dík za info.:)
Poslední změna: 8 roků 1 měsíc zpět uživatelem Martin.

Více
8 roků 1 měsíc zpět - 8 roků 1 měsíc zpět #20919 od RedBoryyys
Dík za upozornění,já té pásce tak říkám celý život,tak aspoň vím,jak se nazývá konečně správně :laugh: :laugh: :laugh:
Ty plastové průhledné myslíš na těch našich ČZ,nebo i na DR ? Od koupě tam mám také gumovou a slušně silnou,bude vyztužená jako třeba hadice na přívod plynu třeba u sporáku s propan butanem a tipuji,že na to DR bude taková hadička kvůli tomu podtlaku potřeba ne ? Ty obyč plastové by se možná deformovaly...
Poslední změna: 8 roků 1 měsíc zpět uživatelem RedBoryyys.

Více
8 roků 1 měsíc zpět #20920 od Martin
Ty plastové myslím na Jawě(Zetku jsem nejel).
Na DRku mám slabostěnou gumovou černou (neopletenou),všude i na odvětrání i podtlakách.

Více
8 roků 1 měsíc zpět #20922 od Drack
Odpověděl Drack pro téma Palivovy kohoutek DR 650 R
Chlapi, pište ventil, ne kohoutek, bo všade je ta ptačí křipka, tož bacha na paliče vtákůůů ;-)

Vygenerováno za 3.311 sekund