Download menu

dekompres

• zdenal
  • Avatar uživatele zdenal Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
10 roků 5 měsíců zpět #19816 od zdenal
dekompres vytvořil uživatel zdenal
Prosim o radu.
Nechal jsem si udelet go motoru,po vlozeni do ramu stojim pred problemem jak nastavit manualni dekompres,a jak se vlastne puoziva k startu.Mam dojem ze na to je nejaka finta.Jestli muzu poprosit o tel na majitele dr 650 r,z manualnim dekompresorem.Zavolam.Dekuji.Zdenek.732427574

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19819 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma dekompres
v jinem jazyce to nemám ;) , pak jen po ostravsky s kryglem v ruce :whistle:
Přílohy:
Poděkovali: Piwča

• zdenal
  • Avatar uživatele zdenal Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
10 roků 5 měsíců zpět #19835 od zdenal
Odpověděl zdenal pro téma dekompres
Nechápu proč odpovídáš na tuto otázku když nemáš odpovědˇ.Zřejmě patříš k lidem,kteří píšou sračky a nemají rozum.Kvůli těmto blbům,kteří honí čísla v reakcích a nemají kloudnou odpovědˇ,má tento serv návštěvnost hodně nízkou.Nekaž něco co jsi nezaložil,když nemáš co napsat,tak prostě drž hubu.Děláš ze sebe osla.

Více
10 roků 5 měsíců zpět - 10 roků 5 měsíců zpět #19837 od Dušan
Odpověděl Dušan pro téma dekompres
Nevím co se tu vztekáš. Nevěděls jak se používa u DRka dekomp, tak ti Pazhaut misto dlouhyho vysvetlovani poslal origo manuály. Jediny co ti nerek je nastaveni..to se dela tak ze tam kde se zobak dekompresoru opirá o víko ventilů nemá být mezera (aspoň podle manualu) ja mam ozkouseno ze mam lanko serizene abych tam 1-2 mm mel, pac jinak mi to cvaka o vahadlo uvnitr nevsim sem si ze to tam je taky :)
Přílohy:
Poslední změna: 10 roků 5 měsíců zpět uživatelem Dušan.

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19839 od Martin
Odpověděl Martin pro téma dekompres
Pane zakladateli tohoto tématu.
Osla ze sebe děláš pouze a pouze ty. :angry: Múžeš být rád,že ti někdo chce nějak poradit,když ty neumíš používat výhody těchto stránek a nehledáš ve starých tématech. Jistě se to tady kdysi probíralo. Já ti bohužel fundovaně neporadím, jsem pouze navyšovatel příspěvků a honím se pouze za tím,abych byl první v příspěvcích.
Je vidět,že za klávesnici se schová i ten,který nemá o slušnosti vyjadřování ani tucha. :angry:
Třeba se potkáme někde na setkání a poznáš,že není třeba hned vyskakovat a urážet druhé. ;)
Pažout nepotřebuje zastánce,ale nechodí na stránky tak často jako jiní.

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19842 od backmen
Odpověděl backmen pro téma dekompres

zdenal napsal: Nechápu proč odpovídáš na tuto otázku když nemáš odpovědˇ.Zřejmě patříš k lidem,kteří píšou sračky a nemají rozum.Kvůli těmto blbům,kteří honí čísla v reakcích a nemají kloudnou odpovědˇ,má tento serv návštěvnost hodně nízkou.Nekaž něco co jsi nezaložil,když nemáš co napsat,tak prostě drž hubu.Děláš ze sebe osla.

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19844 od Heki
Odpověděl Heki pro téma dekompres
Zdenal: Ačkoli sis tu hned ze startu udělal reklamu a navážíš se tady do lidí, co Ti chtěli pomoct, pokusím se poradit.

Funkce manuálního dekompresoru pro startování motoru (ačkoliv jsem přesvědčený o tom, že jsem to už tady někam psal):

1. najdeš horní úvrať
2. Vrátíš nakopávačku do horní polohy.
3. zmáčkenš dekompresor a pustíš. Měl by se zacvaknout v otevřené poloze.
4. pomalu šlapeš na nakopávačku až do doby, než páčka dekompresoru zaskočí zpět.
5. Vrátíš nakopávačku zpět do horní polohy.
6. Mocným šlápnutím nastartuješ (jde to i rukou :-) ) Startuj to bez plynu, pokud nechceš chodit měsíc s kotníkem v sádře.

Ten dekompresor se nějak extra nenastavuje - jen vůle na lanku. Nějaká malá by tam být měla. Nejdřív správně nastav ventily, aby nikde nic nedřelo, a teprv pak se udělá malá vůle na lanku deka.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19853 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma dekompres

zdenal napsal: Nechápu proč odpovídáš na tuto otázku když nemáš odpovědˇ.Zřejmě patříš k lidem,kteří píšou sračky a nemají rozum.Kvůli těmto blbům,kteří honí čísla v reakcích a nemají kloudnou odpovědˇ,má tento serv návštěvnost hodně nízkou.Nekaž něco co jsi nezaložil,když nemáš co napsat,tak prostě drž hubu.Děláš ze sebe osla.

tak tady k tomu se mi taky nechce vyjadřovat , ale musím .
žádnou sračku jsem Ti nenapsal, jen jsem Ti naskenoval OE návod ,včetně nastavení vůle dekompresoru. jsem asi ,jak říkáš ,,rozumu mdlého´´ , ale přílohu vložit umím a ,dokonce ji i otevřít,
nemám Ti nic za zlé a doufám , že až se potkáme ,tak se tomu s chutí zasmějme.

a jak píše Heki, DRko jde nastartovat i rukou (třeba čudlíkem) , ale to chce opravdu ukázat

Více
9 roků 2 měsíců zpět #20538 od vlabin
Odpověděl vlabin pro téma dekompres
Zdárec

Jen na úvod, proč se tu stále napadáte? Některým rádobypříspěvkářům bych
nejraději jednu hned plesknul..

Ale k věci. Po krátké zimní přestávce (asi 2 měsíce) jsem se pokoušel
nastartovat mojí dakarku. Dlouho nic a pak rána. A výsledek?

Utržená achilovka, nyní mám sádru (asi 2 měsíce) a pak mě čeká rehábko.
Pracovní neschopnost 5-6 měsíců !!!

Heki napsal: Zdenal: Ačkoli sis tu hned ze startu udělal reklamu a navážíš se tady do lidí, co Ti chtěli pomoct, pokusím se poradit.

Funkce manuálního dekompresoru pro startování motoru (ačkoliv jsem přesvědčený o tom, že jsem to už tady někam psal):

1. najdeš horní úvrať
2. Vrátíš nakopávačku do horní polohy.
3. zmáčkenš dekompresor a pustíš. Měl by se zacvaknout v otevřené poloze.
4. pomalu šlapeš na nakopávačku až do doby, než páčka dekompresoru zaskočí zpět.
5. Vrátíš nakopávačku zpět do horní polohy.
6. Mocným šlápnutím nastartuješ (jde to i rukou :-) ) Startuj to bez plynu, pokud nechceš chodit měsíc s kotníkem v sádře.

Ten dekompresor se nějak extra nenastavuje - jen vůle na lanku. Nějaká malá by tam být měla. Nejdřív správně nastav ventily, aby nikde nic nedřelo, a teprv pak se udělá malá vůle na lanku deka.

Více
9 roků 2 měsíců zpět - 9 roků 2 měsíců zpět #20543 od Martin
Odpověděl Martin pro téma dekompres
Ahoj pane.
Tvůj příspěvek jsem četl 2x,ale nějak jsem nepochopil tvou reakci na tuto radu. Navíc na ní Zdenal nereagoval,zda mu pomohla nebo ....
Nikdo tady nikoho záměrně nesepsuje pro nic zanic. :(
Za další- většina se tady známe osobně a pokud sem zavítá někdo nový a nechová se jako trumpeta,tak mu každý z nás rád poradí nebo pomůže(pokud to víme) a rádi ho vezmeme mezi sebe. :)
Jinak s tou achilovkou to je nemilé. Dřív jsem na startování motorky(když startery byly jen v autech),raději používal vysoké boty. Modřinu jsem měl přez celé lýtko od páky. Fuj. Dej se brzy do kupy. B)
Poslední změna: 9 roků 2 měsíců zpět uživatelem Martin.

Více
9 roků 2 měsíců zpět #20545 od vlabin
Odpověděl vlabin pro téma dekompres
Ahojky

Jen jsem chtěl říci, že podceňovat dekompresor se nevyplácí...

Také chci poděkovat za SUPER stránky a popřát všem mnoho šťastných
a slunných dnů na moto.

PS. Neumím stáhnout manuál... škoda.

Martin napsal: Ahoj pane.
Tvůj příspěvek jsem četl 2x,ale nějak jsem nepochopil tvou reakci na tuto radu. Navíc na ní Zdenal nereagoval,zda mu pomohla nebo ....
Nikdo tady nikoho záměrně nesepsuje pro nic zanic. :(
Za další- většina se tady známe osobně a pokud sem zavítá někdo nový a nechová se jako trumpeta,tak mu každý z nás rád poradí nebo pomůže(pokud to víme) a rádi ho vezmeme mezi sebe. :)
Jinak s tou achilovkou to je nemilé. Dřív jsem na startování motorky(když startery byly jen v autech),raději používal vysoké boty. Modřinu jsem měl přez celé lýtko od páky. Fuj. Dej se brzy do kupy. B)

Více
9 roků 2 měsíců zpět #20547 od Drack
Odpověděl Drack pro téma dekompres
Pokud jsi měl předtím dvoutakta, tak se nediv, že jsi takto dopadl :( . Kumpán, co mi DRko prodával, startoval v sedě v sandálech ale já jsem se nenechal zviklat, nedošlapával jsem stejným švihem a silou až ke stupačce a vylítl jsem do luftu taky :ohmy: Měl jsem jen dlahu a měsíc a půl nohu bolavou, ale rotoped mi to luxusně vycentroval.
Kdyby Ti nešel dekompres, tak to ani neprošlápneš, pokud nemáš ve válci zemědělskou vůli a kompres jak foukačka za kačku :cheer:

Více
8 roků 3 měsíců zpět #20902 od Wáca
Odpověděl Wáca pro téma dekompres
Ahoj, DR sice nevlastním, ale kámošovi ho servisuju tak jsem se zaregistroval abych mohl čerpat info.

Špatně mu motorka startovala, tak jsem to přisuzoval volnoběžce ale ukázalo se že nefunguje dekompresor, je to model RSE takže elektromagnet. On sice za lanko zatáhne ale ventil to nenadzvedne, při běžícím motoru jsem za lanko tahal ručně a to i mnohem víc než elektromagnet dokáže a motor stále běžel. Nebylo cítit ani žádné ťukaní o vahadlo, takže mam podezření že se buď ohobloval dekompresor nebo ten výrustek na vahadlu. Nemáte s tím někdo zkušenost a popřípadě třeba doma navíc ten dekompresor či vahadlo, abych mohl porovnat jejich stav? Díky

Více
8 roků 3 měsíců zpět #20904 od Wáca
Odpověděl Wáca pro téma dekompres
Ahoj, tak jsem sundal ventilové víko ohledně dekompresoru a vše je v pořádku, ale když nasadím víko na své místo tak prostě ta ploška na vahadlu o kterou ho ovládá dekompresor je moc daleko.
Vačka byla na repasu i vahadla, tak mě napadlo jestli vahadla moc nenavařily.

Vygenerováno za 3.282 sekund