Download menu
Seřízení spojky DR 650 RSE
- JirkaJJJ
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 10 měsíců zpět #18481
od JirkaJJJ
Seřízení spojky DR 650 RSE vytvořil uživatel JirkaJJJ
Zdravím. Vlastním DR 650 RSE, r.v. 1993 a na konci minulé sezóny mi začala klouzat spojka. K výměně jsem se dostal až asi před týdnem, vyměnil sám podle dvou návodů, které se mi nabídli tady na stránkách. Spojka neklouže, ještě teda není zajetá, takže jezdím zlehka, ale udivuje mě jedna věc: zabírá až skoro při puštění páčky spojky. Díly (lamely, plechy, pružiny a těsnění víka) jsem objednal z Parts Depot (tuším Lucas), 7 lamel, 6 plechů, skládáno podle původní a podle obrázku v návodu, se samozřejmou výměnou oleje a jistou dávkou opatrnosti. Samotná páčka spojky má vůli cca 3 cm, což je 2x tolik, než by měla mít dle servisního manuálu. Nastavil jsem ji tak naschvál, abych dostatečně slevil lanku. Tak se chci zeptat, jestli to, že mi spojka zabírá až takhle nahoře, je normální nebo jestli jsem debil a něco jsem pokálel nebo opomněl nastavit. Díky za názory
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Zdeněk Šnajdr
-
- Dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 5
11 roků 10 měsíců zpět #18482
od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Seřízení spojky DR 650 RSE
No a seřídit na řidítku ani dole už nejde? Zkontroluj si součástku na tisícihranu co ovládá převod na spojkový koš a zkus to nasadit jinak tam

- Martin
-
- Diskutér spamista :-)
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 101
11 roků 10 měsíců zpět - 11 roků 10 měsíců zpět #18483
od Martin
Odpověděl Martin pro téma Seřízení spojky DR 650 RSE
Kde ta vůle 3cm je-na konci páčky nebo tam,kde se páčka potkává s držákem na řídítkách? 
Vůle se měří(odhaduje),tak spíš citem. Měla by být asi 3-5mm od páčky k držáku.
Nejdřív nastav lepšejší vůli a pak vyzkoušej,jak zabírá a je funkční.
Nebo někoho odlapni z okolí a koukni na jeho vůli spojkového lanka-nemusí to být zrovna DRko.
Ta vůle je dole na páčce? Tak jest-li jsi jí takhle sám nastavil-tak potěš koště.

Vůle se měří(odhaduje),tak spíš citem. Měla by být asi 3-5mm od páčky k držáku.
Nejdřív nastav lepšejší vůli a pak vyzkoušej,jak zabírá a je funkční.
Nebo někoho odlapni z okolí a koukni na jeho vůli spojkového lanka-nemusí to být zrovna DRko.

Ta vůle je dole na páčce? Tak jest-li jsi jí takhle sám nastavil-tak potěš koště.

Poslední změna: 11 roků 10 měsíců zpět uživatelem Martin.
- JirkaJJJ
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 10 měsíců zpět #18484
od JirkaJJJ
Odpověděl JirkaJJJ pro téma Seřízení spojky DR 650 RSE
Lanko je při puštěný páčce volný, tzn. i to táhlo na tisícihranu má vůli do záběru. Ale napadla mě ještě jedna věc. Před první lamelou ve směru od spojkovýho karteru jsou dvě plechový podložky. Jedna placatá a druhá, blíž u spojky, zkosená. V návodu je to s vykřičníkem, že se musí ta zkosená dát tak, aby na první lamelu tlačila středem. Ale když se podívám na jakejkoliv rozkreslenej obrázek spojky (i v návodu), přijde mi to obráceně. A je pravdou, že obraceně to bylo i daný a já to otočil dle návodu, protože nevím, kdo se v tom naposledy hrabal a jestli to nedal blbě. Tak jak to s tím šikmým kroužkem je?
- JirkaJJJ
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 10 měsíců zpět #18487
od JirkaJJJ
Neboj, měl jsem jí nastavenou na konec páčky asi na 1,5 cm, ale jelikož jsem si jel včera pro cg, vrtalo mi to hlavou, proč to zabírá na konci, když by dle mýho měla zabírat na začátku a šroub jsem zkusil ještě povolit, jestli to nepomůže. A nepomohlo. Mám po výměně najeto prd, asi 40km.
- JirkaJJJ
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 10 měsíců zpět #18488
od JirkaJJJ
Jen pro úplnost, mluvím o plechu číslo 7 z přiloženého obrázku. A obrázek odpovídá mojí spojce, žádný drátek za první lamelou tam nebyl a není (tuším že je to typ N/P, ne R/S).
Přílohy:
- JirkaJJJ
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 10 měsíců zpět #18489
od JirkaJJJ
Tak jsem se ještě zadíval na obrázek a zjistil jsem, že to s vykřičníkem je vrch spojky a ne spodek, jak jsem si myslel. Takže jsem to dal blbě. Zítra rozborka sborka a dám vědět, jak jsem dopadl. To jsem teda vůl.
- JirkaJJJ
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 10 měsíců zpět #18492
od JirkaJJJ
Rozebráno, přehozeno, smontováno, teď to jen pořádně vyzkoušet. Po krátké jízdě mi přišlo, že se to chová skoro stejně (že zabírá na konci).
- Dušan
-
- Diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 7
11 roků 10 měsíců zpět #18493
od Dušan
Odpověděl Dušan pro téma Seřízení spojky DR 650 RSE
a máš dobře napasovaný ty zoubky páčky spojky na víku (červená šipka) k tý ose spojky (modrá šipka)? Na víku to musí být natočený jakoby nadoraz,aby až nasadíš táhlo, to při zmáčknutí spojky dostatečně vymačkávalo spojku...nejlépe aby to nemělo vůli..tu pak nastavíš na lanku.
fuj to se blbě píše,,,sám bych to od sebe nejspíš nepochopil
fuj to se blbě píše,,,sám bych to od sebe nejspíš nepochopil

Přílohy:
- JirkaJJJ
-
Autor tématu
- Uživatel
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 10 měsíců zpět #18510
od JirkaJJJ
Nevím, tohle jsem neřešil, ale tisícihran na táhlo mám doštelovanej, tzn. že jsem po namontování karteru včetně příslušenství otočil tisícihranem ve směru utahování klasického šroubu (nevím jak jinak to formulovat) a pak jsem teprve nasadil táhlo spojky, abych tam neměl vůli. Takže nevím. Dneska jsem pokořil 300km hranici na zajetí lamel a pořádně jsem babičku pohonil, spojka sice zabírá až skoro před puštěním páčky, ale neklouže. Tak nevím, jestli to mám pitvat.
- kubajs99
-
- Novota
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
11 roků 8 měsíců zpět #18688
od kubajs99
Odpověděl kubajs99 pro téma Seřízení spojky DR 650 RSE
No já jsem koupil loni DR lamely vím že tam jsou nový ale starý ty plechy.spojka mi neklouže ale zabírá taky na konci a strašně blbě se s tím rozjíždí tak taky nevím co s tím.Hlavně má takovej blbej zvuk ta spojka takovej pískavej při rozjezdu.stejně mi to dělalo auto a když jsem tam vyndal lamelu tak jsem zjistil že mi popraskali v ní pružinky.tak nevím jestly tam ty pružinky nejsou taky unavený
Vygenerováno za 3.264 sekund