Download menu

Výkon až od 4000 ot.

• Fireman
  • Avatar uživatele Fireman Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13938 od Fireman
Výkon až od 4000 ot. vytvořil uživatel Fireman
Ahoj všem. Nejdřív musím pochválit tyto stránky. Dozvěděl jsem se tu spoustu nových a užitečných informací. I po dlouhém hledání na foru jsem na stejný problém nenarazil, proto vás žádám o radu a vaše názory. Ted k problému. Start motorky bez problému, na volnoběh běží krásně plynule. Nechám zahřát, vypnu sitič otáčky klesnou na 1500 stále vše v pořádku. Ale šáhnu na plyn a začne divočina. Motor začne škytat a různě chrchlat. Musím si moc hrát s plynem abych se dostal nad 3500 ot. kde se vše srovná a motor chodí jak má. Při jízdě se chová podobně tam se však "mrtvé pásmo "posune na 4000 ot. pokud se pohybuju pod 4000 můžu tahat za plyn jak chci ale nic . Motor pod nohama vrčí že vrčí ale špatně. Dostanu se nad danou hranici otáček a vše se mění, prudkej zátah až si myslim že mě chce schodit, prostě od 4000 nahoru je to krása. Jinak se stane že někdy z ničeho nic zdechne. Vyčistil a seřídil jsem karburátor, vyměnil svíčky, seřídil ventily ale nic. Z bohatostí směsi můžu točit jak s kolotočem ale problémy se nemění. Jinak taky slušně střílí do laufu a co mě trochu překvapuje i do karburátoru. Díky za rady

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 10 měsíců zpět - 14 roků 10 měsíců zpět #13941 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Výkon až od 4000 ot.
Máš "dírku v plynu" Požárníku. Dodej ještě nějaké info, co máš jako třeba za model, kdy to začlo dělat, jestli vono to náhodou nějak nesouvisí s nějakou úpravou na výfuku, karbci, airboxu atp. podle návodu z Receptáře.

Vím co je to za vopruz, projíždět s tím koktáním třeba kruhový objezd :(

edit:

Teď koukám, že si dal po 3 letech vědět že je to furt stejný :laugh:

Prohlídni si pořádně airbox, jestli tam nějakej šikula nevyvrtal nějaký otvory navíc, a nedal do karbecu nějakou nesmyslně velkou hlavní trysku.
Myslím, že svíčky máš úplně černý a žere ti to tak osm litrů na sto km.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 14 roků 10 měsíců zpět uživatelem Piwča.

• Fireman
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13943 od Fireman
Odpověděl Fireman pro téma Výkon až od 4000 ot.
Ahoj, uz kdyz jsem motorku koupil, mel jsem měl při jízdě na pětku na 3500 ot. pocit houpání motoru, ale nijak jsem to neřešil. s tím co je teď se to nedá srovnat. Zkoušel jsem to odstranit těma základníma věcma, jako je filtr, svíčky a základní seřízení ventilů a karburátoru. Ten výfuk je fakt brutal, když tam nebude je to to sámé.Svíčky jsem měl krásně vypálené čisté. Když si hraju z bohatostí směsi je nic se prostě nezmění. Zkoušel jsem rozmezí 1 až 3 otáček a nic i když teda nevim kolik je základní. Jen mě tak napadá jestli se něco nekazí v předstihu, protože v tom mrtvím pásmu mám pocit že motor by chtěl ale ne a ne, má takovej tvrdej chod.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13944 od Popy
Odpověděl Popy pro téma Výkon až od 4000 ot.
NA RSE mám výfuky origo náhradní, karburátory, airbox, CDI, zapalování atd. Tak dumej a já ti prodám co budeš potřebovat. Mám RSE na díly, zatím. viz inzerce. Popy

• Fireman
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13945 od Fireman
Budu dumat a dumat, jen mě pořád napadá ta elektrika to CDI protože s tou směsí jsem snad dělal už cokoli. Máte někdo zkušenosti se zapalováním a s tím co se jeho týče ?

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13946 od Petr650
Odpověděl Petr650 pro téma Výkon až od 4000 ot.
A membrana v karburatoru je O.K?

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13947 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Výkon až od 4000 ot.
Pod 4000 ot. se na DR moc jezdit nedá, zvlášť s origo výfukem a na vyšší rychlostní stupeň. Taky jsem to řešil. Když jsem zařadil za 5, tak se ani nedala dodržet rychlost 90km/hod, protože to cukalo. Nejdřív jsem to řešil o zub menším řetězovým kolečkem a následně laďákem. Díky laďáku v pohodě točím 3000 a drko bere bez problémů, tak jsem tam vrátil zpět původní kolečko. I tak si myslím, že se motor nemá točit pod 4000, ale když on pod ty 4000 tak krásně prdí.

• Fireman
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13948 od Fireman
jo jo membána jo ok koukal jsem na ni radši 2x. Myslim si že jízda pod 4000 není zas tak nic hroznýho je to sice jednoval , ale max. krouták je právě někde tam tak proč ho nevyžít. Jak rád bych ho využil, zatím tam mám prostě hlucho...

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13949 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Výkon až od 4000 ot.
Popy: Ty rozprodáváš tu svoji? Oprava nebude?

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13951 od Popy
Ahoj Heki, oprava bude, jen jsem koupil další dr RSE bez cz papírů na ND. Teď to řeším, opravuji, samozřejmě tu svoji... Pic

• Fireman
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13954 od Fireman
Dnes jsem zase dumal co z mašinou. Přišel jsem na další postřeh. Na neutral neudržím otáčky na stejné hodnotě aniž bych nějak nepřidal nebo neubral. Příklad plynem nastavim na 5000 ot. tam to vydrží 2 vteřiny a začnou padat nebo vyletí. Abych je tam udžel musím si dost pohrávat s plynem. To platí v celém rozmezí otáček , tak co s tím .

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13955 od Popy
A nejsou náhodou praskliny na tý gumový spojce mezi karburátorem a hlavou? Není možný, že by to tam nějak přisávalo falešný vzduch? Tohle se často řešilo i na jiných motorkách. Popy

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13958 od Heki
A membrána je ok?

• Fireman
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 10 měsíců zpět #13966 od Fireman
membrána je ok a na ten plastovej kroužek kouknu pořádně , ten jsem neřešil

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13967 od Popy
koukni na to, kdyžtak ho mám doma. Popy

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13968 od Heki
Tu plastovou přírubu měl prasklou kámoš na dominatoru a dělalo to bordel - střílelo to, blbě to jelo a zdechalo to. Ale přišli jsme na to a po vyměně to bylo ok.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13969 od Popy
Někdy to stačí omáznout i silikonem, nebo lepidlem na okna. Popy

• Fireman
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 10 měsíců zpět - 14 roků 10 měsíců zpět #14008 od Fireman
Ahoj, tak po dalším dumání a tápání ve tmě jsem dnes udělal velký oběv. Už jsem nevěděl kudy kam, tak jsem otevřel levé víko s alternátorem. Jen co jsem kouknul praštilo mě to do očí. Na mag. roturu je návár. Usodil jsem že je tam na snímání polohy klik. hřídele. Jestli se pletu opravte mě. Jenže on tam tak úplně nebyl, jeho náběh byl orvanej a ubroušenej. Ted si myslim že za všechny moje problémy může tohle. Udělal jsem pár fotek , jen co přijdu na to jak je sem dostat budou tady. Je to moc zajmavé pokoukáníčko. Zárověn rád uslyším vaše názory a rady jak z toho. Jak sundat a jestli navařit osoustružit nebo koupit nové. Tím se chci zeptat zda nemáte někdo doma jeden zbytečný rotor

Přílohy:
Poslední změna: 14 roků 10 měsíců zpět uživatelem Fireman.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #14014 od Popy
Jo koukám na to, dnes jsme spolu mluvili. Je víc než jasné, že to nejede kvůli tomuhle. Myslím, že to asi neopravíš. Pošlu ti schéma na stahovák. A poměřím ti to na tom mém magnetu. Magneto mám jinak doma, kdybys chtěl.

Jen jedna otázka na kolegy na webu. Je to magneto stejné s RSE? Já myslím, že jo. Díky za info.

Popy

Více
14 roků 10 měsíců zpět #14015 od pepa110r
Odpověděl pepa110r pro téma Výkon až od 4000 ot.
Tak to bude určitě tím ale otázka je proč se to stalo?není náhodou v pr...li ložisko na klice?a jak dopadl snímač polohy?

Vygenerováno za 3.454 sekund