Download menu

Metzeler versus Mitas

• Hebl
  • Avatar uživatele Hebl Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 4 měsíců zpět #1382 od Hebl
Metzeler versus Mitas vytvořil uživatel Hebl
Zdravim,
byl jsem pevně rozhodnut pro pneu Metzeler sahara 3 dá se sehnat za 2000 Kč ale po pøečtení Vašich pøíspěvkù vážně nevim jestli neskočit do Mitase 09 ? Lítám asfalt terén 50/50. Nemáte někdo zkušenost s tou saharou? A ještě dotaz zkoušel jste někdo rozměr 130/80/17?Vejde se?A co na to jízdní vlastnosti.:dry: Dík Hebl

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1383 od honz
Odpověděl honz pro téma Metzeler versus Mitas
Jezdím rozměr 130/80-17 od Mitasu E-08 a vejde se úplně parádně. Kdybys měl širší ráfek, narveš mezi kyvku i 160 gumu.

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1384 od Foibos
Odpověděl Foibos pro téma Metzeler versus Mitas
Na metzeleru jsem jezdil ale na 08 130/80 a ted mám pireli Scorpion a jsou ještě lepší.Na asvaltu drží jek pøilepené.U Mitasu je to jen o penězích a jsou taky dobré jen je docela rychle ojedeš.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1385 od admin
Odpověděl admin pro téma Metzeler versus Mitas
Jestli jezdíš 50/50 tak zkus Mitas 07 teď je budu taky testovat.:blink:

Pøíspěvek editován: admin, v: 11/01/2007 20:13<br><br>Pøíspěvek editován: admin, v: 12/01/2007 10:34

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1387 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Metzeler versus Mitas
Hebl napsal:

Zdravim,
byl jsem pevně rozhodnut pro pneu Metzeler sahara 3 dá se sehnat za 2000 Kč ale po pøečtení Vašich pøíspěvkù vážně nevim jestli neskočit do Mitase 09 ? Lítám asfalt terén 50/50. Nemáte někdo zkušenost s tou saharou? A ještě dotaz zkoušel jste někdo rozměr 130/80/17?Vejde se?A co na to jízdní vlastnosti.:dry: Dík Hebl

Zdar,
pøed rokem na jaøe jsem koupil pøedek (1980,- kč) a zadek (2440,-kč) Metzeler enduro sahara 3 v www.motoobchod.cz . Bylo na nich Made in Brazil, což mi tehdá moc neva, protože oproti oficiálnímu dovozci Metzeler jsem uškudlil cca 2000,-kč. V \&quot;terénu\&quot; jsem si 2x rozbil pěkně držku i motorku, což není samozøejmě chyba těch gum, ale najednou to prostě ulítlo, aniž bych stihnul aspoò sundat nohu ze stupačky :blink: . Na asfaltě to klouže jako svině a hučí, jako když jede tank. Zadní guma je po 4 500 km na vyhození, pøedek vypadá že zvládne max 2x tolik.
Øek jsem, že zkusim Mitas, dlouho jsem váhal mezi E-07 a E-09, nakonec jsem koupil E-09, i když teda klopit na asfaltě nevim nevim, ale četl jsem jen samý positiva i na asfaltě do těch 140 km/h. Krásná cena 1400,- kč tady www.kkpneu.cz/ , ještě mi poslali voòavej stromeček do auta a kalendáø :laugh:
No jsem na to zvědavej, jestli se na tom nezabiju, dám vědět na podzim :silly:
Jinak, lítal jsem na asfaltě na kamarádový Yamaze YZ 426F, má tam Mitas C-06, sice bylo všude naškrábáno, jako by se tam otáčel kamion, ale taky se to dá :woohoo:
Málem bych zapoměl na ty rozměry, 130/80 se vejde, ale je to na nic, akorát problémy pøi STK;)<br><br>Pøíspěvek editován: pivarcimartin, v: 11/01/2007 19:35

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 4 měsíců zpět #1401 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Metzeler versus Mitas
Než vyhazovat prachy za Metzeler Sahara 3 je 100% lepší investovat do E-07 od Mitasu. Vzorek hodně podobnej, ale Mitaska určitě dýl vydrží. Rozměr 130/80 je v pohodě, i když je zrovna E-07 široká 140 mm(takže jako běžné 140-ky). Asi jezdím na technickou na ty správný místa, ale ještě nikdy nikdo mi nekoukal na rozměry pneu. Letos jsem tam byl s poměrně \&quot;mrtvou\&quot; zadní gumou(právě s E-07 ,byla ojetá už na ten støedovej pruh) a nic. Zasvítim zaroubim a jedu ne...;)

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1404 od VasekDR
Odpověděl VasekDR pro téma Metzeler versus Mitas
Mám Metzeler ENDURO 4 130/80/17, jezdím většinou silnici a zdá se mi v pohodě a cena, koupil jsem funglofku tady u nás za kopcem v Písečné za 1200,-
mám najeto tak 3000 km.

• mechaniker
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 3 měsíců zpět #1504 od mechaniker
Odpověděl mechaniker pro téma Metzeler versus Mitas
Jezdim mitas e09 v terenu i na silnici dobry až na vydrž ja najedu od 2.do 3.tis.KM Je pravda že zato dost taham. Naproti tomu mitas e08 ten jako by silnični najede mnohem vice,ale na mokrem asfaltu naprosta trgedie jako na naledi. Ma nejlepši guma pro smišeny provoz byla Danlop vzorek tušim že to byl 560 nebo tak nějak.Tot¡ muj osobni nazor nemusíš souhlasit a je to samozøejmě i o ceně.

Více
18 roků 3 měsíců zpět #1513 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Metzeler versus Mitas
TO VašekDR: Jaký je to vzorek ten,který používáš? Je to docela slušná cena. Pokud mùžeš-hoď sem foto. Jezdím 09 do terenu a 08 na silnici. Tøeba bych mohl změnit značku-ceny jsou zhruba stejné. Dík.;)

• suchac
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 2 měsíců zpět #1726 od suchac
Odpověděl suchac pro téma Metzeler versus Mitas
zdravim, loni sem kupoval celou sadu mitasek 08 a dekuji uz nikdy ....
je pravada ze cena je bezkonkurencni , ale sou to gumy ktery se nechaj rozumne pouzit jen na asfaltu za sucha ... pokud prsi nebo je vlhka silnice je to jak na mejdle. Navic tyhle gumy maj jednu neprijemnou vlastnost a to ze na zadni (u me sire 130)se na tech velkych \&quot;kostkach\&quot; obevujou prasklyny prez celou siri \&quot;kostky\&quot; po jedny sezone tam ma asi 3 a to duveru zrovna nebudí, neni to ojedinelej pripad kamos na XT mel to samy. V terenu sem na nich vice mene nebyl, ale vzhledem k tomu jakek to je vzorek tak bych se rozhodne do zadnej vetsich akci nepoustel:).
Abych ale jen nenadaval na suchym asfaltu drzej pekne, ale celkove bych si radsi priplatil za lepsi znacku. jezdil sem uz i na metzelerkach sahara a to je opravdu trochu o necem jinym :) jinak pokud by mel nekdo zajem mel bych na prodej gumu na predek (mitasku 08) daval sem tam motardovy kolo a 21\&quot; mi ted uz neni na nic....

• mara02
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 2 měsíců zpět #1818 od mara02
Odpověděl mara02 pro téma Metzeler versus Mitas
Teda docela se bavim,jak rozdílný nárory tu jsou :) Ja svý 650R koupil s obutou michelin Dezert,bomba-ale vydržela jen pár tisíc km a je tak drahá že už si jí nikdy nekoupim.Od té doby jezdím na 09 od mitasu a sem spokojenej.Jezdím skoro víc terén než silnici a vùbec jí nešetøím.Sjel sem už tak 4 a nikdy mi nepraskala nebo něco podobnýho:P Jo a rozměr mam 140!!!Vejde se naprosto v poho,jen na technickej docela držkoval.
Ale pøední nevim..zatím mi vydržela Michelin T63 co jsem k ní dostal(maximální spokojenost,ale ta cena:( )a ted se chystám zkusit asi taky tu 09... Zdarec a hodně km bez nehod!

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1825 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Metzeler versus Mitas
Metzeler Enduro Sahara 3 mi vydržela 3 000 km (na zadku) na výměnu byla zralá už o pár set km døíve, dojel jsem jí na \&quot;plech\&quot;. Mám čerstvě pøezuto na Mitas E-09. Po 60ti km \&quot;støelby\&quot;, pùlka na asfaltě, ta druhá po polòačkách, asi tak: ulomený dva špalky, na těch co tam zùstaly, jsou ohoblované záběrové hrany, sražení cca 4mm. Na asfaltě to kloužě jeko na ledě, ale za ty prašule ...

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1829 od Martin
Pro M.Pivarči:To se teda divim,že po 60km je zadní 09 v háji. Musim napsat,že nějaký km jsem s ní najel,jak v terénu,tak na silnici-i støelbu(ikdyž toto je relativní) a jsem s ní zatim spokojen-není to drapák jako na motokrosu,ale je uni. Pøední už zas tak super není,nemá boční vedení zas až tak super,ale jak píšeš cena je pøijatelná. Až sjedu zadek,tak opět koupim 09.
Na pøedku budu rozmýšlet.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 2 měsíců zpět #1832 od PajaDR650
pivarcimartin napsal:

Metzeler Enduro Sahara 3 mi vydržela 3 000 km (na zadku) na výměnu byla zralá už o pár set km døíve, dojel jsem jí na \&quot;plech\&quot;. Mám čerstvě pøezuto na Mitas E-09. Po 60ti km \&quot;støelby\&quot;, pùlka na asfaltě, ta druhá po polòačkách, asi tak: ulomený dva špalky, na těch co tam zùstaly, jsou ohoblované záběrové hrany, sražení cca 4mm. Na asfaltě to kloužě jeko na ledě, ale za ty prašule ...

Že se ojedou hrany to je jasný, na to není tøeba asi ani těch 60 km obzvl᚝ na asfaltě nebo hodně tvrdý šotolině. Po pøezutí je potøeba si ostrých hran náležitě užít a razit hned mimo silnice.;) Do 100 km(asi tak) plave zadní guma nehorázně, pak se to zklidní a na suchu se mi s ní jede jako s každou jinou, náklony jak je libo...(boty mám ošoupaný øádně):) . Na mokru je potøeba dávat větší pozor... To že si utrhal několik špuntù úplně bych øek, žes měl celkem smùlu na nějakou blbou směs nebo holt pěkně točíš pravou rukojetí - i tak mě na to pøijde DR dost slabý. Trhlin mám v zadní gumě několik ale malinkejch a nijak se nešíøí, tu a tam je vykousnutej kus špalku, ale celej utrženej to fakt ne. Jezdím kde se dá...:P

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1844 od Martin
Asi málo plynuju nebo jsem měl dosud štěstí(musim to zaklepat) na pneu nebo terén nebo nevim. Utrhané špunty ne ani trhliny. A to jsem na 09 pár km už najel,a na silnici,šotolině,tak kamení.B)

• dayw
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2592 od dayw
Odpověděl dayw pro téma Metzeler versus Mitas
Tak jsem teď musel koupit novou zadní gumu a tak jsem místo Mitase E07 vzal Metzelerku Sahara musím øíct že mnohem líp vede po silnici i v terénu než Mitaska E07 už nechci.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
17 roků 11 měsíců zpět #2704 od PajaDR650
dayw napsáno:

Tak jsem teď musel koupit novou zadní gumu a tak jsem místo Mitase E07 vzal Metzelerku Sahara

musím øíct že mnohem líp vede po silnici i v terénu než Mitaska E07 už nechci.

... no gumy to určitě budou dobrý, ale uvidíš jak budeš spokojenej s životností - ze několika rùzných zdrojù vím, že vydržej na tento typ gumy poměrně málo cca od 3500 - 6000 km záleží na pravý ruce.

Vygenerováno za 3.277 sekund