Download menu
Metzeler versus Mitas
- Hebl
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
byl jsem pevně rozhodnut pro pneu Metzeler sahara 3 dá se sehnat za 2000 Kč ale po pøečtení Vašich pøíspěvkù vážně nevim jestli neskočit do Mitase 09 ? Lítám asfalt terén 50/50. Nemáte někdo zkušenost s tou saharou? A ještě dotaz zkoušel jste někdo rozměr 130/80/17?Vejde se?A co na to jízdní vlastnosti.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- honz
-
- Velmi dobrý diskutér
-
Ráfky, dráty, niple, výplety...

http://www.hprwheels.cz/
- Foibos
-
- Diskutér
-
- Obdržená poděkování 0
- admin
-
- Moderator
-
- Obdržená poděkování 11

Pøíspěvek editován: admin, v: 11/01/2007 20:13<br><br>Pøíspěvek editován: admin, v: 12/01/2007 10:34
- Piwča
-
- Diskutér spamista :-)
-
- Obdržená poděkování 21
Zdravim,
byl jsem pevně rozhodnut pro pneu Metzeler sahara 3 dá se sehnat za 2000 Kč ale po pøečtení Vašich pøíspěvkù vážně nevim jestli neskočit do Mitase 09 ? Lítám asfalt terén 50/50. Nemáte někdo zkušenost s tou saharou? A ještě dotaz zkoušel jste někdo rozměr 130/80/17?Vejde se?A co na to jízdní vlastnosti.Dík Hebl
Zdar,
pøed rokem na jaøe jsem koupil pøedek (1980,- kč) a zadek (2440,-kč) Metzeler enduro sahara 3 v www.motoobchod.cz . Bylo na nich Made in Brazil, což mi tehdá moc neva, protože oproti oficiálnímu dovozci Metzeler jsem uškudlil cca 2000,-kč. V \"terénu\" jsem si 2x rozbil pěkně držku i motorku, což není samozøejmě chyba těch gum, ale najednou to prostě ulítlo, aniž bych stihnul aspoò sundat nohu ze stupačky

Øek jsem, že zkusim Mitas, dlouho jsem váhal mezi E-07 a E-09, nakonec jsem koupil E-09, i když teda klopit na asfaltě nevim nevim, ale četl jsem jen samý positiva i na asfaltě do těch 140 km/h. Krásná cena 1400,- kč tady www.kkpneu.cz/ , ještě mi poslali voòavej stromeček do auta a kalendáø

No jsem na to zvědavej, jestli se na tom nezabiju, dám vědět na podzim

Jinak, lítal jsem na asfaltě na kamarádový Yamaze YZ 426F, má tam Mitas C-06, sice bylo všude naškrábáno, jako by se tam otáčel kamion, ale taky se to dá

Málem bych zapoměl na ty rozměry, 130/80 se vejde, ale je to na nic, akorát problémy pøi STK;)<br><br>Pøíspěvek editován: pivarcimartin, v: 11/01/2007 19:35
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- PajaDR650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1

- VasekDR
-
- Novota
-
- Obdržená poděkování 0
mám najeto tak 3000 km.
- mechaniker
-
- Návštěvník
-
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 99

- suchac
-
- Návštěvník
-
je pravada ze cena je bezkonkurencni , ale sou to gumy ktery se nechaj rozumne pouzit jen na asfaltu za sucha ... pokud prsi nebo je vlhka silnice je to jak na mejdle. Navic tyhle gumy maj jednu neprijemnou vlastnost a to ze na zadni (u me sire 130)se na tech velkych \"kostkach\" obevujou prasklyny prez celou siri \"kostky\" po jedny sezone tam ma asi 3 a to duveru zrovna nebudí, neni to ojedinelej pripad kamos na XT mel to samy. V terenu sem na nich vice mene nebyl, ale vzhledem k tomu jakek to je vzorek tak bych se rozhodne do zadnej vetsich akci nepoustel:).
Abych ale jen nenadaval na suchym asfaltu drzej pekne, ale celkove bych si radsi priplatil za lepsi znacku. jezdil sem uz i na metzelerkach sahara a to je opravdu trochu o necem jinym

- mara02
-
- Návštěvník
-

Ale pøední nevim..zatím mi vydržela Michelin T63 co jsem k ní dostal(maximální spokojenost,ale ta cena:( )a ted se chystám zkusit asi taky tu 09... Zdarec a hodně km bez nehod!
- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 99
Na pøedku budu rozmýšlet.
- PajaDR650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
Že se ojedou hrany to je jasný, na to není tøeba asi ani těch 60 km obzvláš na asfaltě nebo hodně tvrdý šotolině. Po pøezutí je potøeba si ostrých hran náležitě užít a razit hned mimo silnice.Metzeler Enduro Sahara 3 mi vydržela 3 000 km (na zadku) na výměnu byla zralá už o pár set km døíve, dojel jsem jí na \"plech\". Mám čerstvě pøezuto na Mitas E-09. Po 60ti km \"støelby\", pùlka na asfaltě, ta druhá po polòačkách, asi tak: ulomený dva špalky, na těch co tam zùstaly, jsou ohoblované záběrové hrany, sražení cca 4mm. Na asfaltě to kloužě jeko na ledě, ale za ty prašule ...

- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 99

- dayw
-
- Návštěvník
-
- PajaDR650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
Tak jsem teď musel koupit novou zadní gumu a tak jsem místo Mitase E07 vzal Metzelerku Sahara
musím øíct že mnohem líp vede po silnici i v terénu než Mitaska E07 už nechci.
... no gumy to určitě budou dobrý, ale uvidíš jak budeš spokojenej s životností - ze několika rùzných zdrojù vím, že vydržej na tento typ gumy poměrně málo cca od 3500 - 6000 km záleží na pravý ruce.