Download menu

Pneu

Více
18 roků 3 měsíců zpět #1338 od honz
Odpověděl honz pro téma Pneu
Souhlasim s pedrem, to co napsal o E-08 ja fakt výstižný. Sám je jezdím už druhou sezónu a jsem spokojenej. Na asfaltu drží, néni problém brousit boty. Horší je to ale v terénu, jen blbej prach, trocha driftu v náklonu a už jsem se válel. O výjezdech z kolejí ani nemluvím. Ale za tu cenu slušnej komporomis.

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• pedros
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 1 měsíc zpět #2052 od pedros
Odpověděl pedros pro téma Pneu
Právě jsem ujel prvních 250km na DR SE, pouze na silnici. Pneumatiky 08, moc jim v náklonu nevěøím. Bohužel jsem se z téhle debaty nedozvěděl, jestli to stojí za to, si pøiplatit za dražší pneu než jsou Mitasky?

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2056 od honz
Jak tady čteš, tak většina je spokojena s Mitaskama, včetně mě, jen záleží na tom, kde nejvíc jezdíš a podle toho si vybrat adekvátní vzorek. Pokud si koupíš dražší, možná ti udělají tu samou službu jak levnější Mitasky. Poměr cena x kvalita = jedině MITAS. Musíš vyzkoušet.

• pedros
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 1 měsíc zpět #2064 od pedros
Odpověděl pedros pro téma Pneu
To je sice pravda, když jsem jezdil na Jawě byl jsem s Mitaskama taky naprosto spokojenej. Jenže na DR-ce, kterou jsem koupil jsou skoro nový Mitasky a jsou na nich v mezerách mezi špunty docela hluboký praskliny, kterých zøejmě pøibývá. Z jiných debat zde je patrné, že to není ojedinělý pøípad. Tak nevím co si mám o tom myslet. Svoji poslední motorku jsem rozmlátil kvùli technické závadě, tak jsem teď poněkud obezøetnější.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2065 od admin
Odpověděl admin pro téma Pneu
O prasklinách mezi špunty slyším poprvé.Jsou mi známé trhliny na špuntech ty nevadí a Mitas již změnil směs a tyto praskliny by se neměly již objevovat.:blink: Já osobně nyní jezdím 07.:blink:

• suchac
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 3 týdnů zpět #2123 od suchac
Odpověděl suchac pro téma Pneu
jen takovej blbej dotaz nekolikrat sem si v tyhle diskuzi precet ze neni problem brousit botu......
myslim ze se v naklonu nebojim ale ze bych si skrtnul botou popr. stupackou tak to se mi fakt jeste nestalo.....
nejak mi to pls zkuste objasnit co tim myslite, teda pokud vetsina z Vas nema 15-ku nohu to by ledasco vysvetlilo :) ...

Více
18 roků 3 týdnů zpět #2126 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Pneu
Ja mam nohu v botach vel. 47 tak asi tak :evil: :evil:
normalni nesmis se bat ;) a nebo to udelej jak na krosce vytrc nohu pred sebe a az se ti nevejde mezi asfalt a motorku tak mas teprve spravnej naklon :evil: jinak zakladem je nebat se vysednout :evil:

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
18 roků 3 týdnů zpět #2128 od admin
Odpověděl admin pro téma Pneu
Já si teda nechci rozbít hubu takže to nijak extra neklopím:blink:

• Martin
  • Avatar uživatele Martin Autor tématu
  • Diskutér spamista :-)
  • Diskutér spamista :-)
Více
18 roků 3 týdnů zpět #2135 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Pneu
Pro sniper:Tak na takový náklon bych byl zvědav:laugh:
Ale až budeš pøedvádět na pneu,co máš nazutý-dej vědět,rád si ten držkopád natočím:P
Asi jsem poseroutek,ale náklony moc nepøeháním. Ikdyž jsem pozoroval,že ve dvou se lépe pokládá do zatáček,ale všeho s mírouB)

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 3 týdnů zpět #2141 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Pneu
Dotknout se botou asfaltu není problém (samo že velikosti \"dětská lyže\" to maj asi snažší). Jde to na suchu i s E-09, od motokrosovejch bot možná lítaj i jiskøičky(okovaná špička). Pøedpokládám teda že poloha nohy na stupačce je normální - lehce nakloněná špička dopøedu. Jednou si škrnul botou i mùj spolujezdec a na podzim jsme s manželkou v jedný pěkný levý ubrousili kus packy na bočním stojánku - to bylo ale hlavně z toho dùvodu, že se motorka v náklonu zhoupla v nějaký nerovnosti.

• suchac
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 3 týdnů zpět #2142 od suchac
Odpověděl suchac pro téma Pneu
:) sem rad ze ste priznali :P pravdu je jasny ze dat nohu na zem neni problem a obcas ji tam pro jistotu soupnu, ale trochu sem se lek ze je tu mezi vama taky podobnej blazen jako muj kamos kterej na Baghire(SM) boural pro to, ze v zatacce brousil stupacku a kouslo se mu to .....:evil: :evil:

Více
18 roků 3 týdnů zpět #2143 od Sniper
Pro suchac a Martin > je to tak jak rekl PajaDR650. jelikoz mam misto nohou detsky lyze tak to mam jednodussi ale za tepla na suchym, cistym a dobrym asfaltu to neni problem ;) ale stojanek jsem jeste nebrousil ;) na to mam tu masinu rad :P :evil: :evil:

I cesta, je cíl

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 3 týdnů zpět #2145 od PajaDR650
... já jí mám taky rád, ale prostě se tak nečekaně v náklonu zhoupla, že to odsral stojánek - ale těch pár mm mě navytrhne...:)

Více
18 roků 3 týdnů zpět #2162 od honz
Jezdil jsem na Mitaskách E08 a nebyl u mě problém, zbrousit si trochu botu. Stupačkou se mi ještě škrtnout nepovedlo, ale okovanou špičkou MX boty, tou jo:)

Více
18 roků 3 týdnů zpět #2166 od Sniper
mno tak tady to mate potvrzeny jsem rad ze nejsem jedinej \"jinej\" :evil:

I cesta, je cíl

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 3 týdnů zpět #2172 od PajaDR650
... asi si dáme na srazu kontrolní test, kdo si víc ošoupe botu pøi prùletu nějakou místní zatáčkou - to by bylo aby to tam někdo \"nerozvěsil\" :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6788 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Pneu
Tak já taky pøidám svou trošku do mlýna:

Jezdím sice na DR 600, ale myslím, že to bude hodně podobné svezení. Jezdím Mitasky E 07 vpøedu i vzdau a zatím spokojenost. Výdrž mají dobrou a cenu nejlepší. Jezdím spíš asfalt než terén. V terénu tyhle gumy taky nemají moc co øíct... Ale na suchém asfaltu jsem spokojený - škrtnout nohou (kterou mám na stupačce a je velikosti 45 :laugh: ) není vùbec problém - když mám slabší chvilku, tak se mi podaøí škrtnout i stupačkou. Kdo tvrdí že to nejde, tak se akorát bojí. Ve dvou není problém škrtnout i policajtem. Za mokra už to tak slavné není (ale na mokru mám taky strach to pokoušet). Lahùdka jsou samozøejmě pøechody pro chodce a tak - tam to ustøelí i za sucha. Ty trhliny o kterých jste psali se mi začly objevovat taky, ale co jsem viděl tyhle gumy s ještě horšíma trhlinama na kámošově Transalpu (a ten jezdí o dost ostøeji než já), tak to asi nemá nějaký extra vliv. Spíš to na pohled vzbuzuje nedùvěru.

Taky jde o to, že v náklonu drží měkká i tvrdá guma - akorát s tím rozdílem, že měkká guma varuje pøed tím, než se pustí a než se tak stane, máte ještě šanci něco s tím udělat. Tvrdá guma drží taky, ale jakmile se utrhne - je to mžik a už s tím většinou nejde moc vymyslet. Už jsem na 07kách zažil, že mi v náklonu pustil z ničeho nic pøedek a chytil se znova asi po pùl metru. Sice jsem to ustál, ale dobrý pocit jsem z toho neměl. Každopádně měkká směs zase znamená, že za sezonu obuju místo jedné sady tøi. Pak si má člověk vybrat...

Na další sezonu uvažuju o těch continentálkách escape. Cena už se hodně blíží Mitaskám a jeden kámoš si je na transalpu chválil. Uvidíme co se z nich vyklube - na jaøe budu chytøejší.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6789 od Rimmerak
Odpověděl Rimmerak pro téma Pneu
Zdravíčko. Sice nemám DRko, ale XFko, ale jezdím na Mitas E-08 a několikrát jsem už škrtnul botou o asfalt že jsem málel letěl a na gumě je poøád pøibližně 1 cm k okraji neošoupanej. Takže maximální náklon pro pneumatiku jsem nepokoøil, je dost rezerva. Ale psychickýho i fyzickýho maxima jsem už dosáhnul a víc to opravdu nechci riskovat. I stupačkou jsem škrtnul, naštěstí je sklápěcí :-)
K E-08 mùžu øíct jen to, že to co tu bylo øečeno je pravda. Na silnici jsou super, když zaprší, chce to trošku opatrně ale to i v autě a na jakýkoliv gumě. Vhodnej štěrk a prach je náhodou super - když někdy pøijedete ke Kladnu, vezmu Vás na motokrosovou tra - fakt úžasný a dá se to i na mým Freewindu a kamarád na Transalpu - takže DR ve svým živlu. Blátivý louže, bláto, tráva, atd - max 15km/h nebo na držku ;)

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 7 měsíců zpět #6793 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Pneu
Kolik na těch Mitas 07 najedete?Já dojíždím 09,mám najeto 4500km,je tam necelých 5mm.Počítám,že to do 5000km dojedu.Jezdím asi 40% terén.Na silnici drží ale až nečekaně dobøe.Zpočátku jsem měl obavu v zatáčkách,ale teď musím øíct,že když jsme jeli s kámošema z vyjížďky,tak v zatáčkoviých úsecích mi na silničních mašinách nestíhali.Sice mi øíkali,že jsem magor,což jsem si následně taky myslel,ale občas neodolám vzít poøádně za plyn.Takže kromě pár driftù pøi podøazování v náklonu,ta guma drží jak blbá.Už mám odøené i okraje bot.A tak teď øeším do čeho jít.Ale asi zùstanu u této gumy,protože na ostatních bych toho v terénu moc nenadělal.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6819 od Míra
Odpověděl Míra pro téma Pneu
Pro madman650
Nazdar,níže uvádím typ obutí a poznatky z jízdy z jarní diskuse o použitých pneu.

Vygenerováno za 3.381 sekund