Download menu

Záhadné klepání

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10566 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Záhadné klepání
Pánové,tak to je další malá záhada. Něco podobného jsem zažil letos v květnu v Rakousku. Nakonec to stačilo znovu rozebrat pøední brzdič,promazat tyčky v brzdiči spec.mazelínou a je ticho. Ale to jsem vypozoroval,že jsem si trochu pøibrzdil a bylo ticho. Ale dalo to docela makačku a koukání-hlavně jsem nejel sám a nemohl porád stát a okukovat motorku.:angry:
Pivča měl tuto sobotu podobný problém pøi startu na vyjížďku,pak to pøestal zkoumat a jak to dopadlo se nám nesvěøil.:unsure:
Pokud ti to dělá pøi zatížení-mrknul bych se na tlumič nebo pružinu. Možná by bylo dobré nějak vyøadit tlumič(vyndat) a zadek motorky nebo spíš kyvnou vidlici s kolem pøiblížit k blatníku(simulovat zatížení) a oukat a omrknout vše okolo. Možná by to mohly dělat silentbloky v okách tlumiče.
To je takhle na dálku dost těžké odhadnout nějaký zvuk,který tam nepatøí.
Nebo to nech až na sraz a my ti to okouknem. Vezmu nějaký ten vercajk-hlavně poøádné kladivo a to by v tom byl čert,abychom na to nepøišli.:woohoo:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• madman650
  • Avatar uživatele madman650 Autor tématu
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10569 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Záhadné klepání
Ten brzdič ještě prověøím,teoreticky by to mohlo vydavat takový zvuk.Silentbloky by ale klepaly spíš pøi menším zatížení,než naopak ;).Ono to totiž se spolujezdcem klepne i na absolutně rovné cestě bez nerovností.Jestli to tøeba taky nezpùsobují vibrace v určitých otáčkách.Ale øekl bych,že to velké kladivo na srazu to vyøeší :laugh:

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10570 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Záhadné klepání
Martin napsal:

Pivča měl tuto sobotu podobný problém pøi startu na vyjížďku,pak to pøestal zkoumat a jak to dopadlo se nám nesvěøil.:unsure:

Ano, je to tak, a nesvěøil jsem se, páč bych byl úplně za cvoka. Jel jsem na BIG asi 250 km po mokré silnici, druhej den mi z toho zadku, jak píše madman, začlo něco kvíkat. Houpu s tím na místě a nic. Admin mi øek, že tam mám prase, po 2/3 sobotní vyjížďky to pøestalo, Admin mi øek že jsem to prase cestou asi zabil :woohoo: No a v neděli to po asi 200 km začlo znova :angry:

A taky jsem nic nenašel.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10571 od madman650
Tak to budem muset asi na srazu vyčlenit nějaký čas na øešení záhadných zvukù :laugh: Ale je možné,že po absolvování tak dlouhé trasy na sraz to pøestane....a něco jiného začne :laugh:

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10573 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Záhadné klepání
Ten brzdič byl pøední a divně to drnčelo pøi vytáčení motoru pøi zatížení. Stačilo ubrat a zase pøidat plyn a dalo se vibracím zamezit.:angry:
Ale pokud ti tam něco klepne,tak je něco uvolněné a nebo prasklé? Rozhodně se to bude blbě hledat.:unsure:

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10648 od madman650
jsem se díval na ten zadní brzdič a musím øíct,že má v těch vodících čepech trochu vùli a mohl by ty zvuky vydávat,takže to zkusím namazat vazelinou ;)

Vygenerováno za 3.210 sekund