Download menu
Záhadné klepání
- Martin
-
- Diskutér spamista :-)
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 98
15 roků 10 měsíců zpět #10566
od Martin
Odpověděl Martin pro téma Záhadné klepání
Pánové,tak to je další malá záhada. Něco podobného jsem zažil letos v květnu v Rakousku. Nakonec to stačilo znovu rozebrat pøední brzdič,promazat tyčky v brzdiči spec.mazelínou a je ticho. Ale to jsem vypozoroval,že jsem si trochu pøibrzdil a bylo ticho. Ale dalo to docela makačku a koukání-hlavně jsem nejel sám a nemohl porád stát a okukovat motorku.
Pivča měl tuto sobotu podobný problém pøi startu na vyjížďku,pak to pøestal zkoumat a jak to dopadlo se nám nesvěøil.
Pokud ti to dělá pøi zatížení-mrknul bych se na tlumič nebo pružinu. Možná by bylo dobré nějak vyøadit tlumič(vyndat) a zadek motorky nebo spíš kyvnou vidlici s kolem pøiblížit k blatníku(simulovat zatížení) a oukat a omrknout vše okolo. Možná by to mohly dělat silentbloky v okách tlumiče.
To je takhle na dálku dost těžké odhadnout nějaký zvuk,který tam nepatøí.
Nebo to nech až na sraz a my ti to okouknem. Vezmu nějaký ten vercajk-hlavně poøádné kladivo a to by v tom byl čert,abychom na to nepøišli.

Pivča měl tuto sobotu podobný problém pøi startu na vyjížďku,pak to pøestal zkoumat a jak to dopadlo se nám nesvěøil.

Pokud ti to dělá pøi zatížení-mrknul bych se na tlumič nebo pružinu. Možná by bylo dobré nějak vyøadit tlumič(vyndat) a zadek motorky nebo spíš kyvnou vidlici s kolem pøiblížit k blatníku(simulovat zatížení) a oukat a omrknout vše okolo. Možná by to mohly dělat silentbloky v okách tlumiče.
To je takhle na dálku dost těžké odhadnout nějaký zvuk,který tam nepatøí.
Nebo to nech až na sraz a my ti to okouknem. Vezmu nějaký ten vercajk-hlavně poøádné kladivo a to by v tom byl čert,abychom na to nepøišli.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- madman650
-
Autor tématu
- Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 1
15 roků 10 měsíců zpět #10569
od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Záhadné klepání
Ten brzdič ještě prověøím,teoreticky by to mohlo vydavat takový zvuk.Silentbloky by ale klepaly spíš pøi menším zatížení,než naopak
.Ono to totiž se spolujezdcem klepne i na absolutně rovné cestě bez nerovností.Jestli to tøeba taky nezpùsobují vibrace v určitých otáčkách.Ale øekl bych,že to velké kladivo na srazu to vyøeší

- Piwča
-
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 21
15 roků 10 měsíců zpět #10570
od Piwča
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Odpověděl Piwča pro téma Záhadné klepání
Martin napsal:
Ano, je to tak, a nesvěøil jsem se, páč bych byl úplně za cvoka. Jel jsem na BIG asi 250 km po mokré silnici, druhej den mi z toho zadku, jak píše madman, začlo něco kvíkat. Houpu s tím na místě a nic. Admin mi øek, že tam mám prase, po 2/3 sobotní vyjížďky to pøestalo, Admin mi øek že jsem to prase cestou asi zabil
No a v neděli to po asi 200 km začlo znova 
A taky jsem nic nenašel.
Ano, je to tak, a nesvěøil jsem se, páč bych byl úplně za cvoka. Jel jsem na BIG asi 250 km po mokré silnici, druhej den mi z toho zadku, jak píše madman, začlo něco kvíkat. Houpu s tím na místě a nic. Admin mi øek, že tam mám prase, po 2/3 sobotní vyjížďky to pøestalo, Admin mi øek že jsem to prase cestou asi zabil

A taky jsem nic nenašel.
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- madman650
-
Autor tématu
- Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 1
15 roků 10 měsíců zpět #10571
od madman650
Tak to budem muset asi na srazu vyčlenit nějaký čas na øešení záhadných zvukù
Ale je možné,že po absolvování tak dlouhé trasy na sraz to pøestane....a něco jiného začne

- Martin
-
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 98
15 roků 10 měsíců zpět #10573
od Martin
Odpověděl Martin pro téma Záhadné klepání
Ten brzdič byl pøední a divně to drnčelo pøi vytáčení motoru pøi zatížení. Stačilo ubrat a zase pøidat plyn a dalo se vibracím zamezit.
Ale pokud ti tam něco klepne,tak je něco uvolněné a nebo prasklé? Rozhodně se to bude blbě hledat.

Ale pokud ti tam něco klepne,tak je něco uvolněné a nebo prasklé? Rozhodně se to bude blbě hledat.

- madman650
-
Autor tématu
- Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 1
15 roků 10 měsíců zpět #10648
od madman650
jsem se díval na ten zadní brzdič a musím øíct,že má v těch vodících čepech trochu vùli a mohl by ty zvuky vydávat,takže to zkusím namazat vazelinou

Vygenerováno za 3.210 sekund